Gündem

Çeşme'ye bu el denize değil kar düşüncesince gittiler

Çeşme'ye bu el denize değil kar düşüncesince gittiler
11-03-2022 15:13
Izmir

İzmir'de canlı birtakım aileler, güne kar sürpriziyle uyanan Çeşme'ye tedricen çocuklarıyla parafin sarık üstünde matrak devir geçirdi.

Çeşme ve Urla ilçelerinde bu sabahleyin saatlerinden itibaren çarpıcı bulunan kar yağışının peşi sıra aşırı sayıda İzmirli bu alana gitti. Araçlarını biçim kenarların otopark fail aileler, evlatları ve hayvanlarıyla doyasıya eğlendi.

İzmir-Çeşme Otoyolu'nun müşterek kısmı de karla kaplanırken, küreme araçları menfilik yaşanmaması düşüncesince tedarik aldı.

Bazı yurttaşlar otoyolun kenarında kar hepsi oynadı.

Zeliha Özdemir, AA muhabirine, Buca'da yaşadıklarını, Çeşme'ye kar yağdığını öğrenince çocuklarıyla geldiğini söyledi.

Kızının eş aşırı sevdiğini özetleyen Özdemir, "İzmir'de kar kullanmak kabil değil. Bugün okula caba gitmedik. Çok derinliğine süredir buraya bu derece kar yağmamıştı. Fırsat bilip geldik hemen." dedi.

Annesiyle ilçeye mevrut Havva Zeynep Altunbaş da aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatım ederek, "Dün okulda müşterek dirhem yağdı ancak aşırı endamsız sürmüştü. Uzun seneler ilkin kar yağmıştı, şu an aşırı mutluyum. Bugün kemanımı okula götürecektim. Okula gitmeyince buraya getirdim. Burada çaldım. Kardan eş hazırlamaya çalıştım. Çok eğlendim." diyerek konuştu.

Çocukları ve köpeklerini kişmiri getiren Levent Bayramoğlu ise İzmir site merkezinden oturduklarını, kar yağışı bulunduğunu duyar duymaz çocuklarını da alıp karla oynamaya geldiklerini aktardı.

Köpeklerinin de geçmiş kez kar gördüğünü vurgulayan Bayramoğlu, evlatları ve köpeklerinin doyasıya eğlendiğini dile getirdi.

Ailesiyle eğlenen Ilgın Bayramoğlu da kar görmekten şişman talih duyduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?