Yaşam

Düzce'de hanımefendilerin ördüğü oyuncaklar depremzede küçüklere ulaştırılıyor

Düzce Belediyesinin yapı kursunda terbiye meydan hanımlar çeşidinden hazırlanmakta olan oyuncaklar, depremzede ufaklıklara gönderiliyor.

Düzce'de hanımefendilerin ördüğü oyuncaklar depremzede küçüklere ulaştırılıyor
07-03-2023 11:07
Düzce

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin peşi sıra Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (BELMEK) pedagoji bilimi gören kursiyerler, afetzede çocuklar düşüncesince oyuncak bebek örmeye başladı.

Kursiyer 15 kadın, ördükleri oyuncakları sarsıntı bölgesindeki ufaklıklara ulaştırıyor.

"Bu süreci daim baş başa atlatacağız"

Düzce BELMEK Eğitim ve Meslek Kursları Koordinatörü İlknur Bahar, AA muhabirine, evlatların yüzlerini güldürmek düşüncesince kursiyerlerin dip güç sarfiyat ettiğini söyledi.

Bahar, "Deprem bölgesindeki evlatlarımızın yüzlerini güldürebilmek ve sarsıntı psikolojisini az buçuk olsun atlatmalarını gelmek düşüncesince kursiyerlerimiz 'Oyuncak örelim katkımız olsun.' dediler. Bir nebze de olsun onları bahtiyar geçirmek istiyoruz." dedi.

Millet namına yaşanmış olan acıların daim baş başa atlatılacağını tamlayan Bahar, şunları kaydetti:

"Yelek, bebek, kaşkol ve ezik gönderdi kursiyerlerimiz. Bir kursiyerimizin kızı yolladığımız mahsulat arasına ortak yazışma numarası yazmış. Yolladığımız mahsulat düşüncesince arayarak bize teşekkürname ettiler. Biz de bu mevzuda duygulandık. Bizim acımız hakkıyla baş döndürücü şişman Türkiye namına lakin bu süreci daim baş başa atlatacağız. Biz çelimli ortak milletiz."

"Umarım bahtiyar olurlar"

Kursiyer Lale Ulusoy da Düzce'de depremi yaşamış olduğu düşüncesince afetzedelerin vaziyetini anladığını dile getirdi.

Oyuncaklarla evlatların yüzlerini güldürmek istediklerini aktaran Ulusoy, "Deprem mümkün gayrimümkün semt düşüncesince neler yapabiliriz diye sorguladık. Çocuklarımız bu vaziyetten elan ortak tomar etkilendi. Büyükler değme ne derece üstesinden elan acele gelse de çocuklar o biçimde olmuyor. Bizler de oyuncak bebek hazırlamaya değişmeyen verdik. Umarım bahtiyar olurlar. " ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?