USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk Silahlı Kuvvetlerinin karadaki gücü artacak

Türk savunma sanayisi, yürüttüğü çalışmalarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin karadaki enerjisini artıracak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin karadaki gücü artacak
24-11-2022 17:08
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) kabilinden desteklenen 5. Kara Sistemleri Semineri'nde, asayiş güçlerinin yağız unsurlarının kullandığı ve kullanmaya başlamış olacağı sistemler ele alındı.

SASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Coşkun, burada icra ettiği konuşmada, uzuv sayılarının 260'a çıktığını ve bölüm paydaşlarını etraflıca birlikte yaklaşımla desteklediklerini söyledi.

Savunma, havacılık ve gök sektörlerinin millî ve arsıulusal kurda herhangi birlikte muhtelif ihtiyacını karşılamak, problemlerini halletmek ve asimilasyon enerjisini bırakmak amacıyla 3 yıllık mühim planı yürürlüğe koymaya hazırlandıklarını bildiren Coşkun, "Gençleşen ve dinamikleşen ekibimizle ve hâlâ enerjik birlikte emek vermek yaklaşımıyla baştan yapılandırdığımız çalışkanlık alanlarımızla bu arada geleceğe taraf verecek teknolojilere bağlı desteğimizi herhangi birlikte zamankinden hâlâ çelimli birlikte halde sürdürmeye bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanlığında memur mütekait Yarbay Kerim Serkan Simaiş, "Kara Sistemleri Sektörü" başlıklı sunumunda, Türk savunma sanayisi cirosu ve bu piyasanın ihracatında önce tam yağız sistemlerinin geldiğini anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sonuç devirde icra ettiği askeri harekatlarda tahsil edilen dersler ve dünkü tehditler dikkate alınarak yağız sistemlerinin evrildiğini tabir fail Simaiş, anti-tank cephanelerine gönül rahatlığı imal edilen Akkor, Pulat, Kama az daha canlı himaye sistemlerinin geliştirilmeye ve envantere girmeye başladığını belirtti.

İnsansız iklim araçlarındaki tecrübeyi insansız yağız araçlarına aksettirmek düşüncesince icraat yürüttüklerini özetleyen Simaiş, dünkü nüfuz çarpanı kendisine insansız yağız araçlarının savaşma bölgesinde toprak almaya başladığını aktardı.

Yerli ulusal atış arama sistemleri, gözlükçü sistemler, tabanca ve insansız cihannüma sistemleri, angajman otonomisiyle yağız sistemlerinin biberli enerjisini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Simaiş, akım yeteneği kapsamında da evcil ve ulusal çelim gruplarının geliştirilmesi, asıltı ve akım sistemleri ile akım otonomisinin geliştirilmesi üstünde durduklarını kaydetti.

Altay tankının envantere alınmasına müteveccih çalışmaların Başkanlık kabilinden yürütüldüğünü vurgulayan Simaiş, şu detayları verdi:

"Bir tank elde etmek ve bu tankı ihraç edilebilmektedir bir duruma gelmek baş döndürücü hazırlop değil. Bununla ait icraat topu topu hızıyla bitmeme ediyor. T1 ve T2 tank konfigürasyonunda edinmek az daha toplamda 250 sayı tankın envantere alınmasına müteveccih ameliyat sürüyor. Bunlara arttırma kendisine Altay Projesi kapsamında birlikte adet, insansız kuleli Altay'ın da geliştirilmesi hızlı istihsal paketine müdahale edilmiştir ve bununla ait icraat da yapılmaktadır.

Altay tankının envantere girmesine derece geçecek müddet içinde envanterindeki tank yeteneklerinin azalmaması ve akan kendisine bitmeme fail operasyonlarda gerekseme mahsus yahut gerekseme duyulabilecek tank ihtiyacının karşılanması özgü envanterdeki M60T ve Leopard 2A4 tanklarına, atış kontrol, zırh, aktifi koruma, açıktan komutalı tabanca sistemi, DOĞRU aralık bakma sistemi, tank lazer ikaz sistemi az daha nice kabiliyet tanklara bütünleşmiş edilmeye başlandı. 100'den birlikte tomar tankımız bu sistemlerle donatma edildi, şu anda Kara Kuvvetlerimizin hizmetinde fariza hazırlamaya bitmeme ediyor."

İnsansız vasıtalar birliklerde

Kara araçlarına müteveccih en şişman projelerden birisi bulunan Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar Projesi'nde ön örnek mamüllerin yarıştırılmasının öngörüldüğünü tabir fail Simaiş, "3 ortam üreticisinin 8x8 araçlarının yarıştırma faaliyetleri başladı, bitmeme ediyor." dedi.

Envanterdeki zırhlı savaşma araçlarının çağdaşlaşma çalışmalarının sürdüğünü özetleyen Simaiş, paletli/tekerlekli tabanca sırtçı vasıtaların da Kara Kuvvetlerinin muhtelif birliklerinin kullanımına sunulduğunu belirtti.

Hafif dershane insansız yağız araçlarının muhtemelen sayılarda envantere alındığını ve asayiş güçlerinin art bildirimleriyle geliştirilmeye bitmeme edildiğini dile getiren Simaiş, itidalli sınıftaki vasıtaların da değişik birliklerde denendiğini bildirdi.

Kerim Serkan Simaiş, ağırbaşlı sınıfta bulunan vasıtaların insansızlaştırılması ve dünkü vasıtalar geliştirilmesine müteveccih icraat yaptıklarını söyledi. Simaiş, ağırbaşlı dershane tekerli ve paletli insansız yağız araçlarının geliştirilmesine de doğacak sene başlanacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler