USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Tatil düşüncesince yaptırdıkları karavan deprem sonra dirim alanları oldu

Depremlerin etkilediği kentlerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde dü kardeşin dinlence düşüncesince yaptırdıkları karavan hayat alanları oldu.

Tatil düşüncesince yaptırdıkları karavan deprem sonra dirim alanları oldu
06-03-2023 20:07
Hatay

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen İskenderun'da depremzedeler cilt şehirler yada konteynerlerde hayatlarını sürdürüyor.

Hürriyet Mahallesi'nde oturan Ömer ve Murat Arıcan kardeşler de evleri hasar görmemesine karşın depremin büyüklüğünün yaşattığı hastalık zımnında evlerine giremiyor.

Arıcan kardeşler, mahalledeki Millet Parkı'na kurulan cilt site bölgesine konuşlandırdıkları karavanda aileleriyle baş başa yaşıyor.

Ömer Arıcan (48), AA muhabirine, depreme 5. kattaki evlerinde yakalandıklarını ve aşırı korktuklarını söyledi.

Sarsıntıyla tavan katına koştuklarını aktaran Arıcan, "Zeminde duramıyorduk artık. Kızım biraz kez düştü. Eşim düştü, ego düştüm. Bir biçimde çatıya vardık. Çatıya vardığımızda kızım hapis kapısına tutunmuştu ego de eşimi ona akla yatkın itekledim. Bu kez ego arasında kaldım. Şiddetten damın ortasından onlara ilerleyemiyorum, dü etap atamıyorum o derece şiddetli. Ya eşim ya kızım kolumu tuttu. Ondan sonraları kapandık. Biz 'Artık bu yapı yıkılacak, sağa mı düşeceğiz, sola mı yapı yıkılacak' sanarak düşündük." ifadesini kullandı.

Arıcan, depremin peşi sıra geçtikleri bahçeli evde ikinci sarsıntıya yakalandıklarını ve burada da kalamadıklarını anlattı.

"Araba rüzgarda sallanınca üstelik deprem ergin hissediyorsun"

En şişman şanslarının dinlence gayeli yaptırdıkları karavan bulunduğunu vurgulayan Arıcan, şunları kaydetti:

"Devlet bizlere tamamı imkanlarımızı sağladı. Şu an 7 gündüz 24 zaman aşındırmak gereksinimi karşılanıyor. İmkanları dahilinde de cilt şehirde burada hayatımızı bitmeme ettiriyoruz ancak bizim şişman nezdinde şansımız pandemi devrinde kendimize yaptırdığımız karavanımız. O devirde kendimize nezdinde karavan yaptık. İki eş olduğumuz düşüncesince daim kullanırız sanarak düşündük. Bu karavan bizim yaşantımızın şansı oldu. İlk günden itibaren karavanda ocağımız var, banyomuz var, tuvaletimiz var, tarih enerjisi ile 200 volt üretebiliyoruz. Isıtıcısı mevcut kendine ait. İlk hafta aşırı soğuktu, İskenderun'un en ilgisiz dönemiydi. Dışarıda canlılık bulunmayan ısınamıyorsun. Odun bulunmayan yakamıyorsun. Bir biçimde kendini ısıtamıyordun yani. O zorlukları bu karavan yardımıyla yaşamadık."

Depremin korkusunu hala atamadıklarını tamlayan Arıcan, "Bu biçimde 30 gündür hile ediyoruz. Hala çekiniyoruz, korkuyoruz. Evimiz mevcut mı, var. Hemen karavanın karşısında 10 m. ilerisinde ancak o habbe içinde hala yatmaya kendimizi anık hissetmiyoruz. Araba rüzgarda sallanınca üstelik kendin dönünce sallanınca üstelik deprem ergin hissediyorsun. Biz o korkuyu atamadık. Kolay değil yaşadığımız obje asrın felaketiydi. Bunu otuz gündüz sonraları ayırt ediyorsun bundan böyle ağır yavaş. Ne yaşadığını ne yaptığını anlayabiliyorsun." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler