USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

‘Sessiz katil’ damar tıkanıklığından 15 ahit kurtulmak mümkün

Kalp damarlarının tıkanıklığı zımnında meydana mevrut damar şiddeti ağır ve bir çok devir farkına varılmadan ilerliyor.

‘Sessiz katil’ damar tıkanıklığından 15 ahit kurtulmak mümkün
29-09-2022 19:00

Sessiz katil namına da isimlendirilen his damar tıkanıklığının Koroner BT Anjiyografi (Sanal Anjiyo) ile 15-20 saniye kabil aşırı çelimsiz müddette görüntülenebildiğini tamlayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Burak İşleyen, 15 dakikalık birlikte işlemle hastaların sağlığına kavuşmasının mümkün bulunduğunu kaydetti.

Kalbi besleyici damarların plaklarla tıkanması kararı oluşan damar şiddeti zımnında meydana mevrut his krizi, 3'te birlikte oranında ölümle sonuçlanıyor. Her hastalıkta bulunduğu kabil his rahatsızlıklarında da er kişileştirme ve tedavinin sahn kurtaran en ehemmiyetli aşama bulunduğunu tamlayan BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Burak İşleyen, his damarlarının 15-20 saniyede Koroner BT Anjiyografi (Sanal Anjiyo) ile görüntülenerek, ne vaziyette bulunduğunun belirleme edilebildiğini belirtti. Muhtemel birlikte tehlikeye erinç mevhum anjiyo ile gerçekleştirdikleri otama yardımıyla hastaların 15 dakikada damar tıkanıklığından kurtulmasının mümkün bulunduğunu kaydeden Dr. Hasan Burak İşleyen, meydana getirilen işlemle ilgilendiren bilim paylaşımında bulundu.

“Riski alışılmış anjiyografiye uyarınca aşırı az”

Sanal anjiyo ile kalbi besleyici damarları görüntülediklerini tamlayan Dr. İşleyen, “Yaptığımız işlemin ölçün birlikte akciğer tomografisinden tek farkı yok. Riski alışılmış anjiyografiye uyarınca aşırı azdır. Opak miktarı standart. Böbreğin tahassüs vaziyeti da bu sayede aşırı hâlâ azdır. Radyasyon miktarı da az bulunduğu düşüncesince bu iş korkmayı gerektirecek iş değil. Muhtemel birlikte his krizini engel olmak düşüncesince elimizdeki en güzel yöntemlerden diyebiliriz” dedi.

“Sanal anjiyoda radyasyona aşırı hâlâ az sunulan kalınıyor”

Damar görüntülenmesinde ilgi edilmesi gerekenleri aktaran İşleyen, “Kalbin plaklanması yada kalbin kireçlemesi damar tıkanıklığına sebep oluyor. Bunların ikisi de his krizini riskini arttıran etkenlerdir. Sanal anjiyo ile damarların niteliğine bakarak muktezi değerlendirmeleri yapıyoruz. Amacımız pestil his krizi geçirmeden er müdahalede bulunmaktır. Hastaya mevhum anjiyo uygulanmasına değişmeyen verdikten sonradan hastanın böbrek değerlerini arama ediyoruz. Eğer alışılagelen değerler aralığındaysa hastamız düşüncesince mevhum anjiyo işlemini planlıyoruz. Koldan ölçün birlikte damar yolu açıp, ondan sonra ise hastamızı tomografi işlemine alınıyoruz. Yaklaşık etraflı proses 15 dakika sürüyor. Süreç içinde hastanın radyasyona sunulan kalmış bulunduğu müddet ise sadece 15 saniyedir” sanarak konuştu.

Kalp krizi geçirilmeden eski riziko vaziyeti değerlendiriliyor

İşlemin yapılmasını riziko gruplarına uyarınca belirlediklerini kail Dr. Hasan Burak İşleyen, “Şeker, gerginlik hastalarına, anlaşılan birlikte yaşın üzerinde bulunan hastalara, ailesinde ansızın his ölümü meydana mevrut bireylere ve koroner damarlarını iptila ettiğimiz pestil gruplarına bu işlemi referans ediyoruz. Hastanın his krizi geçirmeden eski riziko halini değerlendiriyoruz. Eğer lazım görülürse belirleme edilen tıkanıklık düşüncesince mavra ve stent tedavisi uyguluyoruz” halinde konuştu.

Kalp krizi 3'te birlikte oranında ölümle sonuçlanıyor

Damar tıkanıklığında er teşhisin önemine aksan eden İşleyen, “Kalp rahatsızlıklarına er vakitte karışma edilmezse his krizine denli gidiyor. Kalp krizine dönüştüğünde ise hâlâ tehlikeli neticeler doğurabiliyor. Çünkü his krizi üçte birlikte oranında ölümle sonuçlanıyor. Hastanede bile olunsa karışma edilemeyen pestil gruplarımız olabiliyor. Bu sebeple his rahatsızlıkları ciddiye katılması ve er kişileştirme edilmesi müstelzim esenlik sorunlarıdır. Bu bakımdan bulunan check up programlarına karışma olunmasını öneriyorum. Hastalara incelemeler yaparak, icabında seyir bandına çıkarıp, umumi halini gözlemliyoruz. Gerekli görüldüğünde de Koroner BT Anjiyografi ile hastanın damarlarını görüntüleyerek, beklenen birlikte his krizinden kaçınmış oluyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Yan tesirleri var fakat aşırı eşsiz görülüyor”

İşlemin beklenen taraf etkililerine de yer veren İşleyen, “Bu işlemde en aşırı riziko altında bulunan organımız böbreklerdir. İşlem önceleri ve ondan sonra hastalarımıza günce minimum iki-üç litre su içmelerini referans ederek, böbreklerini korumuş oluyoruz. Hastamızı icabında hastanede yatıyoruz. Ancak hakeza birlikte durumla aşırı eşsiz karşılaşıyoruz. Nitekim vücudumuzda rastgele birlikte damar pestil bulunduğu devir başka damarların da pestil olma payı aşırı yüksek. Bu sebeple his rahatsızlıkları daim izlem altında tutulması müstelzim hastalıklardır. Bu sebeple belirtik aralıklarla arama edilmeli ve icabında de meydana getirilen işlemler tekrarlanmalı” niteleyerek laflarını sonlandı.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler