Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

Brent petrolün varili arsıulusal piyasalarda 86,27 dolardan iş görüyor.

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar
07-03-2023 10:07
İstanbul

Dün 86,34 dolara derece yükselen Brent petrolün varil fiyatı, haset 86,18 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, çağ zaman 09.41 bakımından kapanışa uyarınca yüzdelik 0,10 artarak 86,27 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas şekli (WTI) idmansız petrolün varili 80,53 dolardan müşteri buldu.

Fiyatlardaki bölümsel yükselişte, Çin ekonomisine bağlı optimizm çarpıcı oldu.

Dünyanın ikinci en iri petrol tüketicisi Çin'in kazançlı görünümü ve petrol taleplerine müteveccih bilgi akışı fiyatların kısmını belirlemeye bitmeme ediyor.

Bugün açıklayan makroekonomik verilere göre, Çin'de müstesna alım ve müstesna satım şubatta gerilerken, aut tecim ilavesi 116,9 bilyon dolarla beklentileri aştı.

Söz konusu veriler, dünyanın en iri petrol ithalatçısı ülkede petrol taleplerine bağlı istifham işaretlerine sefer açsa da piyasalarda kazançlı toparlanmaya bağlı optimizm yerini koruyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Uluslararası Enerji Ajansı, akıbet raporlarında, bu sene global petrol talebindeki artma öngörülerini yükseltmiş ve bu artışın ehemmiyetli ortak kısmının Çin'den kaynaklanacağını belirtmişti.

Öte yandan, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) doğacak fasıl mal politikasına bağlı belirsizlikler ise fiyatlardaki yükselişi kısıtlamaya bitmeme ediyor.

Fed'in 21-22 Mart'taki toplantısı öncesinde Fed Başkanı Jerome Powell'ın çağ ve erte yapacağı açıklamaların, mal politikasının istikbaline bağlı karine vermesi bekleniyor.

Brent petrolde uran kendisine 86,73 ile 87,27 dolar aralığının direnç, 86,19 ile 85,65 dolar aralığının ise dayanak noktası bölgesi kendisine izlenebileceği vurgulanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?