USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yüzde yirmi yaşama şansına karşın iyileşti, azmedip evren şampiyonu oldu

Milli mülk kemankeş Yiğit Caner Aydın'ın yaşam azmi ve spor tutkusunun, akıbet altı ayını evren çapında iptidai madalyayla taçlandırdığı hikayesi, bire müşterek vaziyetteki tamamı bireylere kez yayınlayan esas müşterek öykü olma ayrıcalığı barındırıyor.

Yüzde yirmi yaşama şansına karşın iyileşti, azmedip evren şampiyonu oldu
25-08-2022 15:06
İstanbul

Milli mülk kemankeş Yiğit Caner Aydın'ın yaşam azmi ve spor arzusunun hayattaki değme çeşitli zorluğu aşabileceğinin kanıtı olan, sonuç altı ayını evren çapında iptidai madalyayla taçlandırdığı hikayesi, bire müşterek haldeki tamamı şahıslara tarz yayınlayan esas müşterek öykü olma ayrıcalığı barındırıyor.

Üniversitede geçirdiği ilçe sonrası ölüm kalım şansının yüzdelik yirmi bulunduğu söylenmesine karşın yaşama tutunan müşterek öğrenci, derinlemesine müşterek otama periyodunun arkası sıra iyileşip okçuluk sporuna yöneldi ve evren şampiyonluklarıyla sonlanmış başarılara koştu.

Milli mülk kemankeş Yiğit Caner Aydın (29) acı, umut, mevki ve başarıyla meşbu sonuç 10 yılının öyküsünü AA muhabiriyle paylaştı.

"Yoğun bakımda o yaşam mücadelesini kazandım"

İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü 3. sınıfta okurken 2013 senesinde müşterek ilçe geçirdiğini özetleyen Aydın, arkadaşını görüşme geçirmek düşüncesince gittiği Beşiktaş'taki hususi müşterek üniversitenin bahçesinde otururken başına müşterek sergilik devrildiğini, sorumluluk omurunun kırıldığını ve sorumluluk seviyesinde murdarilik yaralanması geçirdiğini söyledi.

Elleri ve döş altından itibaren etraflı vücudunun kontrolünü kaybettiğini, ameliyata girmeden ilkin doktorların yüzdelik yirmilik müşterek yaşam ihtimali verdiklerini kaydeden Aydın, "Ben derin bakımda o yaşam mücadelesini kazandım. Yaklaşık altı güneş derin bakımda, hemen sonra sekiz ay hastanede yattım ve iki-üç yıllık müşterek hikmet otama sürecim oldu." dedi.

Fizik tedaviye gidip gelirken babasının müşterek güneş ulusal müşterek kemankeş bulunan Naci Yenier ile tanıştığını ve Yener'in babasına paralimpik okçuluktan bahsettiğini özetleyen Aydın, okçuluk sporuna başlayış serüveniyle ait şunları dile getirdi:

"Naci Yenier, ulusal kadro oyuncusu bulunduğu için, benim düşüncesince de bu sporu başvuru ediyor, yapabileceğimi söylüyor. Ben de başvuru dair Okçular Vakfı Spor Kulübünde kendisini görüşme ettim ve atışlarını izledim. Atışları izledikten sonra, 'bu sporu ego de yapabilirim' diyerek düşündüm. Tabii önceki başlangıçta baş döndürücü güç oldu. Yayı alıp elimle avlamak istediğimde az hâlâ sandalyeden düşüyordum. Ama o güneş kendime müşterek yalan verdim; 'ben bu sporda kalburüstü olacağım, müşterek güneş elli mt. mesafeye oklar atacağım' diye. Tabii baş döndürücü güç zamanlardı önceki başlarda. Yaklaşık altı ay süresince hemen yastık çalışmaları, güç antrenmanları yaptım ve hemen sonra lüp otoparkında müşterek idman piyasası oluşturdum. Burada annemle beraberce günde beş-altı saatlik antrenmanlar yaptık. İlk başlangıçta tekerli sandalyeyi caba kullanamıyorken hemen sonra ok atabilir bir hale gelmiştim. Adım etap değme güneş az buçuk hâlâ dair koyarak kendimi geliştirdim okçuluk sporunda."

Okçuluğa başladığı 2017 senesinde evren dördüncülüğü elde etti

Yiğit Caner Aydın, 2017 senesinde önceki el ulusal kadro aksiyon kampına çağırma edildiğini ve bu kampın arkası sıra bire müşterek senenin ilkgüz ayında Çin'de planlı Para Okçuluk Dünya Şampiyonası ekibine karışma edildiğini belirterek, "Burada kadro dostlarımla önceki müsabakada evren şampiyonu olduk, dü adet evren rekoru kırdık ve ferdî kendisine da evren dördüncülüğü elde ettim. 23 yaşlarında okçuluğa başladım, 25 yaşlarında ulusal takıma girdim ve bu dereceyi elde ettim. Bu muvaffakiyet hakkıyla benim düşüncesince baş döndürücü şişman müşterek öz emniyet sebebiydi ve hikayemi esasen o devirde söylemeye başladım. Sosyal medyadan baş döndürücü dobra tepkiler aldım, insanoğlu beni tanıdı. Benim düşüncesince baş döndürücü motive ediciydi. Ama değme güneş dair az buçuk hâlâ almak düşüncesince çalışmaya bitmeme ettim." ifadelerini kullandı.

Milli kadro kampında 2018'de yaşamış bulunduğu kırıklık kararı akciğerinin söndüğü ve müşterek ay sonradan iyileşip Avrupa'da ferdî beşincilik elde ettiğine dikkati çekici Aydın, "Gerçekten baş döndürücü güç müşterek boyut içerisinden çıkarak bu spora etraflı gücümle bitmeme etmeye çalıştım. Daha baş döndürücü başarılar istihsal geçirmek düşüncesince antrenmanlarıma bitmeme ediyordum o devirde de. 2019 senesinde İtalya'da planlı Avrupa kupasında ferdî şampiyona ve kadro şampiyonluğu elde ettim. Bir ay sonradan Hollanda'da evren şampiyonasında kadro evren şampiyonluğu elde ettik ve orada evren rekoru kırıp zat rekorumuzu güncelledik." diyerek konuştu.

"O güneş kendime müşterek yalan verdim"

Salgının etkisiyle 2020 senesinde olimpiyat oyunlarının ertelendiğini ve okçuluğa az buçuk durmak yerinde kaldıklarını aktaran Aydın, Tokyo 2020 düşüncesince kota yarışmalarında müşterek puanla kota alamamasının görüntü kırıklığını yaşadığını söyledi.

Milli mülk okçu, şöyleki bitmeme etti:

"O güneş kendime müşterek yalan verdim; katiyen okçuluğa bulunan ilgimi azaltmayacağımı, hâlâ motive kendisine çalışmaya bitmeme edeceğimi söyledim. Aynı konkur arasında müşterek güneş sonradan evren listesi turnuvası düzenleniyordu. Orada kota alan-alamayan etraflı sporcuları baş döndürücü ağır skorlarla yenerek o müsabakada müşterek numara oldum ve kendimi yeniden kanıtlama etmiş oldum. Ve o güneş gine kendime, Dubai'de düzenlenecek evren şampiyonasında evren şampiyonu olacağımın sözünü verdim. Sabahın 05.30'unda kalkarak İstanbul trafiğinde antrenmanlara geldim, çalışmalarıma bitmeme ettim. Ve gücük ay ayında Dubai'de planlı Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda hem ferdî hem takımda evren şampiyonluğunu elde ettim. 2022 yılı benim düşüncesince baş döndürücü dobra başlamıştı. Ve müşterek evren şampiyonu kendisine esasen hayatımın sonuna genişliğinde yaşayacaktım ama en şişman gayem gine değme müsabakada bitiş branşında olmak, madalyalar doğrultmak ve 2024'de düzenlenecek paralimpik oyunlarda değerli madalya almak."

"Bu zaman benim düşüncesince iptidai adet madalyayla tamamlandı"

Aydın, sonuç altı ayda iptidai madalya kazandığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"2022 yılına geldiğimizde, Dubai'deki evren şampiyonasının, zirveye çıkacağım konkur olacağını baştan sona hissediyordum. Orada baş döndürücü ayrımlı müşterek öykü oldu. Elimde müşterek ıspazmoz haysiyetiyle süresi süresince müşterek oku yetiştiremedim, al kartla müşterek okum silindi. İlk dü tam bitirebilecekken, baş döndürücü şen müşterek halde finale çıkabilecekken o al kartla sıralamayı beşinci tam bitirebildim ve karşıma baş döndürücü güç müşterek eliminasyon tablosu geldi. Olimpiyatta kürsüye çıkan sporcularla eşleşme ihtimalim oluştu. Sırayla olimpiyatta evre elde fail sporcuların üçüyle de eşleşerek finale genişliğinde gelip finalde de maçımı kazandım. Takım kategorisinde de şampiyona kazandık."

Ağustos kocaoğlan başlangıcında Roma'daki Avrupa Şampiyonası'nda evren şampiyonasının bilakis baş döndürücü şen halde finale çıktığını tamlayan Aydın, sıcaktan ötürü finalde maçı kaybettiğini, ikinci bulunduğunu aktardı. Milli sporcu, Konya'daki İslami Dayanışma Oyunları'nda şampiyona elde ettiğini ve İstiklal Marşı'nı okutma şerefine erişmiş bulunduğunu dile getirdi.

"Bu zaman benim düşüncesince iptidai adet madalyayla tamamlandı. İki evren şampiyonluğu, müşterek kadro Avrupa şampiyonluğu, ferdî Avrupa ikinciliği ve İslami Dayanışma Oyunları'nda ferdî şampiyonluk. Bunlar benim düşüncesince hakkıyla baş döndürücü dobra başarılar, baş döndürücü alım çalım duyuyorum" diyen Aydın, "Bu vakte genişliğinde verdiğim emeklerin karşılığını almak, hakeza dayanıklı müşterek hikayenin içerisinden çıkıp başarılara ulaşmak, okçuluk üzere güç müşterek sporun arasında bunları muvaffak gelişmek beni hakkıyla baş döndürücü bahtiyar ediyor. Türk bayrağını bu halde taşıyıp değme yarışmada, değme ortamda dalgalandırabilmek benim düşüncesince baş döndürücü alım çalım verici." halinde fikir belirtti.

En şişman hayali, olimpiyatta değerli madalya

En şişman hayalinin, mülk okçuluk sporunun zirvesi bulunan paralimpik oyunlarda değerli madalya doğrultmak bulunduğunu ve 2024 senesinde Paris'te düzenlenecek oyunlara hummalı düzen müşterek halde hazırlandığını da özetleyen Aydın, "Sen Nehri üstünde müşterek açma seremonisi olacak. Hayalim orada arazi alabilmek. Oranın o heyecanını, mutluluğunu yaşayabilmek ve sahada da gine performansımı en yukarı kurda yakalayıp orada şampiyona doğrultmak istiyorum." halinde konuştu.

Okçuluk sporuna başladığında en baş döndürücü etkilendiği sporcunun, hikayesi zat hikayesine eğilimli ulusal kemankeş Gizem Girişmen bulunduğunun altını çizen Aydın, "Hikayesi beni hakkıyla baş döndürücü etkilemişti. Onun da otoparkta süregelen müşterek idman hikayesi var. O da 2008 senesinde Pekin'de paralimpik oyunlarında ülkemize önceki okçuluk madalyasını kazandıran müşterek sporcu. Onun o başarısını gördüğümde, 'ben de bunu yapabilirim' diyerek düşündüm." ifadelerini kullandı.

"Tekerlekli sandalyeye mahkum olmadım"

"Ben müşterek ilçe kararında tekerli iskemle kullanmaya başladım ama tekerli sandalyeye mahkum olmadım." diyen Yiğit Caner Aydın, şunları kaydetti:

"Tekerlekli sandalyeyle yaşama tutundum, tekerli iskemle yardımıyla cereyan edebildim. Dünyanın nice ayrımlı ülkesine gittim. Okçuluk sporuyla baş döndürücü ayrımlı yerlerde esasen hikayemi şahıslara teşhir şansım oldu. Tüm dünyaya seslenme fail müşterek hikayem oldu. Ve bunu da bu halde madalyalarla taçlandırabildiğim, bu halde başarılar elde edebildiğim, tarihe adımı yazdırabildiğim düşüncesince hakkıyla baş döndürücü mutluyum."

İnsanlara esin gelişmek istediğini aktaran ulusal sporcu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Benim hikayem derin bakımdayken başladı. Orada günlerce tavanı izlediğimde kendime müşterek istifham sormuştum; kazadan sonradan bu yaşadıklarından sonradan şahıslara esin mı olacaksın, yok ise insanoğlu seni gördüğünde üzülüp acıyarak mı bakacaklar? Ben önceki yolu yeğleme ettim. 'Öyle müşterek savaşım vereceğim, bu yaşamın arasında o genişliğinde arazi alacağım ki, şahıslara kip olacağım, esin olacağım' dedim. Ve okçuluk üzere müşterek sporun süresince bulunarak esas müşterek öykü yazdığımı düşünüyorum. Bu yaşamda hemen fiziki engeller yok, atılganlık engeli var. Ben baş döndürücü güç şartlar süresince atılganlık gösterdim. İnsanların da baş döndürücü şişman desteği mevcut bana. İnsanlar yaşamda müşterek bilinçlilik tecrübe geçirmek istiyorsa, onun arkasından gitmeliler, onun düşüncesince savaşım etmeliler. Benim hikayemden de müşterek ad caba etkilense, hayatımda en küçük müşterek ayrıntıda arazi alabilirsem ego kendimi amacına ulaşmış, misyonunu gerçekleştirmiş kendisine hissedeceğim. Bu madalyaların da en yanıt bulmuş bulunduğu devre bu olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler