Eğitim

Cumhuriyetimizin 100. senesinde 100 doktora eğitim bursu

Türkiye'de bu yıl itibarıyla 8 milyon 296 bin darülfünun talebesi içre 358 bin faziletli lisans ve 109 bin doktora talebesi bulunuyor. Son çağda kendini geliştirmek, hedeflediği kariyere iktiran etmek ve bilimsel nitelikli kariyer gerçekleştirmek düşüncesince doktora yapanların say?

Cumhuriyetimizin 100. senesinde 100 doktora eğitim bursu
30-01-2023 11:12
Bu doğrultuda evren çapında müşterek araştırı üniversitesi olma hedefiyle çıkmış olduğu yolda çeyrek asrı geride bırakan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Cumhuriyetimizin 100. senesinde 100 doktora bursu projesi ile doğacak yüzyıllarımıza enerji tutak ilim kullanmakta olanları yetiştirmeyi hedefliyor. Konuya bağlı izah işleyen darülfünun Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, "Cumhuriyetimizin 100. senesinde ülkemize kazandıracağımız en giranbaha armağanlarımızdan birinin, müşterek ahir yüzyılı tasarlayacak ilim insanlarını beslemek ve gailesiz kabiliyetleri icat geçirmek bulunduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda, 100. yılımızda 100 doktora öğrencimize eğitim bursu vereceğimizi gururla ve mutlulukla bildirmek isterim" dedi.

"Ülkemize en giranbaha bağış ahir yüzyılı tasarlayacak ilim kullanmakta olanları yetiştirmektir"

Bahçeşehir Üniversitesi bu yıl okulun tamamı paydaşlarını bağrına basan nice ayrımlı aktiflik ve projeyle Üniversite geçmişine iz bırakmayı hedefliyor. BAU, bu manalı yıldönümünü tebrik etmek düşüncesince 100 öğrenciye "100 Doktora Bursu" verecek. Konuya bağlı mütekellim darülfünun Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, "Bahçeşehir Üniversitesi ailesi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılına tanıklık ettiğimiz bu ehemmiyetli yılda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim en iri eserim, Cumhuriyettir' diye gösterdiği yolda doğacak nesilleri eğiten ve bilimin ışığında güvenli adımlarla ilerleyici Üniversitemizin ise 25. yılına daim baş başa eş olacağız. Bu ehemmiyetli yılda hepimiz eğitim liderleri ve ilim kullanmakta olanları kendisine kalifiye icraat ile ülkemize ve dünyaya ulama sağlamaya bitmeme edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. senesinde ülkemize kazandıracağımız en giranbaha armağanlarımızdan birinin, müşterek ahir yüzyılı tasarlayacak ilim insanlarını beslemek ve gailesiz kabiliyetleri icat geçirmek bulunduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda, 100. yılımızda 100 doktora öğrencimize eğitim bursu vereceğimizi gururla ve mutlulukla bildirmek isterim. Buradaki hedefimiz; ülkemizi bilim, sanat, teknoloji, endüstri kadar nice bölgede kılavuz gemisi kendisine konumlayacak, ilim ekosisteminin niteliğini arttıran emekleri ve projeleri üretecek, inovasyon, teşebbüs ve acemi teknolojilerin AR-GEsinin liderliğini meydana getirecek kalifiye kullanmakta olanları yetiştirmektir" dedi.

"Yüksek kalitede bilimsel niteliği bulunan başarılara imza atacak adayları destekleyeceğiz"

Bursa bağlı ayrıntılı ilim sağlayan BAU Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Öncü, "Cumhuriyetimizin 100. senesinde 100 doktora bursu projesi ile 100 ilim insanına enerji iktisap geçirmek ve faziletli kalitede bilimsel niteliği bulunan başarılara imza atacak doktora adaylarını müzaheret geçirmek hedefinde bulunuyoruz. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bu maksata erişmek düşüncesince elinden mevrut kamu çabayı göstererek, Türk ilim hayatına ulama sunmaktan alım çalım ve sevinme duymaktadır" açıklamasında bulundu.

"4 ayrımlı burs kategorisinde değerlendirilecekler"

Bursun doktora çalışmalarına sürdürmek isteyen, T.C. yurttaşı ve ecnebi tabiiyetli tamamı yavuklu öğrenciler düşüncesince meri bulunduğunu kail Prof. Dr. Ahmet Öncü şunları ekledi: "Aday öğrenciler YÖK çeşidinden belli bulunan doktora programına müracaat ve ikrar sürecinde aranan umumi minimal şartları sağladıklarında burs değerlendirmesine girmeye doğruluk kazanacaklar. Başvuru belgelerini de dört başı mamur kendisine mütemmim adaylar, ilim imtihanı ve mülakata editör tutulacak sonrasında; BAU Bilim İnsanı Yetiştirme Doktora Programı, Girişimci Doktora Programı, CIFAL-Unitar Doktora Programı ve BETAM Doktora Programları dâhilinde 4 ayrımlı burs kategorisinde değerlendirmeye alınacaklar. Aday öğrenciler burs programına 3 Nisan Pazartesi gününden itibaren müracaatta bulunabilecek".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?