USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Serdar Dursun: "Fenerbahçe’deki en güzel golüm, ilk golüm, kaç senelik bir hayaldi"

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Serdar Dursun, takımın akıbet vaziyeti ve kişi gelişimi ile ilişik açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de en güzel golün, ilk golü olduğuna aksan işleyen Serdar, "Özel bir manası var. Kaç senelik bir hayaldi" dedi.

Serdar Dursun:
27-04-2022 19:28

Fenerbahçe'nin ileri uç oyuncusu Serdar Dursun, pakt televizyonunda açıklamalarda bulundu. Takımın umumi performansını değerlendiren Dursun, "Son 2 ayda nereden nereye geldik. Son 10 maçın 9'unu kazandık, 1'ini berabere bitirdik ayrıca o maçı fark kazanabilirdik. Takımın süresince baş döndürücü müspet bir iklim var. Camia kendisine bir beraberlik var. Takım kendisine rastgele hafta adına koyuyoruz. Bir aldatmaca planımız var, oyuncular kendisine bunu göstermeye çalışıyoruz. Koşu mesafeleri, düet mücadele, geriden aldatmaca ihdas Son çağda hakkıyla güzel bir Fenerbahçe izletiyoruz. Bu da skorlara yansıyor. Takım kendisine özgüvenimiz rastgele hafta artıyor. Kazandıkça maçlara hâlâ şen çıkıyoruz. İnşallah küsurat 4 maçımızı da kazanıp ligi en güzel halde aktarmak istiyoruz" dedi.

"İsmail hocamız geldiğinden buyana takım, topluluk ve taraftarlar kendisine birbirimize sarıldık"

Sezon başıyla ait de istimara önleyen kalburüstü futbolcu, "Lige baş döndürücü güzel başladık. Sonra ilk teşrin ayının ortasında bir ilenç oldu. 2-3 maaş bir devir Perşembe-pazar günleri fevk caba maçlar oynadık. Kolay değil. Kupa, UEFA Avrupa Ligi, kütle Sürekli rotasyonlar da oldu. Maç kazandıkça özgüvenli bir halde bitmeme ediyor. Son devre bakarsak baş döndürücü müspet bir iklim var. Camia olarak, taraftarlar kendisine bir beraberlik oldu. İsmail hocamız geldiğinden buyana takım, topluluk ve taraftarlar kendisine birbirimize sarıldık. Herkes bir yoldan gidiyor" niteleyerek konuştu.

"Takım kendisine güzel bir yoldayız"

Kazanmanın bir ahir pik özgüvenli çıkmanın anahtarı bulunduğunu tamlayan ulusal futbolcu, "Kazanırsan gayrı maçlara hâlâ şen çıkarsın. mühim bulunan rastgele güneş çalışmak. Bütün oyuncular rastgele güneş idmanda yüzdelik 100'ünü veriyor. Maçta yahut antrenmanlarda oynayan oynamayan bir beraberlik olursa, idmanda hacısı hocası elinden geleni yaparsa Maçlarda da bakıyoruz sonuç çağda düet mücadeleler, koşun mesafeleri, ferde kazanmalar, rakip ukubet alanına girmeler, çoğalmalar Hepsi karşılaşma tashih etmek düşüncesince etken. Takım kendisine güzel bir yoldayız" ifadelerini kullandı.

"Takım ne denli iyiyse forvetin o denli gol atma yüzdesi çoğalıyor"

Kendi pozisyonuyla ait de mütekellim 30 yaşındaki futbolcu, takımına ilişkin olduğuna aksan yaparak, "Takımdaki oyuncular hepsi ukubet alanına ne denli getiriyor, hepsi forvetle nite buluşturuyor, ön direğe gidersem ön direkte ferde ayağıma geliyor mu? Bir ileri uç oyuncusunun kadro ne denli güzel oynuyorsa, geriden ne denli güzel aldatmaca kuruyorsa yüzdesi o denli artabilir. Bir oyuncunun makul bir kalitesi olanaklı ancak kadro ne denli iyiyse forvetin o denli gol atma yüzdesi çoğalıyor. Takımdaki oyuncular birbirini hâlâ güzel tanırsa, konuşursa bu alan süresince müspet bir bulaşık oluşturuyor. O nabızla kol oyuncusu ne yapacağını şaşırabiliyor ancak bir konuşmanın tesiri ehemmiyetli olabiliyor" dedi.

"Son yıllarda özlük kariyerim açısından rastgele sene adına koyuyorum"

Kişisel performansını da değerlendiren Serdar Dursun, "Son yıllarda özlük kariyerim açısından rastgele sene adına koyuyorum. Her sene hâlâ baş döndürücü gol atmaya başladım. Geçen sene gol kralı kendisine Fenerbahçe'ye gelmiştim. Hazırlık süreci müspet geçmişti. Hem düzene kadem uydurmuştum bununla beraber oyuncularla güzel bir fasıl geçmişti. Ne efsus ki ilk haftalarda bir sakatlığım oldu. Adana Demirspor maçında oyuna girdim 15 dakika sonraları köprücük kemiğim kırılmıştı. O beni sıradan art attı. Ben sonuç 6-7 seneden buyana rastgele dakika 30 maçın üzerinde ilk 11 oynuyordum. Bu elbette daima oynayan bir aktör düşüncesince hazırlop olmuyor. Bir de Fenerbahçe kabil bir camiada forvetler var, sistemler var. 5-6 hafta dışarıda olunca esasen değiştirmek hazırlop olmuyor. Sakatlık dönemimde baş döndürücü çalıştım, kendime baktım zira bir an geçmiş sahada olup özlük performansımı açıklamak istiyordum. Ekim ayından sonraları bir depar belgesi oldu, adım adım oynamaya başladım, ulusal takıma seçildim. Ekim-ocak kocaoğlan arası bir dü gol attım ancak bir karşılaşma oynuyordum, bir karşılaşma oynamıyordum. Bazen ilk 11 oynuyordum sonraları gine redif oluyordum. Sürekli gel-gitler oldu. Ocaktan sonraları ikinci yarıya hâlâ güzel başladım. Daha evvela de hazırdım da hâlâ baş döndürücü müddet almaya başladım. Ocaktan itibaren hâlâ baş döndürücü müddet aldım. Giresunspor deplasmanında bir günah hâlâ yaşadım. Takip fail perşembe haset Slavia maçında oynadım. O hafta daima ilk 11 oynamaya başladım. Şubat sonundan itibaren maçların az hâlâ yüzdelik 90'ına ilk 11 çıktım. Bu da bir oyuncunun performansını etkiliyor. İlk 11 çıkarsan, aktörleri tanırsan hâlâ şen oluyor. Takım süresince o dönemden sonraları bir bulaşık oldu, benim düşüncesince de artı bir iklim oldu" ifadelerini kullandı.

GZT Giresunspor deplasmanında yaşamış olduğu sakatlığı özetleyen Dursun, günah hatıra ve sonrasıyla ait şöyleki konuştu:

"İlkten baş döndürücü çirkin gözüktü. Sezonu kapattım sanıyordum ancak baş döndürücü şükür baş döndürücü çirkin bir günah değildi. Maskeyle oynama şansım vardı. Ağrıya az buçuk dayanıklıyım. Bir obje olsa da ‘devam' derim. O maçta oyuna muahharen girmiştim. 7-8 dakika sonraları mevrut ortaya kafamı uzattım, savunma oyuncusu da kafasını uzattı. Çok bahtsız bir sakatlık. Ben ağrıyı hissettim, başım da geniş döndü. Yere oturdum. Dua ettim, inşallah oynayabilirim diye. Oyuncular, yargıcı geldi, ‘hemen çıkman lazım' dediler. Ben de ‘bir obje yok, oynarım' dedim. Sonra çıktım, girdim. Sonra güzel ki hocamız çıkartmış zira bir kelle topuna hâlâ çıkmıştım, bir vuruş hâlâ alsaydım baş döndürücü çirkin olabilirdi. İyi ki çıkarmışlar. İçeri girdikten bir dü sayaç sonraları aynaya baktım, çökmüş vardı. Çok kötüydü. Cumartesi haset günah oldu, alışveriş sabahı cerrahi müdahale oldum, sonraları takımla idmana çıktım. Oyuncular da şaşırdı."

"4'te 4 yaparak sezonu en güzel halde aktarmak istiyoruz"

Ligin küsurat 4 haftasıyla ilgiliyse Serdar Dursun, "Süper Lig'de rastgele karşılaşma zor. Kolay karşılaşma yok. Mücadeleci bir kütle oluyor, ferdî kabiliyetler öne çıkıyor. Cuma haset Gaziantep Futbol Kulübü'yle oynayacağız. Gaziantep FK 3-5-2 sistemiyle oynuyor. Kolay bir karşılaşma olmayacak. Defansif kendisine güzel kapanan bir takım. Kanatlardan çabuk hücuma çıkmaya çalışacaklar. mühim bulunan Gaziantep maçında ilk golü bulmak. Böyle maçlarda ilk 30 dakika baş döndürücü önemli. İnşallah bu maçı kazanıp devrisi hafta Beşiktaş'a gönül rahatlığı deplasmanda oynayacağız. O maçta ağır olacak, 3-4-3 oynuyorlar. Ondan sonraları Fatih Karagümrük, sonraları da Yeni Malatyaspor maçı var. Her maçın ayrı zorluğu var. Biz Fenerbahçe kendisine 4'te 4 yaparak sezonu en güzel halde aktarmak istiyoruz. Kazanınca tesise ulaşınca fark şahısların yüzü gülüyor. Dışarıda insanoğlu başlangıçta ‘Bu Fenerbahçe'nin vaziyeti ne olacak' diyorlardı. Ama hakeza maçları kazanınca insanoğlu bahtiyar oluyor, oyuncular bahtiyar oluyor. Otomatikman güzel bir iklim oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarlarımızın iç sahada galibiyetlere bulunan katkısına da yer veren 30 yaşındaki golcü futbolcu, "Fenerbahçe taraftarı beraberlik meydana getirdiği devir iç sahada güvenilmez bir nesim oluyor. Rakip takımları bulaşık dibine alıyoruz. Oyuncular da o güneş güzel bir başarım gösterdiği devir kuma bir iş olmaktadır ve iç alan maçlarına otomatik şekilde 1-0 önde başlıyorsun" halinde konuştu.

"Gol kralı gelişmek isterim"

Şu anne denli 13 gol kaydeden Serdar Dursun, gol krallığı yarışıyla ilgili, "4 karşılaşma var. Gol Kralı olma şansı faziletli tahminî 7-8 ad var. Herkesin amacı aynı. Son periyotta ego de karışma hacısı hocası gol krallığını kovalayacaktır. Geçen sene gol kralı olmuştum. Bu sene de olabilirim. Takımım güzel oynarsa, ukubet alanına toplar gelirse, ego de oynarsam, günah eğer olmazsa Gol Kralı gelişmek isterim” niteleyerek konuştu.

Çaykur Rizespor'a bu sezonki dü maçta da hattrick yaparak dakika süresince bir takıma dü maçta da hattrick önleyen ilk Fenerbahçeli bulunan Serdar Dursun, “Bunu bilmiyordum. Zor bir şey. Aynı takıma 2 maçta 3'er gol çarpmak bana kader olmuş. Güzel bir olay. İyi denktaş gelmiş" dedi.

"En güzel gol ilk golüm, kaç senelik bir hayaldi"

En beğenmiş olduğu golle ilgiliyse kalburüstü futbolcu, "En güzel gol ilk golüm. Alanyaspor'a karşı. Novak itidalli yapmıştı, ego de kelle vuruşu yapmıştım. O benim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ve güzeldi. Yeni başlamıştım, ilk 11'de oynadığım ikinci maçımdı. O karşılaşma benim düşüncesince değerliydi ve güzel bir gol olmuştu. hususi bir manası vardı. Fenerbahçe'deki ilk golümdü. Kaç senelik bir hayaldi" niteleyerek konuştu.

Çaykur Rizespor'a sezonun ilk maçında engin attığı gol hatırlatıldığında Serdar Dursun, "O gol de bence güzel gollerimden biriydi. Önceki yıllarda hâlâ güzel gollerim vardı ancak bu sene az. İnşallah küsurat 4 haftada bir şeyler yaparız" ifadelerini kullandı.

"Derbideki gol güvenilmez önemli. Kariyerimin en manalı 5 golünden biri"

Galatasaray derbisinde attığı golle ilgiliyse Dursun, "Derbide gol çarpmak göz kamaştırıcı bir olay. Gerçek Fenerbahçeli oluyorsun. Dışarıda onun ne buyurmak bulunduğunu anladım. O maçtan sonraları insanoğlu farklı pozitifti. Güzel bir obje oldu. Derbideki gol güvenilmez önemli. Kariyerimin en manalı 5 golünden biri. Eskiden baş döndürücü pik gelirdim, izlerdim. O vakitler videolar, fotoğraflar çekmiştim. Sosyal iletişim araçları düşüncesince güzel bir videoteyp yaptık. Birkaç sene evvela peyrev kendisine izliyorsun, bir dü sene sonraları derbide golü atıyorsun sonraları taraftarlara gönül rahatlığı oturduğun yere bakıyorsun" açıklamasında bulundu.

Son kendisine taraftarlara seslenen kalburüstü futbolcu, "Sezona bökelik parolasıyla çıkmıştık. Bu sene başaracağımızdan emindik. Tabii ki üzgünüz ancak bu sonuç 2 ayda onlara büyüklük yaşattıysak ne bahtiyar bize. Fenerbahçe'de sallanmak hazırlop değildir. Bu sonuç 4 maçımızı onlar düşüncesince tashih etmek istiyoruz. İnşallah ligi en güzel halde bitiririz. Seneye Şampiyonlar Ligi'nde sallanmak istiyoruz. Kaç seneden buyana hırslı var. İnşallah bu özlemi dindirebiliriz. İnşallah seneye özlediğimiz, istediğimiz bökelik gelir" niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler