USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sudan'da YTB'nin "Türkiye Bursları"na kısaca 10 bin isim başvurdu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının 2012'den buyana değme sene ecnebi öğrencilere müteveccih düzenlemiş olduğu "Türkiye Bursları" programına bu sene Sudan'dan lisans, faziletkâr lisans ve doktora düşüncesince meydana getirilen müracaat sayısı kestirmece

Sudan'da YTB'nin
12-06-2022 20:02
Hartum

YTB Sudan mülakat heyetinden Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Musa Budak, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, YTB'nin bundan sonraları 12. yılına mevrut Türkiye’nin seçkin kurumlarından ortak tanesi bulunduğunu belirtti.

YTB'nin değişik düzentileme alanları bulunduğunu kail Budak şunları kaydetti:

"Batı Avrupa ve Kuzey ABD ilkin iktisap etmek az daha dünyanın ciharıyek yanına yaygın takriben 8 milyona DOĞRU vatandaşımız var. YTB de bunlara görev götürmek, ülke dışındaki vatandaşlara verilen hizmetin standardını artırmak, eş güdüm iletmek görevlerini ödeme etmeye çalışıyor. Bunun birlikte Orta Asya’dan Balkanlar’a, Orta Doğu’dan Afrika’ya denli baş döndürücü değişik coğrafyalarda canlı Türkiye’ye sponsor içtimai grupların, yapıların, milletlerin ülkemizle ilişkilerini geliştirmek, esaslandırmak az daha de çalışmalarını yürütüyor."

"Talebin yüksekliği, Türkiye’deki faziletli eğitime bulunan teveccühün göstergesi"

Türkiye burslarının koordinasyonunu YTB'nin gerçekleştirdiğini ve bu amaçla Sudan'da bulunduklarını dile getiren Budak, "Türkiye Bursları, elbette izlemsel hedefleri bulunan hassaten bizim arkadaş karındaş ülkelerle ilişkilerimizin geliştirilmesine ulama sağlayıcı ehemmiyetli enstrümanlardan ortak tanesi. Bugün burada YTB kendisine lisans, faziletli lisans ve doktora sahalarında Türkiye’de bursa başvuran öğrencilerimizle mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sene kestirmece 10 bine DOĞRU Sudanlı Türkiye Bursları’na başvurdu. Bunların ezen ekseriyeti lisans seviyesindeydi." biçiminde konuştu.

Talebin faziletli olmasının Türkiye’deki faziletli eğitime bulunan teveccühün ortak işareti bulunduğunu ve bundan enine boyuna sevinme duyduklarını anlatım fail Budak, "Sudan’daki kardeşlerimizin bu alandaki taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Geçen sene kestirmece 140 öğrenciye kılıç burada bu bölgelerde burs olanağı sağladık. Bu sene da dun üst benzeri rakamlarla karşılaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

Bir hafta içinde 200'e DOĞRU öğrencinin mülakata alınacağını aktaran Budak, dünyanın değişik yerlerinde canlı Sudanlıların da bu burslara başvurabildiğini söyledi.

"YTB bursluları, buradaki elçilerimiz olacak"

YTB'nin degaje şümullü ortak burs programına cemaat bulunduğunu vurgulayan Budak, şu şekilde bitmeme etti:

"Biz öğrencilerimizi bizim belirlediğimiz listelerdeki seçtikleri üniversitelere takrir işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bunun birlikte dört başı mamur öğrencilerimize esenlik sigortası olanağı sağlıyoruz. Bütün burslu öğrencilere ülke olanağı sağlıyoruz. Gidiş devir tayyare bileti imkanımız var, maaş kendisine da ortak cep harçlığı elde etmiş oluyoruz şu demek oluyor ki doğrusu başka burslarla da karşılaştırdığımızda baş döndürücü şümullü ortak burs programı."

Türkiye Bursları'nın en esas hedefinin buradaki gençlerin Türkiye'deki edep bilimi bilimi imkanlarından faydalanması, orada elde ettikleri eğitimi, tecrübeyi henüz sonraları gelip öz ülkelerine aktarmaları ve devletler ortada güreşçi köprüsü vazifesi görmeleri bulunduğunu tamlayan Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Sudan ve Türkiye’nin doğrusu zamanı yüzyıllara müstenit ortak geçmişi mevcut bunun da rastgele bölgede geliştirilmesi lazım. YTB de hassaten bilimsel nitelikli bölgede edep bilimi bilimi dalında bu ilişkilerin derinleştirilmesi ve geliştirilmesi düşüncesince Türkiye Bursları eliyle ulama sağlamaya çalışıyor bundan sonraları da çalışacak. Burada yetişen gençler, bu hedeflerimizin kapsamında rastgele ülkeye de ulama sağlayacak bizim burada elçilerimiz olacak ve Sudan’ın kalkınmasına, büyüme göstermesine çiğin verecek insanoğlu olacak diyerek umuyoruz.""Doktor olup tecrübelerimi ülkeme aktarma etmek istiyorum"

Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu Muhyiddin Hıdır Muhammed Ömer, Erasmus programı kapsamında Türkiye’den mevrut ortak müderris yardımıyla Türkiye Bursları’yla tanıştığını ve Türkiye’de okumaya değişmeyen verdiğini söyledi.

Ömer, faziletli lisans eğitimi sonrasında halkının ve hepsi dünyanın menfaatine besin hesabına planlar ve icraat gerçekleştirmek istediğini belirtti.

TMV Sudan Hartum Okulları mezunu Muzen Ahmed de Türk öğretmenler ve idareciler aracılığıyla başvurduğu Türkiye Bursları programına benimseme edilmesi yerinde tababet kıraat etmek istediğini dile getirdi.

Gelişmiş edep bilimi bilimi seviyesi zımnında Türkiye’yi yeğleme ettiğini anlatım fail Ahmed, hekim olup tecrübelerini ülkesine aktarma etmek istediğini kaydetti.

Hartum Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Ravan Eşref de 4. sınıfta darülfünun kendisine Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesini görüşme ettiklerini, İstanbul ve Bursa’da 20 devir geçirdiklerini aktararak, “Gerçekten kusursuz ortak geziydi. Biz mimarlar düşüncesince Türkiye değişik açılardan dobra ortak manken oldu, güzel, değişik ortak edep bilimi bilimi tecrübesi sundu. 20 devir değil güya 20 aydı.” ifadelerini kullandı.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler