USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Macaristan ile zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var

TBMM Başkanı Şentop, "Macaristan ile ilişkimiz çabucak hükümetler arası ve parlamentolar arası değil, ayrımsız sürede kuma kökenlere yaslanan zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Macaristan ile zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var
30-09-2022 00:02
Budapeşte

Resmi temaslarda mevcut peyda buyurmak kıl payı hükûmet merkezi Budapeşte'de mevcut TBMM Başkanı Mustafa Şentop, matbuat mensuplarına, Macaristan ziyaretini ve gündemi değerlendirdi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile görüştüğünü tamlayan Şentop, bu görüşmelerde hem düet ilişkileri hem de lehçe vaziyeti ele aldıklarını söyledi.

Siyasetin, rasyonalite, makuliyet ve öz halkının menfaatini fikren yapıldığını ve bu kapsamda Türkiye'nin Macaristan ile nice mevzuda ayrımsız fikirde bulunduğunu tamlayan Şentop, "Bu harp (Rusya-Ukrayna) sürecinde ortaya çıkan erke krizi ve besin krizi bağlamında yaşananlar az buçuk Avrupa'nın, apayrı ülkelerindeki politikacıların dalavere ve siyasetle ilgilendiren bu dü ehemmiyetli esası cezaevi arkası ettiklerini gösteriyor. Bir defa tahsil edilen kararların ehemmiyetli birlikte bölümü uygun değil, baki yandan halkın kendilerini gözeten kararlar değil. Siyaset ve yönetimde realist yaklaşımlar önemli. Ben burada Macar siyasetçilerin realist yaklaşımlar ortaya koyduklarını görüyorum." dedi.

Türkiye'nin girişimiyle hububat koridoru ve hava takası kabilinden konkre sonuçlar elde edildiğini ve bunun Macar politikacılar çeşidinden da ölçüm edildiğini vurgulayan Şentop, "Türkiye'nin savaşçı dü yurt arasında, Rusya ve Ukrayna arasında, önceki ateşkesi bildirmek hâlâ sonradan sürekli barışı organizasyon buyurmak düşüncesince Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığı emekleri burada iri birlikte takdirle karşılıyorlar." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Orban arasındaki andıran dostluğun, hükümetler arası ve dü yurt arasındaki ilişkilere yansıyan baş döndürücü müspet yönleri bulunduğunu kail Şentop, "Macaristan ile ilişkimiz çabucak hükümetler arası ve parlamentolar arası değil, ayrımsız sürede kuma kökenlere dayalı zamanı ve kültürel ilişkilerimiz de var. Hatta kılıç Macaristan'ı karındaş ve hısım camia adına görürüz, onlar da bizi anca görüyor." dedi.

Macaristan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini, başkaca AB ile Türkiye ortada müspet birlikte gündemin oluşması anlamında himmet de gösterdiğini kaydeden Şentop, laflarını şu halde sürdürdü:

"Avrupa Parlamentosu'nda Macar milletvekillerinin bu yönde gayretleri de var. Bu da çabucak düet ilişkilerin güzel gidiyor olmasından meydana gelen birlikte madde değil, filhakika baş döndürücü çelimli birlikte geri planı da var. Türkiye kabilinden birlikte ülkenin AB içinde kişi olarak, efdal iktisadi gücü ve bütün büyüklüğü bakımından Türkiye'nin AB'de toy birlikte balans oluşturabilecek, hassaten İngiltere'nin ayrılmasıyla ortaya çıkan birlikte balans bozulmasını düzenleyebilecek birlikte yurt adına Türkiye'yi gördüklerini tabir ettiler."

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında laflarına de reaksiyon yayınlayan Şentop, "Tabii iri birlikte densizlik, baş döndürücü bariz bildirmek lazım. Bir parlamentoda Başkan Yardımcısı pozisyonuna mevrut bulunan birlikte siyasetçinin ki yaşı bakımından da görmüş geçirmiş birlikte siyasi bulunduğu anlaşılıyor, hakeza birlikte bireyin arkadaş ve bağlaşık birlikte ülkenin Cumhurbaşkanıyla ilgilendiren bu halde hitabı kendini bilmezlik, iri birlikte densizlik ve terbiyesizlik. Çok bariz söyleyelim. Tabii buna değgin ego muhatabım adına Federal Meclis Başkanına birlikte betik yazdım, bu mevzuyla ilgilendiren hem duyduğumuz hastalığı ve kınadığımızı tabir ettim hem de bununla ilgilendiren Alman parlamenterlerden de Meclis Başkanı ilkin peyda buyurmak kıl payı birlikte eda beklediğimizi tabir ettim mektupta." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler