USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin, Türkiye'de meydana getirilen festivaller içinde en ceninisakıt karbon fut izine cemaat olmasını "Alkışlanacak ve ölçüm edilecek birlikte konudur." sanarak değerlendirdi.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı
07-10-2022 21:02
Adana

Bakan Kasapoğlu, Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, birtakımı milletvekilleri, şefler ve öteki davetliler ile Merkez Park'ta meydana gelen festivalin kortej yürüyüşüne katıldı.

Kortej yürüyüşüyle merasim sahasına sabık Kasapoğlu, buradaki konuşmasında, dobra kent Adana'da bulunmaktan talih duyduğunu söyledi.

Adana'nın, artağan topraklarıyla, sanayisiyle, üretimiyle, gençleriyle, sporcularıyla hususi yanında kent bulunduğunu aktaran Kasapoğlu, öteki iller neredeyse Adana düşüncesince toy hizmetleri ve olanakları buluşturma namına himmet göstermekten, arak dökmekten şişman yanında coşku ve talih duyduklarını belirtti.

Adana'nın bayrak yanında kent bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Ulaşım altyapısına bakmış olduğunuzda 3 saatte Ankara'dan Adana'ya geliyoruz artık. Devasa yanında otoban ağıyla Türkiye'nin rastgele alegori bulunan bağlantısı en çelimli biçimde hızlandırılmış. Diğer enfrastrüktür imkanlarıyla öğrenimden sağlığa, Türkiye'nin en çağcıl hastanelerinden yanında tanesi Adana'mızda. Sağlıktan çaylaklık yatırımlarına, 9 nüsha yurtta 11 bin darülfünun öğrencisine fonksiyon veriyoruz Adana'da. Tüm başvuran öğrencilerimizi hem de evvel fazda yerleştirdik." dedi.

Kasapoğlu, Adana'nın sporunu, gençlerini henüz güçlü, henüz gönençli yarınlara istihzar namına bugüne denli bulunduğu neredeyse artık da himmet ve çabalarına heyecanla ve aşkla bitmeme edeceklerini anlattı.

Adana mutfağının çabucak kebapla değil, yüzlerce lezzetiyle artağanlık komple bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Bunu bugünlere taşıyanlara binlerce defa teşekkürname ediyoruz. Bu festival bu emaneti yarınlara nakil vesilesi. 6'ncısı düzenleniyor hem de uluslararası. Başta Adana Valiliğimiz edinmek neredeyse bu dobra festivalde emeği, çabası olan, yardım sağlayıcı tamamı paydaşlarımızı da içtenlikle kutlama ediyoruz. Sağ olsunlar, mevcut olsunlar. Tabii Adana medeniyetlerin kavuşma noktası. Medeniyetleri, kültürleri buluşturduğu neredeyse ayrımsız sürede Adana, mutfakları da yanında araya getirmiş. Tabii ki bu deneyim aşırı çelimli yanında birikim. Elbette öteki illerle, bölgelerle rakiplik var. Biz rekabetten kalitenin doğduğuna inanıyoruz. Sporun bunun en dobra örneğidir, kâfi ki dostluk, birlik olsun. Araya tek karışıklık girmesin, rakiplik nitelik anlama gelir henüz güzele, iyiye iktiran etmek demektir."

"Gastronomi dünyasının ehemmiyetli isimlerinden 200'den yanında tomar ad katılıyor"

Kasapoğlu, gastronomi birikimini yanında ekin mirası şekilde değerlendirmenin ve bunun doğacak nesillere aktarılmasının ehemmiyetli yanında fariza bulunduğunu tabir etti. Bu çerçevede, bu sene festival kapsamında düzenlenecek "Genç Şefler Yarışması"nın da ehemmiyetli yanında yürütüm bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Bu etkinliğe 50'yi hayli domestik ve ecnebi şef, gastronomi dünyasının ehemmiyetli isimlerinden toplamda 200'den yanında tomar ad katılıyor. Şunu da hassaten ifşa etmek lazım; araştırmalara gereğince turizmde insanoğlu destinasyon seçerken yüzdelik 80 bakımından gidecekleri kavuşum gastronomi haritasını da niteliklerini de inceliyorlar. Adana'nın bu anlamda da aşırı lakin aşırı avantajlı yanında konumda bulunduğunu da ifşa etmek istiyorum." dedi.

Bakan Kasapoğlu, Uluslararası Adana zevk Festivali'nin sürdürülebilir aş damı mottosu mesajı ilkin edinmek neredeyse katı aşırı anlamda ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Festivalin gündemlerinden birinin de kullanılmamış atılmış konusunu bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Festivaldeki tamamı ambalaj ve besin atıklarını ayrıştırarak yanında arka tahavvül işlemine naşir tutulması da kullanılmamış atılmış noktasına ehemmiyetli yanında adımdır. Türkiye'de meydana getirilen festivaller içinde en düşüt karbon fut izine ehil bulunan kodifikasyon olması da alkışlanacak, ölçüm edilecek yanında konudur. Ayrıca onun düşüncesince de kutlama ediyorum. Tüm bu hassasiyetlerden, gayretlerden ve buradaki sürdürülebilirlik vurgusu ve çalışmasından çevre ilkin Valiliğimizi, emeği sabık herkesi, tamamı katılımcıları bu vesileyle gene selamlıyorum. Festivalimizin yararlı olmasını diliyorum." niteleyerek konuştu.

Diğer konuşmacılar

Vali Süleyman Elban da bu sene 6'ncısını düzenledikleri festivali mazruf şekilde rastgele sene yanında evvelkinden henüz şümullü biçimde gerçekleştirmeye himmet gösterdiklerini dile getirdi.

Festivale delege sayısının artarak bitmeme ettiğini tamlayan Elban, şunları kaydetti:

"Niye Adana'da zevk festivali gıllıgışlı olmakta yahut niçin aşırı nazarıitibar görüyor? Çünkü bu aş damı aşırı kadim, çelimli yanında mutfak. Hem yüzyıllardan bu yana nice coğrafyadan mevrut kültürlerle baş başa onların aş damı kültürü de burada mütekâsif ve Adana mutfağını meydana getirmiş. Yine mualla Allah bu coğrafyaya o denli aşırı nesne baht etmiş ki sıfırdan 3 bin 200 metreye denli nice ürüne kısaca bozkır ürününden tutun da tropik ürünlere denli nice ürüne sahip. Bunların minimum 400 üstünde tam sayı ise endemik nebat türünde. Bu denli varlıklı mutfağı destekleyen de hakeza yanında coğrafyası ve hakeza yanında nebat örtüsü, ekincilik ürünü, mahsul çeşitliliği var. Dolayısıyla mutfağı güçlü, tarımı güçlü, mahsulat çelimli lakin rastgele şeyden evvela insanı sıcak, insanı samimi, insanı misafirperver, dört başı mamur bunlar yanında araya erişince bu kentte zevk festivali gerçekten oluyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da şehrin yanında devre durağanlaştığını, arka gittiğini, akıbet 3-5 senedir atağa kalktığını, Adana'nın şu anda sineması, sanatı, kültürü, turizmi ve lezzetleriyle konuşulduğunu anlattı.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, şehremaneti şekilde şehrin gastronomi kültürüne toy yanında bedel halkası katmak neredeyse Yüreğir Millet Bahçesi'nde en çağcıl Deneyap Mutfak Eğitim Atölyesini hizmete açacaklarını, burada şehrin lezzetlerini ve bu lezzetlerin ekstrem sunumlarını öğrenecek toy ustalar, şefler ve garsonlar yetiştireceklerini tabir etti.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de festivalde üç güneş süresince kente has tamamı lezzetleri misafirlere sunacaklarını kaydetti.

Mangal ateşi yakıldı

Konuşmaların peşi esna Bakan Kasapoğlu, öteki seremoni düzeni üyeleriyle mangal ateşini yaktı. Ardından Kasapoğlu, yanında şefle sahnede kızarttığı taş kadayıfı katılımcılara ağırlama etti.

Bakan Kasapoğlu, festival dalında planlı Spor Toto Muaythai Süper Ligi finallerine katılacak sporcularla buluştu.

Kasapoğlu henüz sonraları Kozan Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler