Teknoloji

Bilişim Vadisi firmaları yenilikçi ürünlerini ABD'de sergiledi

Türkiye'nin uygulayım bilimi ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi'nde çalışkanlık yayınlayan firmalar, ABD'de planlı Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'e katıldı.

Bilişim Vadisi firmaları yenilikçi ürünlerini ABD'de sergiledi
11-01-2023 13:10
Kocaeli

Bilişim Vadisi'nden meydana getirilen açıklamaya göre, Las Vegas şehrinde 5-8 Ocak tarihlerinde meydana gelen fuarda, bilgisayarlardan zeki ev aletlerine, tabletlerden saatlere, otomotivden sağlığa nice alandaki teknolojik yenilikler geçmiş kat görücüye çıktı.

Fuarda, dizüstü elektronik beyin bilgisayar bilgisayarlardan hususi elektronik beyin parçalarına, keyif çözümlerinden zeki ev ürünlerine denli ve ilerleyici senelerde karşılaşılacak aşırı sayıda teknolojik cihazın prototipi sergilendi.

CES 2023'ün odağında, sentetik zekadan sürdürülebilirliğe, özerk araçlardan erke yönetimine, sayısal sağlıktan zeki şehirlere ve girişimciliğe denli nice özellik arazi aldı.

Özellikle özerk araçlar, sürdürülebilirlik ve girişimcilik konularının ön plana çıkmış olduğu fuara Bilişim Vadisi, aralarında AirCar, Büyütech, Cowealthy, Saykal Electronik, Octopus ve Saha Robotik'in bulunmuş olduğu 6 firmayla katıldı.

Fuarda 4 devir süresince mahsul ve teknolojilerini ekspozisyon fırsatı eline geçiren Bilişim Vadisi firmaları, arsıulusal ortaklık ve satı görüşmeleri yaptı.

Makine vizyonuna mebni özerk pervaz teknolojileri karşı icraat yürüten, elektrikli ve yüzdelik 100 özerk birlikte anahtar bulunan Türkiye'nin yerel uçar otomobili Aircar'ı üreten AirCar Corp'un standı fuarda dikkat gördü.

İç mekanlarda özerk hareketli servis robotlarının tesisat ve yazılımlarını geliştiren Saha Robotik ve Teslimat Teknolojileri, fuara bu teslimat robotlarının maketi ile katıldı.

Hayvan strateji sistemleri karşı etkin Cowealthy, fuarda Smart Air Tag ürününü sergiledi. Aktif birlikte elektronik ortamında ivme sensörü barındıran Smart Air Tag sebebiyle hayvanların davranışları toplanıp data durumuna dönüştürülüyor.

İleri uygulayım bilimi elektronik mahsulat geliştiren Saykal Electronik, fuarda içgüdü çözümleri ve otomotiv elektroniği ürünleri ile arazi aldı.

Kameralar ve kamerayla ilgilendiren teknolojiler karşı etkin Büyütech, CES 2023'te Driver Monitoring System Camera Surround View Camera Rear View Camera ürününü sergiledi.

Octopus ise sayısal görüntülük ve çözümlerini fuarda ekspozisyon olanağı buldu.

İstanbul Pavilyonu dip dikkat gördü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İSTKA'nın ev sahipliği meydana getirdiği CES 2023 İstanbul Pavilyonu'nda arazi düzlük uygulayım bilimi girişimcileri ile birlikte araya geldi.

CES 2023 Türkiye Girişimcilik Ekosistemi ile İstişare Toplantısı kapsamında gerçekleşen pavilyon dip dikkat gördü.

EUREKA Park Fuar dalında kurulan tahminî 260 metrekarelik İstanbul Pavilyonu'nda, mahveden elektroniği dalında yenilikçi ve uygulayım bilimi odaklı ürünü mevcut 53 Türk uygulayım bilimi girişimi arazi aldı.

Pavilyonda, elektrikli özerk iklim taksi, rüyet kaybı riskini er evrede belirleme etmeye imkân sağlayıcı mobil teşhis cihazı, disleksi, içe yöneliklik veya alzaymır bulunan şahısların kognitif performanslarını artı telefon yazılımı, kentte tarımı 365 devir belkili kılan zeki ekincilik teknolojileri kabilinden inovatif girişimler tanıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?