Yaşam

Bartın'dan kıyamet alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin peşi sıra Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki çalışmalara eklenen Bartın Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi, çökme altında kalanlara araştırma görevlisi olmanın ekşimtırak sevincini yaşıyor.

Bartın'dan kıyamet alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı
08-03-2023 14:08
Bartın

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda alana revan 53 şahsiyet fahri keyif ekibi, Nurdağı'ndaki çalışmalarda 17 canın enkazdan katkısız çıkarılmasına iane etti. Ekiptekilerin ortak kısmı çalışmalarını tamamlayarak kente döndü.

Bartın UMKE ve Afet Birim Sorumlusu Yalçın Yurdusev, gazetecilere, önceki adına 6 şahsiyet ekiple afetten kestirmece 1 zaman sonradan yola çıktıklarını söyledi.

Yurdusev, Kahramanmaraş Göksun'dan geçtikleri tam katıldıkları kurtarma vazifesinde 4 kişiyi çıkarmayı başardıklarını belirterek, "Ben henüz ilkin de nice afette çalışmaya katıldım ama Nurdağı baş döndürücü kötüydü, ayrılma edilmiş site görüntüsü vardı. Kendimi âcizlik hissettim. Çok sayıda enkaza dahil edilmesi gerekiyordu. Ekipler değme yere yetişmeye çalışıyordu." niteleyerek konuştu.

Hemen jandarma ekipleriyle çalışmaya başladıklarını aktaran Yurdusev, "48 ve 72. saatlerde enerjik çıkarttık. Bizlerde ekşimsi neşe yarattı. Enkazın altından ortak ferdin kolunu fark görsek, ona huy yolu açmamız, boyunluk takmamız bizim düşüncesince önemliydi." dedi.

Yurdusev, alanda kaldıkları 6 devir süresince 17 kişiyi enkazdan kurtardıklarını bildirdi.

Malatya'daki ailesinin hesabına desteğe gerekseme duyanların yanına koştu

Gönüllü sağlıkçı Uğur Dinç de deprem haberini aldıktan sonradan Malatya'daki ailesinin zayi yaşamadığını öğrendiğini anlattı.

Ailesi dobra halde bulunduğu düşüncesince çalışmalara katılmayı yeğleme ettiğini dile getiren Dinç, "Ailem sokakta kalmıştı ama bu gayrı kişilere iane gitmesinden henüz ehemmiyetli değildi." ifadesini kullandı.

Dinç, Nurdağı'nda jandarma kadrosu ile çalışırken arama kurtarma köpeğinin yaralandığını kaydederek, "Arka katkısız ayağında emek vermek esnasında şişman kesi oluşmuş, kanaması da mevcuttu. Acil sarsıntı biriminde olduğum düşüncesince terzilik işlemlerini yaptım. Köpek, daha sonra arama kurtarma çalışmasına döndü." biçiminde konuştu.

UMKE gönüllüsü Yiğit Kerrar Yılmaz, iyice acıklı anlamış olur yaşadıklarını dile getirerek, "Ses aldığımız ortak enkazda anne, idare etmek şartıyla evlatlarının hesabına kapanmıştı fakat 2 bebek da yaşamını kaybetmişti. O anda maneviyat adına bitmiştik. Fakat ana ve babanın yaşadığını gitmek bizi baş döndürücü etkiledi. Bunu kelimelerle bildirmek imkansız." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?