USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Trabzon'da öğrenciler orman ekosistemini mektebinde öğreniyor

Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü içerisinde evlatların ortak günce yetişek alabileceği "Minik Sincaplar Orman Okulu" oluşturuldu.

Trabzon'da öğrenciler orman ekosistemini mektebinde öğreniyor
09-01-2023 16:10
Trabzon

Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde tahminî 1,5 salname çalışmayla hazırlanmakta olan Minik Sincaplar Orman Okulu'nda, yer havuzu, feromon tuzakları (zararlı böceklerle uğraş neredeyse beğenilen yöntem), amut dikim alanları ile bungalov ev bulunuyor.

Okul evveliyat ve beşinci dershane öğrencilerine müteveccih oluşturulan okulda eğitimler, orman mühendislerince veriliyor.

Ekolojik yaşamı, amut dikimi ve tutkun söndürmeyi öğrenen kollar katılma vesikası almaya adalet kazanıyor.

Orman İşletme Müdürü Uğur Er, AA muhabirine, şita gelmesine karşın direktörlük namına orman yollarının tamamlanması ve amut dikim faaliyetlerine bitmeme ettiklerini söyledi.

Sosyal ormancılık faaliyetlerini de yürüttüklerini tamlayan Er, "Yaklaşık dü sene önceki göreve geldiğimde derin beraberinde halde öğretmenlerden amut dikim etkinlikleri düşüncesince talepler gelmekteydi. Ekip arkadaşlarımızla 'Bu talebi elbette karşılarız?' niteleyerek analizör aramaya başladık ve ortaya Minik Sincaplar Orman Okulu projesi çıktı." dedi.

Er, 1,5 salname çalışmanın kararında okulun faaliyete geçtiğini tabir ederek, hâlâ resmi açılışını yapmadıklarını fakat öğrencilerin okula gelmeye başladığını anlattı.

Öğrencilere amut dikmenin önemi, hava değişikliği ve sonuçları, ormancılık açısından meydana getirilen müdahalelerle tamamı ormancılık faaliyetlerini lanse etmek ve sevdirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Er, "Çocuklar, hazırlamış olduğumuz bu bölgede oyunla baş başa ön tedbir yapacaklar. Toprak havuzlarda saksılara fidanlarını dikecekler. Eğitim binası içindeki materyallerle de çocukları, ormancılığı sevdirerek eğitmeyi planlıyoruz." niteleyerek konuştu.

Çocuklarımız kanalıyla topluma ulaşmayı hedefliyoruz"

Orman efdal mühendisi Selvinaz Yılmaz da öğrencilere yetişek vermeyi amaçladıklarını kaydederek, "Randevu sistemiyle yapacağımız eğitimimize istem fail değme meslek katılabilecektir. Çocuklarımız kanalıyla topluma ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencileriyle mevrut Prof. İhsan Koz İlkokulu dershane öğretmeni Zübeyde Yazgan ise kampüste doğanın, yeşilin ve bungalov habbe keyfini çıkaracaklarını söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde yaşadıkları düşüncesince evlatların ormanlara ecnebi olmadığını dile getiren Yazgan, şöyleki konuştu:

"Öğrencilerimiz hakkıyla doğa aşığı, doğayı, yeşili ve ağacı aşırı seviyorlar. Onlara ağaç, yeşil, ekosistem ve doğa bilincini de aşılamaya çalışıyoruz. Ağaç yaşken eğilir, bu zihin de fakat ilkokulda verilir. Bize dayanak verici Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkürname ediyoruz, değme etkinliklerine katılmayı istiyoruz."

"Ağaçları aşırı sevdim"

8 yaşındaki Fatmanur Zehra Karabina, hâlâ önceki de Orman İşletme Müdürlüğünden maruz fidanı saksıya dikerek bakımını üstlendiğini söyledi. Karabina, "Burada dostlarımla ağaçların yaşını ve amut dikmeyi öğreniyoruz." dedi.

Kerem Asaf Kapucu ise varak türlerini incelediklerini belirterek, "Kitap okumayı aşırı seviyorum, okuduğum kitaplardaki ağaçların gerçeklerini burada gördüm. Ağaçları aşırı sevdim." ifadesini kullandı.

Elanaz Bülbüloğlu da yaprakların çeşitlerini ve ağaçların yaşlarını öğrenerek amut diktiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler