Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) binasında gerçekleşen PKK/PYD/YPG terör örgütleri kabilinden Türkiye'ye üzerine meydana getirilen terör propagandasını kınadı. Açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadeledeki riyakâr tutumu ve samimiyetsizliğinin müş

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama
08-03-2023 22:06

 

Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen kayıtlı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu binasında PKK/PYD/YPG terör örgütünün elebaşları ve destekçileri çeşidinden memleketimiz karşıtı birlikte aktiflik gerçekleştirilmesini hızlı kınıyoruz. Avrupa Birliği'nin terör örgütleri sıralamasında toprak düzlük ve diyar bütünlüğümüzü amaç düzlük birlikte terör örgütünün propagandasına fariza fail bu cins faaliyete olanak sağlanması benimseme edilemez" denildi.

"AP terörle mücadeledeki dü yüzlü tutumunu birlikte kere henüz gösterdi"

Açıklamanın devamında, "Bu durum, Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadeledeki mürai tutumunu ve samimiyetsizliğini birlikte kere henüz gözler önüne sermektedir. Ülkemizin adını de zikrederek meşruluk kazandırılmak maksut bu faaliyete müsaade verilmesi, AB'nin arsıulusal yükümlülükleriyle de çelişmektedir. Türkiye, fark gözetmeden kâffesi terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. AB kurumları ve organ ülkelerden beklentimiz, arsıulusal güvenliğe yıldırma oluşum fail terörizmle mücadelemizde yanımızda durmasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Enes Turgut
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?