Teknoloji

Başakşehir’de geleceğin dron pilotları yetişiyor

Başakşehir Living Lab, Tech Drone League ortaklık ile çoluk çocuk düşüncesince Dron Fest düzenledi. Türkiye'de önceki kat meydana gelen dron atölyesinde, geleceğin dron pilotlarına kuramsal bilgilerin yanında kılgısal eğitimler verildi.

Başakşehir’de geleceğin dron pilotları yetişiyor
03-12-2022 23:09


Başakşehir'de planlı Dron Fest ile hem eğitici, bununla beraber çalgılı çağanaklı müşterek etkinliğe imza atıldı. Kayaşehir Kültür Yaşam Merkezi'nde meydana gelen etkinlikte,12-17 gözyaşı arası 46 gence nazari bilgilerin birlikte dron toplama, dron kodlama, dron simülatörü kabil türlü çalışmalar ile geleceğin dron pilotu adaylarına eğitimler verildi. Başakşehirli gençler, küçük yarışmalarla sevinçli sayaç geçirdi. Aileler de çocuklarına dayanak noktası oldu.

“Türkiye'de önce kez müşterek dron atölyesi düzenledik”

Amaçlarının gençlere dron kullanmayı öğreterek, bu mesleği sevdirmek bulunduğunu dile getiren Tech Drone League Kurucu Ortağı Can Tayfun, “Çocuklara bu işin müşterek spor olduğunu, müşterek sistem bulunduğu bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Bugün Başakşehir Belediyesi'nin desteğiyle birlikte, Türkiye'de önce kez müşterek dron atölyesi düzenledik. Bizim amacımız, gençlere bu sporu ve mesleği sevdirmek. Şimdiye denli aşağılık fevk 150 aktiflik yaptık ancak bizim düşüncesince Başakşehir'deki bu aktiflik aşırı hususi zira ağız ağıza işlik emek vermesi dair müşterek etkinlik.” diyerek konuştu.

“Etkinliği duyduğumda sıradan heyecanlandım”

Etkinliğin bol çalgılı çağanaklı bulunduğunu anlatım fail Muhammed Yaşar Çimen, “Bugün dron simülasyonuna girdim. Bence eğlenceli. Daha girmediğim bölümlerde mevcut ancak onlara da gireceğim. Etkinliği duyduğumda sıradan heyecanlandım. İleride yazılımcı peyda etmek istiyorum. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'na aşırı teşekkürname ederim.” dedi.

“Başakşehir Belediyesi iyi etkinlikler yapıyor”

Etkinliğin seneye de olmasını talip Kerim Altuntaş, “Şu anne denli dron ve hoverboard sürdüm. Dron uçurmayı öğrettiler. İleride elektronik beyin mühendisi peyda etmek istiyorum. Başakşehir Belediyesi iyi etkinlikler yapıyor, seneye de olsun.” ifadelerini kullandı.

“Çocukların geleceği düşüncesince olması müstelzim müşterek şey”

Oğlunun gelişimi düşüncesince bu etkinliğe katıldıklarını tamlayan Kayra Çolak'ın anası Duygu Çolak ise duygularını şu şekilde anlatım etti: “Çocukların geleceği düşüncesince olması müstelzim müşterek şey. Teknolojiyle iç içe yaşar hale geldik. Oğlum Kayra, Başakşehir Living Lab'de uygulayım bilimi takımına da seçilmişti. Yazılım mühendisi peyda etmek istiyor. Gelişimi düşüncesince bu etkinliğe severek, atlaya zıplaya katıldık.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?