USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukraynalılar AB'den 'aday ülke' statüsü verilmesini sabırsızlıkla bekliyor

Rusya ile savaşçı Ukrayna'da halk Avrupa Birliği (AB) liderlerinden "aday ülke" statüsü vermelerini bekliyor.

Ukraynalılar AB'den 'aday ülke' statüsü verilmesini sabırsızlıkla bekliyor
23-06-2022 12:04
Kiev

23-24 Haziran'daki AB Liderler Zirvesi'nde Ukrayna ile Gürcistan ve Moldova'nın AB üyelik başvurularıyla ait alınacak değişmeyen beklenirken Ukraynalılar ülkelerine müteveccih müspet değişmeyen verilmesini istiyor.

Rusya'nın 24 Şubat'ta atılım düzenlemiş olduğu ve bugüne genişliğinde savaşın sürdüğü ülkenin başkenti Kiev sokaklarındaki insanlar, ülkenin gelecekte mükemmel birlikte AB üyesi olmasının kalkınma ve zenginlik düşüncesince sonuç aşama ehemmiyetli bulunduğunu ve şimdilik birlikte yavuklu abuhava statüsü almanın bu yönde atılacak iri birlikte hamle olduğuna inanıyor.

Kiev'in tarz caddesi Khreşatik'te Ukraynalılar, AA muhabirine ülkelerinin AB üyelik periyodunu değerlendirdi.

"Meydan'da 8 sene ilkin Avrupa ile entegrasyonu düşüncesince savaş verdik"

Kiev sakinlerinden 22 yaşındaki Oleana Tsekhmister, Ukrayna'nın AB üyesi olmasının kendisi düşüncesince iri ehemmiyet taşıdığını belirterek "Bize yavuklu abuhava statüsün verilmesi aşırı önemli. 8 sene ilkin öğrenciler namına Avrupa ile bütünleşme prensipleri ve değerlerinin koruması düşüncesince Meydan'a geçmiş kılıç çıktık." dedi.

Meydan olaylarının arkası sıra 8 sene geçtiğini ve Ukrayna'nın birlikte yavuklu abuhava statüsü alması düşüncesince apiko pozisyona geldiğini kaydeden Tsekhmister, "Bu gidiş bizlere ekonomiden tahsile genişliğinde gelişigüzel bölgede Avrupa camiası ile entegrasyonumuz düşüncesince birlikte vesile verecek." niteleyerek konuştu.

Ukrayna halkının aşırı yetenekli bulunduğunu ve Avrupa'ya oluşturulan mesame yardımıyla her insanın zat imkanlarını şimdi çarpıcı birlikte halde kullanacağını tamlayan Tsekhmister, "Ukrayna Avrupa'nın merkezidir. Sonunda bu adaylığı adalet etti." ifadelerini kullandı.

Tsekhmister, ülkede esbak zamanlarda kesif pıtrak yönetimin değiştiğini ve bunun Ukrayna'nın AB periyodunu negatif etkilediğini belirterek "Ama bundan sonra ister maşer ister siyasetçiler hepsi bu amaçla konfedere durumda. Kararın verilmesini sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Ülkesinde savaşın bitmeme ettiğini hatırlatan Tsekhmister, Ukrayna'ya namzetlik statüsün verilmesinin savaşın durmasına da yarar sağlayabileceğini kaydederek, bu sayede Avrupa'nın kendilerine şimdi aşırı dayanak vermesini umduğunu dile getirdi.

"Aday statüsün verilmesi Ukrayna'yı AB ile entegrasyona şimdi da yaklaştıracak"

28 yaşındaki Oleksander Yushchenko ise Ukrayna camiasının modern evren ile bütünleşme düşüncesince levent boylu süredir savaş verdiğini vurgulayarak AB Zirvesi'nde Ukrayna kendisince müspet değişmeyen verilmesinin bu manada aşırı müfit olacağını söyledi.

Ukrayna'ya "aday ülke" statüsün verilmesinin AB üyeliği önünde öne akla yatkın atık hamle olacağını kaydeden Yushchenko, "Biz Avrupa camiası ile kaynaşmak istiyoruz. Bu nedenden dolayı de bu değişmeyen bizi AB sürecine şimdi da yakınlaştıracak. Bu fazlalık olacak." dedi.

Ukrayna'nın elhak Avrupa'nın parçası bulunduğunu tamlayan Yushchenko, Avrupa'nın da düzenlilik açısından Ukrayna'ya gereksinimi bulunduğunu aktararak, "Biz Avrupa düşüncesince birlikte koruyucu konumundayız." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin liderliğinde Ukrayna hükümetinin ülkeyi AB ile bütünleşme amacına akla yatkın azimli halde ilerletmeye bitmeme ettiğini dile getiren Yushchenko, "Eğer Ukrayna kendisince müspet birlikte değişmeyen verilirse bu aşırı dobra olur." değerlendirmesinde bulundu.

"AB'ye yaklaşan peyda etmek savaşın bitmesine yardım sağlayacak"

Kiev'de canlı 62 yaşındaki Andrey Prokopenko, AB'nin Ukrayna'dan üyelik düşüncesince birtakım koşulları adına getirmesini isteyeceğini ve abuhava namına bunları yapabileceklerine inandığını kaydederek, "Bu şartların adına getirilmesi bizim AB üyesi olacağımızın garantisi olacak. Zelenskiy ile bunu başaracağımıza inanıyorum." halinde konuştu.

Prokopenko "Eğer müspet değişmeyen verilirse aşırı seviniriz. Biz elhak bunun düşüncesince efor gider ettik. Bunu behemehâl kutlayacağız." dedi.

AB'ye giderek yakınlaşmanın ülkede bitmeme fail savaşın da sona ermesine ehemmiyetli yardım sağlayabileceğine inandığını tamlayan Prokopenko,"Biz esasta elhak AB'nin parçası sayılırız. Şimdi de AB'nin desteğini hissederiz ve gelecekte de bizlere katkısı olacak." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin AB'ye çabuk iştirakı düşüncesince müracaat dilekçesini 28 Şubat'ta imzalamıştı.

Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'a yavuklu abuhava statüsü verilmesi düşüncesince 23 - 24 Haziran'daki AB Liderler Zirvesi'nde unsur devletlerin tamamının onayı gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler