Ekonomi

Fransız şirket Türkiye’deki raylı sistemler yatırımını genişletiyor

Fransa merkezli raylı taşıt, yer altı treni ve tramvaylar düşüncesince açacak konfirmasyon sistemler ile sinyalizasyon ve katar arama teknolojileri sağlayıcısı Alstom sinyalizasyon dalında özelleşmiş mühendislik merkezi kuracak.

Fransız şirket Türkiye’deki raylı sistemler yatırımını genişletiyor
25-06-2022 11:05
Raylı taşıt, mevzi altı treni ve tramvaylar düşüncesince açacak tasdik sistemler ile sinyalizasyon ve şimendifer arama teknolojileri sağlayıcısı namına 70 yılı müşterek tomar süredir Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan Alstom, geniş raylı sistemlerde Türkiye'de mühendislik merkezi kurmaya hazırlanıyor. Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç, Alstom'un Türkiye'de yatırım etme sonucu ve planları çerçevesinde ilkin adımı, bütün alana fariza verecek, sinyalizasyon dalında özelleşmiş ‘mühendislik merkezi' ile atacaklarını söyledi. Türkiye'nin sayısal ve bütünleşmiş sistemler uzmanlığı düşüncesince Afrika, Orta Doğu, Batı ve Orta Asya semt merkezi bulunduğunu tabir fail Volkan Karakılınç, Alstom Türkiye'nin, semt çapında plan yönetimi, mühendislik, satın kabul etme faaliyetlerini meydana getiren ekiplere de ev sahipliği yaptığını anlattı.

Merkezi Fransa'da mevcut firmanın 70 ülkede çalışkanlık gösterdiğini hatırlatan Volkan Karakılınç, şirket namına 250'den müşterek tomar yakut projesi yürüttüklerini ve evren genelinde 70 binden müşterek tomar mensupları bulunduğunu söyledi. Şirkete ilgilendiren 9 bin 500'den müşterek tomar buluş belgesi ve ticari kullanımda 150 bin araçları olduğuna uyanıklık çekici Karakılınç, Alstom'un, müşterilerine benzeyen edinmek üzere hayattaki operasyonlarını bölgeselleştirdiğini anlattı.

Karakılınç, “Alstom, müşterilerine benzeyen edinmek üzere 2012'de lehçe sinyalizasyon ve sistem-altyapı çalışkanlık merkezini Türkiye'ye taşıdı. 2014 senesinde İstanbul ofisi, sinyalizasyon ve sistem projeleri düşüncesince lehçe müşterek biçim biçimine geldi. Bölgesel merkezin faaliyetleri, Güney Afrika'dan Dubai'ye, Tanzanya'dan Suudi Arabistan'a derece bütün alanda öneri yönetimi, plan yönetimi, mühendislik, pınar bulma, pedagoji bilimi ve bakım hizmetleri üzere geniş müşterek piyasası kapsıyor. Bu Türkiye'nin Alstom düşüncesince toptan önemini de açık namına gösteriyor” niteleyerek konuştu.

“Yenilikçi çözümlerimizle Haliç'in estetiğini koruduk”

Alstom'un yenilikçi çözümleriyle piyasaya bedel kattığını tabir fail Karakılınç, Haliç'in site estetiğini arkalamak üzere 14 istasyondan oluşan 10,1 km uzunluğundaki Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında müşterek umde imza attıklarını ve tramvaya elektriği direklerden değil, raylardan verdiklerini söyledi.
İlk elektrikli lokomotifle Türkiye pazarına girdi

Alstom'un 70 sene ilkin Türkiye'ye, TCDD'ye ilkin elektrikli lokomotifi tasdik ederek girdiğini hatırlatan Volkan Karakılınç, Türkiye'de gerçekleşmekte bulunan sinyalizasyon projelerinin birçoğunda Alstom imzası olduğunu, şu anda Türkiye'de çalışkan namına 12 plan yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Şu anda İstanbul'da Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy, Kabataş-Mahmutbey-Mecidiyeköy, Dudullu-Bostancı ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli (ÇSS) düşüncesince CBTC sürücüsüz sinyalizasyon sistemi, Cityflo650 tasarımı, temini, kurup takma süpervizyonu ve sınav ve devreye kabul etme işlerinin hepsi Alstom kabilinden yapılıyor. İkitelli - Ataköy hattının sinyalizasyon sistemi, Cityflo350 tasarımı, temini, kurup takma süpervizyonu ve sınav ve devreye kabul etme işlerini de tığ yürütüyoruz. Ayrıca Ümraniye- Ataşehir - Göztepe hattının sinyalizasyon kurulumunu, Kirazlı - Bakırköy hattı ve Başakşehir - Kayaşehir hattının sinyalizasyon sistemi ve Cityflo350 kurulumu da tarafımızdan yapılıyor. Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattına APS sisteminin temini, Bağcılar-Kabataş Tramvay hattı 37 tramvay aracına güvence sonraları hizmetlerimizi sunuyoruz.”

“Sürdürülebilirlik elzem değerimizdir”

Şirketin erişim alanının geleceği düşüncesince sürdürülebilir temeller sağlayıcı mobilite çözümleri geliştirdiğini ve sunduğunu vurgulayan Volkan Karakılınç, sürdürülebilirlik mevzusunun firmanın elzem değerleri ortada toprak aldığını söyledi. Volkan Karakılınç, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Toplumları ceninisakıt karbonlu müşterek geleceğe haiz Alstom, Paris Anlaşmasına yan bulunan vatanımızda de yenilikçi, çokbilmiş ve çevreci mobilite çözümlerine geçişin sağlanması düşüncesince geniş verim yelpazesine ve pres tecrübesiyle cereyan ediyor. Alstom, sektörde erdemli çabuk trenler, metrolar, monoraylar ve tramvaylardan açacak tasdik sistemler, servis hizmetleri, altyapı, sinyalizasyon ve sayısal mobiliteye derece geniş portföyde toprak meydan verim ve hizmetlerini türlü bölgelerde çalışkanlık yayınlayan müşterilerine sunuyor.

Dünya çapında ticari işletmede bulunan 150 bin demiryolu uzlaştırıcı Alstom'un plan yönetimi, inovasyon, dizayn ve teknolojide müdellel uzmanlığını da açık namına gösteriyor. Sürdürülebilirlik dair ehemmiyetli yatırımları bulunan Alstom müvellidülma mahrukat hücresinden kuvvet meydan ve dünyada işletmede bulunan ilkin geçici treni iLint ile Almanya Sürdürülebilir Tasarım Ödülü'nü almaya adalet kazandı. Şirketimizin 2021 senesinde fevk caba 11. el Dünya ve Avrupa Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinde toprak alması da bizim düşüncesince ayrı müşterek alım çalım deposu oluşturuyor.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?