Spor

Babasının depremde canı pahasına koruduğu Muhammet, Kerem Aktürkoğlu'yla ülfet etmek istiyor

Kahramanmaraş'taki depremde babasını kaybeden Muhammet Akyol, "Babam küçükken altyapıda oynamış. Seçilmiş ama dedem oynamasına müsaade vermemiş. Babam, topçu olmamı aşırı istiyordu. Şimdi esna bende." dedi.

Babasının depremde canı pahasına koruduğu Muhammet, Kerem Aktürkoğlu'yla ülfet etmek istiyor
27-02-2023 12:11
Kahramanmaraş

"Asrın felaketi" kendisine vasıflandırılan depremlerin merkezi Kahramanmaraş'ta canı pahasına yaşamını kurtaran babasının topçu olması hayaliyle canlı 13 yaşındaki Muhammet Akyol, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu ile yeşil sahaya genişlemek istiyor.

Dulkadiroğlu ilçesindeki 5 eğik yapının sonuç katında depreme yakalanan ve babasının bedenini esirgeme etmesiyle enkazdan sağlıklı çıkarılabilen Muhammet Akyol, anası ile ağabeyiyle cilt şehirde yaşamını sürdürüyor.

Yaşamını yitiren babasının topçu olmasını istediği Uludazspor enfrastrüktür oyuncusu Akyol, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu ile futbol oynamayı arzuluyor.

Akyol, AA muhabirine, depremin sonuç saniyelerinde uyandığını ve babasının vücudunu esirgeme etmesinin arkası esna yapının yıkıldığını anlattı.

Enkaz altındayken çetin soluk aldığını tamlayan Akyol, "3 sayaç enkazın altında kaldık ve babama seslendik ama nağme alamadık. Annem babamın eline dokundu ama babamdan nağme çıkmadı. Eski bakkal vardı, o bizi kurtardı." dedi.

Akyol, deprem zımnında anası ve ağabeyinin yaralandığını söyledi.

"Babam, topçu olmamı aşırı istiyordu"

Babasının canını feda ederek annesini, ağabeyini ve kendisini yaşama bağladığını dile getiren Akyol, "Kahramanım." söylediği babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Babamın, benim topçu olmamla ait imgesel vardı. Babam küçükken altyapıda oynamış. Seçilmiş ama dedem oynamasına müsaade vermemiş. Babam, topçu olmamı aşırı istiyordu. Şimdi esna bende. Futbolcu kazanmak istiyorum." sanarak konuştu.

Akyol, "Galatasaraylı topçu Kerem Aktürkoğlu ile futbol oynama hayalim de var. Kerem ağabeyin hayranıyım ve onu aşırı seviyorum. Onunla futbol dingildemek ve müzakere etmek istiyorum. Gelecekte Galatasaray'da şişman müşterek topçu kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?