USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5.tur eşleşmeleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu'nda eşleşmeler meydana getirilen ad çekme çekimi ile belirlendi. Fenerbahçe, AFJET Afyonspor ile, Galatasaray, Denizlispor ile, Beşiktaş ile, Trabzonspor da Boluspor ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5.tur eşleşmeleri belli oldu
03-12-2021 14:19
Ziraat Türkiye Kupası 5 .Eleme Turu ad çekme çekimi Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Kamp Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Düşmez, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ve pakt başkanları ile temsilcileri ortaklık gösterdi.

Kupada 5. eliminasyon turunda sabık mevsim Spor Toto Süper Lig'i geçmiş 5 tam bütünleyen Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor ile ZTK 4. Eleme Turu müsabakaları kararında tur atlayan 27 grup edinmek gibi mecmu 32 grup savaş edecek. Tek karşılaşma eliminasyon usulüne göre, hızlı başı takımların alanında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu müsabakaları 28, 29 ve 30 Aralık tarihlerinde oynanacak.

Ali Düşmez: “Çok dobra oyunun ateşli maçları bitmeme ediyor"

Kura çekimi evveliyat açıklamalarda mevcut TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne ilgi çekip laflarına başlayarak, “Çok dobra oyunun ateşli maçları bitmeme ediyor. Ziraat Türkiye Kupası'nın en öneki ayrıcalığı aşırı ilginç şaşırtı neticelere rastgele devir tanık olmuşuzdur. Bu turnuvada hem sevinçli maçlar izledik bununla beraber sürprizlere tanık olduk. Bu turnuvanın en ehemmiyetli hususi durumunu bu bulunduğunu düşünüyorum. 5. turda 132 takımla başladığımız turnuvada 32 grup kaldık. 100 maçı bitirdik bitiş engelleme 33 karşılaşma oynayacağız.

Ziraat Türkiye Kupası'nın Türkiye Futbol Federasyonu ailesi şekilde bambaşka ayrıcalığı de var. Bu turnuvada izlenen maçlarda tamamı liglerin alınması bambaşka müşterek platformu da ortaya koyuyor. Alt liglerde gözünüzden firar etmiş sporcuları hem kulüpler bununla beraber ulusal grup aktör havuzlarına gelmesi hesabına aşırı güzel. 3 ligde oynayıp ulusal takımımızda aşırı aldatıcı işlere imza atan sporcularımız var. umut ulusal takımımızda da var. Milli grup hocalarımızın da bu turnuvayı cankulağı izlediklerini göstermek istiyorum. En yukarı ligden aktör havuzumuza aktör geliyor ancak ayak topu anca dobra düzen ki madun liglerden en caba çıkma sporcuların bulunmasının da ayak topu ailesinin en şişman başarısı bulunduğunu düşünüyoruz. Kupanın rastgele devir dediğim müşterek ayrıcalığı mevcut böke aracısız Avrupa Ligi'ne gidiyor. 15 pare böke mevcut bu turnuvada. 15 böke takımın 12'si bu turnuvada şu anda. İyi oynayan kazansın denir ancak acemi takımların da bu turnuvada aldatıcı olmasının ayak topu ailesi şekilde Türk sporu şekilde yarar bulunduğu nu anlatım kılmak isterim” biçiminde konuştu.

Çekilen kuranın arkası sıra Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu'nda oluşan eşleşmeler şu şekilde:

Kasımpaşa - Kocaelispor
Fatih Karagümrük - Bodrumspor
Kayserispor - 68 Aksaray Belediyespor
Sivasspor - MKE Ankaragücü
Konyaspor - Ümraniyespor

Trabzonspor - Boluspor
Aytemiz Alanyaspor - Mardin 1969 Spor
Göztepe - Samsunspor
Hatayspor - Menemenspor
Antalyaspor - GZT Giresunspor

Fenerbahçe - Afjet Afyonspor
Yeni Malatyaspor - Bandırmaspor
Adana Demirspor - Ankaraspor
Gaziantep Futbol Kulübü - Bursaspor
Galatasaray - Denizlispor
Beşiktaş - Altay

Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler