Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Yunanistan'la bulunan meselelerimizi müzakereyle halletmek ist

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Biz Yunanistan'la bulunan meselelerimizi de görüşerek, konuşarak, müzakereyle halletmek isteriz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Yunanistan'la bulunan meselelerimizi müzakereyle halletmek ist
27-06-2022 03:03
Çanakkale

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yunanistan'la bulunan meseleleri görüşerek, konuşarak, müzakereyle halletmek istediklerini belirterek, "Ama Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara katiyen prim vermesin ve meseleleri içerisinden çıkılmaz, çözülmez beraberinde duruma getirmesin." dedi.

Kurtulmuş, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde şehremaneti çeşidinden bu sene 37'ncisi planlı Kiraz Festivalinin kapanış törenine katıldı.

Burada gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut Numan Kurtulmuş, Ege'deki Yunan adalarının silahlandırılmasına tepkime gösterdi.

Bu durumun semt barışına iane etmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Burnumuzun dibinde, Adalar Denizi'nde çırçıplak adalar olması müstelzim elden Ege'de şurada, karşımızdaki adaların silahlandırılması, semt barışına katiyen ve katiyen iane etmez, semt barışına işlev etmez. Buradan komşumuz bulunan Yunanistan'a şurası beyan geçirmek istiyoruz. Bizim işimiz barışladır. Bizim işimiz kardeşlikledir. Bizim işimiz dostlukladır." sanarak konuştu.

Numan Kurtulmuş, bu konuların konuşularak halledilebilecek meseleler bulunduğunu anlatım ederek, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz Yunanistan'la bulunan meselelerimizi de görüşerek, konuşarak, müzakereyle halletmek isteriz. Ama Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara katiyen prim vermesin ve meseleleri içerisinden çıkılmaz, çözülmez beraberinde duruma getirmesin. Türkiye ne Doğu Akdeniz'de, ne Mavi Vatan'da, ne Adalar Denizi'nde, ne de halis muhlis bu coğrafyada tek hakkının çiğnenmesine delik yummayacak, izin etmeyecektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madrid'de NATO zirvesine katılacağını tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz hile oynamıyoruz. Biz alay yapmıyoruz. Burnumuzun dibinde yıldırı örgütlerinin kimler çeşidinden beslendiğini, Türkiye'ye 40 senedir bela edilen PKK, PYD, YPG ve benzerlerinin Türkiye'nin başına ne çoraplar ördüğünü, ne şişman beraberinde maliyet ödettiğini bizler biliyoruz. Bunlara dayanaklık geçirmek ise arkadaş kabilinden zahirî bazısı ülkelerden geliyor. Silah veriyorlar. Siyasi dayanaklık geçirmek veriyorlar. İstihbarat desteği veriyorlar. Ve Türkiye'nin ayaklarına çelme taksınlar sanarak bu örgütlere dayanaklık geçirmek veriyorlar. Bu kavim arkadaş zahirî devletlerin katiyen ve katiyen yıldırı gruplarına asistan olmalarına onlara dayanaklık geçirmek vermelerine razı olmaz, izin etmez. Onun düşüncesince beraberinde Müslüman beraberinde delikten dü kere ısırılmaz."

Kurtulmuş, gene NATO'ya unsur edinmek talip İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinden ilkin teröre dayanaklık geçirmek vermelerini gözden geçirmesini, beraberinde hâlâ Türkiye'ye dokunca sağlayan bu yıldırı örgütleriyle tek biçimde irtibatların olmamasını bildirmek istediklerini anlattı.

Bunu sağlamayı beklenti ettiklerini kaydeden Numan Kurtulmuş, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Türkiye karşıtları, Türkiye düşmanları, korudukları kolladıkları yıldırı örgütleri, sırtlarını sıvazladıkları bir takım devletler. Bütün bunlara karşın Türkiye çelimli şişman Türkiye istikametinde yürüyüşüne bitmeme edecektir. Yeter ki beraberinde olalım, bu arada olalım ve baştan sona baş başa hâlâ çelimli Türkiye düşüncesince canla başla çalışalım."

Kurtulmuş, Çanakkale'nin tabiri caizse Türkiye'nin eski hatırasının aşırı enerjik bulunduğu ehemmiyetli beraberinde arazi bulunduğunu hatırlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yalnızca Lapseki'yle Gelibolu'yu bağlamadığını vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Bu güreşçi köprüsü yalnızca dü kıtayı birleştiren beraberinde güreşçi köprüsü değil. Dünyanın en şişman mühendislik harikalarından biri bulunan beraberinde güreşçi köprüsü değil. Dünyanın en şişman fut açıklığına eş bulunan köprülerinden biri değil. Avrupa'nın en parlak köprülerinden biri değil. Türkiye'nin geçmişiyle parlak geleceği arasındaki beraberinde bağlantıdır, beraberinde simgedir, beraberinde göstergedir. İnşallah Türkiye hâlâ ileriye akla yatkın gidecek. Daha çelimli beraberinde biçimde dünyanın ciharıyek tarafında lafı ve hükmü güzeşte baştan şişman Türkiye olacak. Bunun düşüncesince evren görüşlerimiz ayrımlı olabilir. Siyasi tercihlerimiz farklı, istikametlerimiz ayrımlı olabilir. Ama bizler bire beraberinde yöne akla yatkın bakacağız. Baktığımız yön, baştan çelimli şişman Türkiye istikameti olacaktır. Türkiye'ye hâlâ büyük, hâlâ çelimli edinmek yakışır. Sorunları halletmek düşüncesince hâlâ çelimli edinmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Programa eklenen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Lapseki ile Yenice arasındaki mesafenin 120 kilometre, bire beraberinde noktadan Yunanistan'ın İpsala hudut kapısına bulunan mesafenin 120 kilometre bulunduğunu söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamlanmasıyla ve şen intikal imkanıyla bu arada Avrupa'ya beraberinde etap hâlâ yaklaşıldığını hatırlatan Turan, "Biz alanımızda gürültü istemiyoruz. Biz alanımızda telaşlı beraberinde proses istemiyoruz. Ekonomimizi büyütmek, demokrasimizi büyütmek, ülkemizi abartmak istiyoruz. Kirazımızı 120 kilometre giderek Avrupa'ya otoyol üstünden ihraç geçirmek istiyoruz. Zaman devir en yaklaşan komşumuz Yunanistan diplomatik teamüllere namünasip politik ahlaka aykırı, gereksiz, boş boş çıkışlar yapıyor, izahat yapıyor. Bizim derdimiz ürettiğimiz kirazın, şeftalinin Avrupa'ya Yunanistan üstünden ihracının önünü açmak. Hiçbir bambaşka talebimiz yok. Ancak şurası beyan geçirmek isterim, ki hata yaparsa tarihteki hatırasına beraberinde defa hâlâ baksın. Şu erinç topraklarda Seyit Onbaşı'nın, Yahya Çavuş'un, Anafartalar Kahramanı Atatürk'ün anısı bugün Lapseki’de yaşıyor. Tarihe bakılsın. Ona layıkıyla yanıt verilsin." biçiminde konuştu.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da dobra beraberinde festivalin tamamlandığını belirterek, "Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi keyiflendirmek beraberinde ve bu arada olmak, şehrimizin değerlerini kâffesi Türkiye ile büzüşmek noktasında festivalimizin öneminin aşırı şişman bulunduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların peşi sıra şenlik kapsamında planlı Ziraat-900 ve ötekiler kategorilerindeki kiraz yarışmasında civar 5'e giren üreticilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz festivale dayanaklık geçirmek sağlayan şahıslara teşekkürname plaketi ikram etti.

Törene, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile tören düzeni üyeleri ve aşırı sayıda yurttaş katıldı.

Havai fişek gösterisinin peşi sıra artist Zara dinleti verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?