USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uykusuzluğunuzun nedeni vitamin eksikliği olabilir

Değişen dirim koşullarının, tagaddi kalitesindeki değişimlerin, iş yaşamı rutinlerindeki değişimlerin hab düzeninde aksi etkisinde bırakır meydana getirdiğine yer veren uzmanlar, çelimli müşterek muafiyet ve gövde sağlığı düşüncesince “kaliteli uyku”dan karşılık ver

Uykusuzluğunuzun nedeni vitamin eksikliği olabilir
01-02-2023 15:11

Uykusuzluk, katı baş döndürücü insanın yaşamını menfi yönde etkileyebileceğini tamlayan Medicana Sağlık Grubu Uzman hekimleri, uykusuzluğun dirim standardını menfi etkileyen ve sağlığı bozan hallerden birisi bulunduğunu vurguladılar. Uykusuzluğa neden ihtimalî nice etmen bulunduğunu kail bilirkişi hekimler, vücutta türlü hayati vitaminlerin eksikliği, spiritüel gerilim ve psikoloji sorunlar, vücutta uykudan mesul bulunan hormonlarda istikrarsızlık ve nörolojik nedenler uykusuzluğa neden olabileceğini belirttiler.

“D vitamini eksikliği olanların hab kalitesi düşüt oluyor”

Vitamin eksikliği katı baş döndürücü hab problemininin esas sebepleri ortada toprak aldığını kaydeden Medicana Çamlıca Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Safiye Arık, “Çok sayıda isim hab problemininin vitamin değerlerinden kaynaklı bulunduğunun bilincinde değildir. Uykusuzluk sebepleri ve belirtileri insandan insana başkalık gösterebilir. D vitamini eksikliği, kuvvetli eksikliği, B12 eksikliği, B6 ve B2 vitamini eksikliği, kalsiyum eksikliği yetişkinlerin beraberinde çocuklarda da uykusuzluğa neden olabilir. Özellikle D vitamini eksikliği canlı insanda uykusuzluk sık sık görülebilir. D vitamini ilkin uykuyu düzenleyen akıl bölgelerine hasiyet edip, ehemmiyetli ortak hab hormonu bulunan melatoninin imalinde gösteriş almaktadır. Bu sebeple D vitamini kuru düşüt bulunan kişilerde, hab kalitesinin düşüt bulunduğu ve uykusuna dalıyor zorlandıklarını görebiliyoruz. Diğer taraftan kuvvetli eksikliği füru da engelleme iktisap etmek hemen hemen serotonin ve melatonin düzeylerinde düşmelere neden olabileceğinden herhangi ortak bireyde ciddi hab düzeyinde arıza ve hab sorunlarına neden olabilir. Demir eksikliğine ilişkin gelişen kansızlık, gece olduğunda bacaklarda neşesiz edici ortak önsezi oluşturarak insanın uykusuz kalmasına defa açabilir. Hatta erinçsiz dip sendromu başkalık oluşturabilir” dedi.

“Demir eksikliği ve vitaminlerle ilişik kuvvetlendirme alınabilir”

Uykusuzluk rahatsızlığına gönül rahatlığı yapılaması gerekenleri sıralayan Uzm. Dr. Safiye Arık, “Çocuklar düşüncesince de yetişkinler düşüncesince de derneşik afiyet kontrollerinin beraberinde vitamin değerlerini derneşik namına arama defa açmak iyice önemlidir. Demir eksikliğiniz ve zevcelik eden bulgularınız mevcut ise bilirkişi ortak hekime başvurarak ilişik vitamin desteği kabul etmek gerekmektedir. Çay tüketimi ve kafein tüketimi azaltılmalıdır. Yüksek ve kuvvetli ve B12 vitamini almanın en ehemmiyetli yöntemi hayvani besin bezdirmek ve derneşik beslenmektir. Bunun düşüncesince al et ve sakatat beraberinde balık ve testis ile günce namına kafi gelecek kuvvetli ve B12 vitamini alınabilir. Uykusuzluk ve erinçsiz bacaklar sendromu bulunan hastaların az elan hepsinde kuvvetli eksikliği bulunmaktadır. Düzenli afiyet kontrolü ve bilirkişi ortak doktor önerisi ile kuvvetli eksikliği ve vitaminlerle ilişik kuvvetlendirme alınabilir” diyerek konuştu.

“Melatonin hormonun eksikliği uykusuzluğa yol açan en iri faktördür”

Çeşitli psişik zorba süreçler ve spiritüel gerilim derece unsurların da haydi haydi hab düzenini etkileyebileceğini kaydeden Medicana Çamlıca Hastanesi'nden Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Stres, kaygı, endişe, mütebeddil dirim şartları hab düzeninin de bozulmasına defa açıyor. Melatonin uykusuna dalmamızı sağlayıcı ortak hormondur. Gün ışığına uyarlanmış bulunan vücudumuz bu hormonu güneş saatlerinde salgılamaz. Gün ışığını sona erdiğini algılayan hücrelerimiz bunu beyne iletir. Hormon salınımını sağlayıcı epifiz bezi de melatonin salınımını başlatır. Güneş battıktan sonraları salınmaya başlar, rutindeki hab saatimiz yaklaştıkça salınımı artar. Gün doğumuna benzeyen salınımı azalarak sonlanır. Melatonin hormonu yardımıyla hab ve akıllılık farkındalığı oluşur. Salınım arttıkça, haricen aldığımız sinyalleri beynimiz elan az algılar, bu da hab hissini oluşturur. Yorulduğumuzu ve dinlenmemiz icap ettiğini ayırt ederiz. Melatonin hormonunun hab ritmini düzenlemesinin beraberinde muafiyet sistemini güçlendirmesi, hücreleri yenilemesi, stresi arama altında tutması derece işlevleri vardır. Melatonin hormonun eksikliği uykusuzluğa yol açan en iri faktördür. Belirtildiği gibi, melatonin hormonu ışığın bulunmadığı ortamda en ortak tomar salgılanır. Bu sebeple tün geç saatlerde monitör izlemek, bilgisayarın başlangıcında ortak tomar saat geçirmek, yatarken telefonla uğraşmak, uyunan odada tün lambasını bariz çoğaltmak melatonin hormonunun salınımı engeller, bu da uykusuzluğa defa açar” biçiminde konuştu.
Uyku sağlığında ve düzenindeki bozulmanın belirtileri gönül rahatlığı bilgelik verici Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Birçok araştırı ehliyetli hab süresinin 6-8 saat arası bulunduğunu söylüyor lakin bunu uygulamasına karşın zamanımızda hala uykusuzluk (insomnia) ve ortak tomar uyuma (hypersomnia) şikayetlerini canlı insanoğlu bulunduğunu görüyoruz. Sağlıksız ortak uykunuz bulunduğunu yayınlayan biraz ayraç vardır. Bunlara özetle şu biçimde değinebiliriz:

“Uyumanız müstelzim saatte yatağa girdiğinizde, uykusuna dalmanız 15 dakikadan ortak tomar sürüyorsa ortak dava mevcut demektir. Bunun sebepleri ortada çoğu kez güneş saatlerinde de uyumuş olmak, ortak tomar kafein almış iktisap etmek yahut zihninizi çalışır eden, sizi tasalandıran düşüncelerin ortamında kendinizi rahatlatıp uykusuna dalamamış olmanızdır.

Uyku dört fazdan oluşur, dip uykusuna adım derece kullanılan zihnimiz. Uyku kalitesinin faziletkâr olması ve asıl ortak tatil düşüncesince bu dört evrenin gerçekleşmesi gerekir. Kişinin ekşimik ekşimik uykusu varsa, sebepsiz ortak biçimde yahut en küçük ortak seste uyanacak ortak uykusu varsa, isim uykunun üçüncü fazına geçemiyor demektir. Bu da insanın yeteri kadar dinlenemeden, bitap uyanmasına neden olur. Ayrıca dip uykusuna dalamamak REM uykusunu alamamak anlamına gelir ki bu da insanın neymiş uyanık derece uyanmasına neden olur.
Kabuslar yahut kişiyi rahatsız eden nesneleri, kullanmakta olanları rüyada görmek, insanın gerilmesine neden olur. Uyku halindeyken kaygıdan uzak, gevşemiş ortak vücudumuz olur. Kâbus gördüğümüzde ise vücudumuz kasılır. Eğer uzun müddet bitmeme eden kabuslarınız mevcut ise hab bozuklukları düşüncesince sinir bilimi bölümünde sondalama olmanız gerekir. Sabah uyanmanız müstelzim saatte pratik olarak uyanamamak, bitap kalkmak, neymiş on paralık uyumamışsınız derece kalkmak, tün dosdoğru ortak hab almadığınızı gösterir.”

Uyku düzeninin bozulmasına karşı, birinci sınıf ortak hab düşüncesince neler yapılabilir

Kaliteli ortak dirim için, birinci sınıf ortak uykunun önemine yer veren Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, evden çalışmaya başlayanlar yahut haftanın biraz gününü iş yerinde, art kalanı evinde fiilen geçirenler, meslek eğitimini evde bitmeme ettiren öğrenciler, toplumsal yaşamı kısıtlandığı düşüncesince evde elan baş döndürücü devir kılmak durumunda kalanlar düşüncesince şu tavsiyelerde bulundu: “Uyku saatleriniz, geçmiş rutininizde nede olsa anca bitmeme etsin, uykusuzluk sorununuz mevcut ise başkalık yatağa girmeniz müstelzim saatte girin, uyanmanız müstelzim saatte alarmla uyanın. Gündüzleri uyuduğunuz odada ortak tomar saat geçirmeyin. Evden çalışıyor iktisap etmek iş/okul disiplininizi bozmamalı. Sabah kalktığınızda ev kıyafetlerinizi değiştirin, işe/okula masraf derece giyinin. Gündüz uyuklamalarından kaçının. Uykulu hissediyorsanız bariz havaya çıkıp bembeyaz iklim alabilirsiniz, elinizi yüzünüzü yıkayabilirsiniz yahut çay kahvehane içebilirsiniz.

Fiziksel idman sizi gailesiz tutar. Hafif tempolu ortak ilerleyiş yahut evde yapabileceğiniz egzersizler güneş ortamında elan çevik hissetmenize, tün de elan kaliteli, dip uyumanızı sağlar. Evde çalışmaya başlayanların ortak kısmının himmet saatleri de değişti. Çalışanlar bunu telafi etmek, bilgisayarın başlangıcında nazarıitibar odağını elan ortak tomar yükseltmek düşüncesince çay kahvehane tüketimini arttırdılar. Fazla kafein hab düzeninizi bozar, uykusuna dalıyor zorlanırsınız, az uykuyla sabahleyin uyanmanız müstelzim saatte ayakta olmanız icabında de tamamı haset ferah hırboluk hissi ortamında geçirirsiniz. Gününüz çorak geçer. Alternatif namına su tüketimini arttırın.
Bilgisayarın başlangıcında ortak tomar devir kılmak gözlerinizi baş döndürücü zorlar. Gece hab düzeninizin bozulmaması düşüncesince güneş uyumasanız bile, delik yorgunluğu uykunuzu getirir. Bu da mütemerkiz olmanızı zorlar. Gözlerinizi kapatıp kafanızı yastığa yaslayın, dilerseniz uzanabilirsiniz de. Bunu 5 dakika yapmış olup gözlerinizi açtığınızda kendinizi elan gailesiz hissedeceksiniz. Özellikle akşam ezanı saatlerinde baş döndürücü ciddi yemekler yememeye çalışın. Ağır, semiz yemekler midenizi neşesiz edeceği düşüncesince hab kalitenizi de etkileyecektir. Melisa, yoğurt çiçeği yahut rezene derece nebat çayları gevşeten, rahatlatan çaylardır. Akşam saatlerinde, uyumanıza benzeyen ortak zamanda içerseniz, uykusuna elan hazırlop dalarsınız. Sigara ve içki tüketiminizi azaltın. Ne derece ortak tomar münebbih alırsanız uykusuzluğunuz o derece kuvvetlenecektir. Uyuduğunuz odada tün lambasını bariz bırakmamaya nazarıitibar edin. Yatmadan ilk televizyon, elektronik bilinç ve telefonla çalışır olmayın. Eğer spiritüel gerilim kaynaklı uykusuzluğunuz yahut elan ortak tomar uyuma ihtiyacınız varsa, streslere yol açan problemleri halletmek elan sürekli ortak çözümdür. Sorunlarınızı çözmekte zorlandığınızda hevesli dayanak noktası kabul etmek sürecinizi kolaylaştıracaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler