Spor

48. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, İzmir'de başladı

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, THK'nin zamanı sorumluluğundan ötürü kurumu dobra ortak halde geleceğe taşımayı hedeflediklerini söyledi.

48. Türkiye Paraşüt Şampiyonası, İzmir'de başladı
08-09-2022 14:03
Izmir

THK Selçuk Havacılık Merkezi'ndeki 48. Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nın açım töreninde mütekellim Kaya, şampiyonayı Türkiye'de paraşüt dendiğinde evvel akla mevrut yerde düzenlediklerini belirtti.

Kaya, kayyum heyeti yerine göreve başladıktan sonraları kurumu birlikte an evvela toparlamak düşüncesince çalışmalarını sürdürdüklerini aktararak, şu biçimde konuştu:

"Amacımız Türk gencini iklim sporlarıyla buluşturmak ve onların bu faaliyetlerine beklenen bulunduğu seviyede de dayanaklık etmek vermek. Bunun düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da bitmeme edeceğiz. Bu kurumumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 97 sene evvela 1925 senesinde kurduğu baş döndürücü ehemmiyetli seçkin birlikte kurum. Bu büyüklenme kurulduktan endamsız birlikte müddet sonraları da 1929 senesinde Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) üyesi olmuş. Bu zamanı yazık bize bu kurumu baş döndürücü elleme birlikte biçimde geleceğe taşımayı ve Türkiye'de iklim sporlarını, gençlerin havacılıkla buluşmasını akıbet aşama şimdi elleme imkanlarla yapılabilir bir vaziyete getirmeyi birlikte fariza yerine veriyor. Bizler de bunun farkındayız ve bu rolü yürütüyoruz."

Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği kabilinden geleceğin göklerde ve uzayda bulunduğunu kaydeden Kaya, "Bunun düşüncesince de beniz binlerce gencimizi mümkünse bu bölgeye kanalize etmemiz gerekiyor. Havacılık bildiğiniz kabilinden baş döndürücü fiyatlı birlikte sportif alandır." ifadelerini kullandı.

Kaya, bu organizasyonda bulunduğu kabilinden değme devir Türk Hava Kuvvetlerinin desteğini aldıklarını belirterek, "Umarım sebepten dolayı birlikte tomar sporcumuzun katılmış bulunduğu takımlarımız, yarışlarını akıbet aşama centilmence, kazasız belasız, akıbet aşama etkili birlikte ortamda centilmenlik kurallarına uyarak yürütme eder." diyerek konuştu.

FAI Başkanı David Monk'un da katılmış bulunduğu açım töreninde muhtelif iklim gösterileri gerçekleştirildi.

100'ün üstünde sporcunun arazi alacağı şampiyona, 16 Eylül Cuma haset tamamlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?