USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sanayi şehri Bursa'da 34 senedir kalifiye iş gücü yetiştiriyorlar

Bursa'da Kemal Coşkunöz çeşidinden kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı, iş dünyasının gerekseme duyduğu kalifiye insanoğlu gücünün yetiştirilmesine arkalamak üzere 1988'den buyana 34 binden aşkın insana eğitim ve burs olanağı sağladı.

Sanayi şehri Bursa'da 34 senedir kalifiye iş gücü yetiştiriyorlar
23-06-2022 13:04
Bursa

Bursa'da sektörünün gereksinim duyan kaliteli insanoğlu gücünün yetiştirilmesi hedefiyle Coşkunöz Holdingin kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz çeşidinden 34 sene evvel faaliyete geçirilen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), dizge edindirme kurslarıyla istihdama ulama sağlıyor.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer düzlük CEV, kaliteli ve açıklık öge yetiştirilmesi dair sağlam icraat yapıyor. Uygulamalı eğitim programları ve toplumsal planlar de yaşama nâkil vakıf, burs programıyla sağlamış olduğu eğitim desteğinin birlikte yenilikçi eğitim modelleriyle istihdama dayanak oluyor.

Vakıf, uyguladığı Eklemeli İmalat Diploma Programı'nın birlikte mesleksel belgelendirme, kaynakçılık, otomasyon, istihsal ve CNC, sade üretim, tabakalı üretim, acemi soy sop iş güvenliği eğitimleri veriyor.

CEV, kurulduğu 1988'den beri İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokoller doğrultusunda eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda eğitimlere dahil bulunan 21 bin 940 kişioğlu Milli Eğitim Bakanlığı musaddak doküman sahibi oldu, 8 bin 845 sarıklı fariza içi eğitim aldı. Ayrıca 484 mezuna, 954 insana mesleksel hisse senedi eğitimi verildi. 1906 kişi, 6 ülkeden paydaşlarıyla teşrikimesai önleyen vakfın burs imkanlarından yararlandı, 223 şirketin personeline eğitim olanağı sağlandı.

Vakfın eğitim ve burs imkanlarından 34 yılda 34 bin 129 kişioğlu faydalandı.

Verilen eğitimin faydaya dönüşmesi hedefi

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, AA muhabirine, 2000 senesinde ölüm fail vakfın kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz'ün gerçek mesleğinin fen muallimlik olduğunu, bundan çevre "Kemal Hoca" adına tanındığını söyledi.

Susuzlu, Coşkunöz'ün holdingi kurduktan sonraları "Bu ülkeye verebileceğim en ehemmiyetli ulama mesleksel eğitim ve istihdamdır." niteleyerek vakfı yaşama geçirdiğini belirtti.

Her güzeşte gündüz büyüyen kuma karı olma hedefiyle mesleksel eğitim programlarını artırdıklarını tamlayan Susuzlu, "Vakıf, mesleksel eğitim ve istihdam dalında ülkenin gençlerini, akademisyenlerini ve fen öğretmenlerini eğiterek henüz bembeyaz kuma doğacak yaratmaya çalışıyor. Bu kapsamda günümüze derece 34 binden aşkın bireye dokunduk ve eğitim programlarımızı gündüz geçtikçe artırdık. Tüm bunların birlikte burslarımız ve sayısal dönüşümle yaşamımıza giren acemi programlarımız var." ifadelerini kullandı.

Susuzlu, Türkiye'de nice vakıf ve sivil polis polis maşer kuruluşunun mesleksel eğitim düşüncesince icraat yaptığına yer vererek CEV adına henüz münteşir kuma el kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İnsanların hayatında bu etkiyi elden eğitim ve bilgiyle değil, aldıkları eğitimin faydaya dönüşmesine kez açarak sağlamaya çalıştıklarına yer veren Susuzlu, şöyleki bitmeme etti:

"Bu faydayı en elleme gördüğümüz yer ise istihdam. Dolayısıyla eksiksiz programlarımızda istihdamı önceliklendiriyoruz. Kaç zaman eğitim verildiği ve ne hızla gelişen teknolojinin kullanıldığının birlikte programlarımızdan izinli bulunan gençlerimizin ne kadarının istihdam edildiğine özen ediyoruz. Burası kuma eğitim vakfı fakat istihdam odaklı ve bireye acemi kuma avlu vermek düşüncesince eksiksiz faaliyetleri planlayan kuma eğitim vakfı. Bu açıdan da vakfımız öbürlerinden farklılaşıyor."

Müfredatlar sektörünün ve iş dünyasının ihtiyacına uyarınca rastgele sene değişiyor

Bige Tınmazsoy Susuzlu, vakıfta birbirinden ayrımlı eğitim programlarını ayrımsız anda gerçekleştirebildiklerine dikkati çekti.

Burs programları da uyguladıklarını bildiren Susuzlu, "Sanayinin ve iş dünyasının ihtiyacına odaklanarak rastgele sene eğitimlerimizin müfredatlarını değiştiriyoruz. Mutlaka rastgele kuma ayrıntılar dair bilirkişi kuma ekibimiz bulunuyor. Komitemizle teknolojide, dünyada, iş dünyasındaki değişimlere odaklanarak acemi programlarımızı ortaya çıkarıyoruz. Dolayısıyla devim bilimi kuma vakıfız. 34 senedir yaptığımız programlar da var, güzeşte sene başladığımız programlar da var. En elleme tarafı da rastgele sene eksiksiz içeriğin istihdam odaklı adına yeniden dun düzeltilmiş edilmesi." niteleyerek konuştu.

Susuzlu, en esas programlarının Makine Teknolojisi Meslek Edindirme Programı bulunduğunu dile getirerek bunun 21 ay sürdüğünü ve eğitimin böylelikle açıkça liseye mukayyet kursiyerlerin sınavlarını tamamlayarak 4 salname dizge lisesi diploması aldığını belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile kuma yürüttükleri izlence karşı bilim verici Susuzlu, şunları söyledi:

"Makine, mekatronik ve kalıpçılık kabil bölümlerdeki öğrencilerimizin rastgele perşembe ve cuma namazı burada eğitim görmesini sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz hem sanayiye ve iş hayatına henüz yaklaşan olmakta bununla beraber aracısız iş ortamının içre çalışkan örnekleri görerek, eğitimdeyken öteki taraftan da yetişim olanağı yakalıyor başkaca darülfünun uran iş donanmasına de elleme kuma sağlam sunuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler