USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl topu topu defans sanayindeki ihracatın dörtte birtanesini yapmış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve biricik başına tamamı defans sanayindeki ihracatın dörtte birtanesini yapmış olduk." dedi.

Selçuk Bayraktar: Geçtiğimiz yıl topu topu defans sanayindeki ihracatın dörtte birtanesini yapmış olduk
28-01-2023 02:09
Istanbul

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nda mütekellim Bayraktar, Türkiye'nin İHA teknolojilerine akıllıca sürede baş döndürücü er başladığını söyledi.

Baykar'ın sonuç 20 yılda insansız iklim araçlarındaki geçmişini özetleyen Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'ların zat sınıfında dört başı mamur dünyaya açıkça açıklık ad saldığını ve şu anda 28 ülkeyle dünyanın en ortak tomar ülkeye ihraç edilen ve en ortak tomar savaşta bulunmuş silahlı insansız iklim boşluk bulucu bulunduğunu kaydetti.

Geçen yıl boşluk ayında Bayraktar Kızılelma'nın önceki uçuşunu yaptığını hatırlatan Bayraktar, "Kızılelma, ülkemizin önceki insansız harp uçağı olacak ve havacılıkta geleceğin muharebesinde inkılap yapacak. Hava muharebesinde geleceği anlatım fail ülkemizin önceki insansız harp uçağı ve dünyada da hoppadak beş altı abuhava çeşidinden geliştirilen bu tayyare önceki uçuşunu sabık yıl yaptı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev çeşidinden kendilerine "Karabağ Nişanı" ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy çeşidinden "Devlet Liyakat Nişanı" verildiğini anımsatarak, şöyleki konuştu:

"Biz bunları ekibimiz yerine ve Türk mühendisleri yerine almış olduk. İnsansız iklim araçlarında verdiğimiz savaşım ortak manada ülkemizin havacılıkta akamete uğratılmış serüveninin baştan doğuşuydu. Allah'a şükür şu anda dört başı mamur dünyada, hayattaki en yaklaşan rakibinden 5 kıvrım elan ortak tomar konuşuluyor Bayraktar TB2'ler. Bayraktar TB2'ler ılımlı dershane fakat en yayılmış kullanıma sahip. Ülkemiz elan fevk dershane İHA'lar da üretiyor. mesela Anka, Bayraktar TB2'den elan fevk sınıf, Aksungur da öyle. Akıncı bunlardan da fevk sınıfta. Bayraktar TB2, en yayılmış ve en emeksiz uyarlanmış edilebilen ortam bulunduğu için öteki elan kaslı platformlardan baş döndürücü elan ortak tomar adından bahsettiriyor."

Bayraktar, bu devirde faziletkâr uygulayım bilimi geliştiremeyen ulusların, toplumların az elan kıraat değirmi yeteneği yok toplumlar kabilinden bulunduğunu anlatım ederek, "Bu toplumların hür olmaları da baş döndürücü zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilgelik ve teknikle bulunan bağını gene kuruluş etmeliyiz. Toplumsal ortak derin dalavere peydahlamak özgü Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını kurduk ve merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu ortak kombinezon bulunan TEKNOFEST'i kurguladık." dedi.

"Fergani, 5-10 yıl sonraları ülkemizin gök serüvenine ağırbaşlı dayanaklık etmek verecek"

Selçuk Bayraktar, Baykar şekilde 15 yılda zat sınıfında dünyanın en iyisi denilebilecek uçakları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bayraktar ortak manada evren evveliyatına damgasını vurdu. Karabağ'da SİHA'larla kazanılan önceki mücadelesi Türk orduları kazandı. 28 ülkeye ihraç edildi. Tek kuruş AR-GE desteği, güven almadan 20 salname serüvende ki dünyada da bu tür ortak defans endüstri firması bulmanız baş döndürücü zordur. Bırakın onu, uygulayım bilimi firması bulmanız bile zor. Başlangıçtan bugüne gelirimizin yüzdelik 75'inin ihracattan olmasını sağlayıcı ortak platform. Son senelerde ilkin SİHA bulunduğu dönemden itibaren, 2015'ten itibaren bu nicelik yavaş yavaş arttı. Geçtiğimiz yıl yüzdelik 99,3'tü gelirlerimizdeki ihracatın oranı ve ortak tane başına hepsi defans sanayindeki ihracatın dörtte birisini yapmış olduk."

Bayraktar, anası Canan Bayraktar öncülüğünde maşer sağlığı dalında icraat yapması hedeflenen Canan Bayraktar Toplum Sağlığı Vakfını (Cansağlığı Vakfı) kurduklarını belirterek, vakfın, psikoloji, psikiyatri, tutum bilimleri, genetik, immünoloji, onkoloji ve bulunmaz hastalıklarla ait kestirmece 7 aydır icraat yürüttüğünü söyledi.

Bayraktar, şöyleki bitmeme etti:

"Kızılelma'dan sonraları ne mevcut diye bizlere daim soruluyor. Uzayla ilgili çalışmalarını yürütecek girişimimizi de kurduk. Türkiye'nin en güzel roketçisi Arif hocamızla birlikte. Yörünge nakil araçları ve aşağılık mahrek kadro uyduları sonuç devirde gündeme geliyor. Hem tanıtma aynı sürede toptan konumlama sistemleri üzerinde icraat yürütüyor ve ortak yandan da mahrek nakil boşluk bulucu denilen ortak manada otobüse müşebbeh araçlarla fırlatma yapıldıktan sonraları yörüngeye gitmesi gerekiyor. O vesait daha dünyada yok, bunlara da minibüs diyebiliriz. Uzaya çıktıktan sonraları yörüngeye nakil araçlarını. Bu bölgede da gene sırf zat kaynaklarımızla, kimseden ortak kuruş dayanaklık etmek almadan, Baykar'ın ihracattan elde etmiş bulunduğu varidat aracılığıyla gök girişimimizi kurduk ve 35 nefis ekibimiz yavaş yavaş büyüyor. Elbette 5-10 yıl sonraları ülkemizin gök serüvenine ağırbaşlı dayanaklık etmek verecek çalışmalarda bulunacağına inanıyoruz. İnsanlığa bu bölgede da yardım sunacağını değerlendiriyoruz, Fergani angın gök girişimimiz."

"Türkiye’nin 20 yıl ilkin hakeza ortak ivmesi yoktu"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, meydana getirdiği sunumun arkası sıra moderatörlüğünü Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın meydana getirdiği söyleşide iştirakçilerin sorularını yanıtladı.

Bayraktar, ortak matbuat personelinin Türkiye’nin sonuç yıllardaki defans sanayii alanındaki gelişimleri ve bu alandaki pozisyonuna bağlı sorusu üzerinde eskiden Türkiye’nin defans sanayii dalında dışarıya tabi ortak konumda bulunduğunu belirtti.

Savunma endüstri dalının baştan bağımsızlaşma hareketinin bulunduğunu aktaran Bayraktar, şunları söyledi:

"20 yıl öncesinde yüzdelik 85’lere vasıl distribütörlerin, acentelerin oluşturduğu ve devletin kurduğu kuruluşlar vardı. hususi kol baş döndürücü azdı. Biz insansız iklim boşluk bulucu yapıyoruz, çalışıyoruz dediğimizde, hakeza ortak şeyin Türkiye’den çıkabileceğine bulunan erkincilik sıfırdı doğrusu öğrenilmiş biçarelik vardı. Dünyanın jandarmalığına soyunacak değiliz lakin kendimizi haysiyetli ve şenlikli ortak biçimde arazi yüzünde mevcut olabilmek düşüncesince kapasiteye ehil olmamız gerekiyor. Bu da fakat zat teknolojini geliştirdiğinde beklenir olmakta öteki ayrışık ahit veririm lakin ferda keserim diyor. Türkiye’nin 20 yıl ilkin hakeza ortak ivmesi yoktu. Savunma sanayinde rastgele bölgede güzel mı bunu söyleyemem lakin Türkiye’nin güzel ortak ivmesi var. Bütün evren bunu görüyor hakeza bitmeme ederse baş döndürücü güzel ortak yere gelir. Teknoloji geliştiremeyen, bilimle bağını koparmış medeniyetlerin ve devletlerin başına neler geldiğini değerlendirmek baş döndürücü çetin değil. Şunu söyleyebilirim ki defans sanayii güzel ortak ivme elde etti buradaki muvaffakiyet taharri memuru polis bölgeye taşınacak olursa türkiye ve medeniyetimiz iddialı ortak noktaya gelebilir. İyi ortak yere gidiyoruz, güzel ortak ivmemiz var. Türkiye’den faziletkâr teknolojik defans endüstri ürünü çıkabiliyor bundan sonraları bunu dört başı mamur evren biliyor."

Bayraktar, Türkiye’nin defans piyasasının dört başı mamur evren ile rakiplik ettiğini belirterek, "İçerde de rakiplik var. Savunma endüstri iri miktarda devletin zat kurumlarıdır. Son 20 yıl zarfında hususi kuruluşlar 2 bin 700’e denli çıktı. Özellikle atılım ekosistemine teknolojistler çeşidinden müesses defans endüstri kurumları baş döndürücü elan az olanaklara ehil olmalarına karşın baş döndürücü elan iddialı olabiliyor." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler