USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlıklı karaciğer düşüncesince 11 besin önerisi

Her 3 insandan birinde tanıdık karaciğer yağlanmasının çağdaş dönemin rahatsızlığı durumuna geldiğine dikkati çekici Prof. Dr. Onur Yaprak, “Türk halkı özelinde konuşacak olursak baylarda 100 santim, hanımlarda ise 85 santimetre üstünde bellik ve döl yatağı etrafı karaci

Sağlıklı karaciğer düşüncesince 11 besin önerisi
04-10-2022 18:02
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Organ Nakli Bölümünden Prof. Dr. Onur Yaprak, rastgele 3 insandan bir tanesini yıldırma fail karaciğer yağlanmasına dirlik can alıcı 11 besini açıkladı. Prof. Dr. Yaprak, “Karaciğer vücudumuzdaki en şişman ve kanlanan örgen olup ağırlığı averaj namına bireyin kilosunun yüzdelik 2'sine karşılama eder. Karaciğerin ehemmiyetli görevlerinden başlıcaları; yediğimiz besinlerle tahsil edilen karbonhidrat, protein ve yağların nice kimyevi işlemden geçirilip metabolizmasının sağlanması ve vücutta kullanılır duruma getirilmesi, balast üretimi ve salgılanması, dudak eliyle tahsil edilen ilaçların ve kimyevi maddelerin dokuncalı etkilerinin temizlenmesi, muafiyet sisteminin desteklenmesi, kanın pıhtılaşmasına araştırma görevlisi bulunan pıhtılaşma faktörlerinin üretilmesidir. Karaciğer yağlanması rastgele 3 insandan 1'ini etkileyen ve sıklığı dünyada gündüz geçtikçe kalan müşterek dava durumuna gelmiştir” niteleyerek konuştu.

“Bel etrafında beylerde 100 santim, hanımlarda 85 santime dikkat”

Modern son zamanların rahatsızlığı durumuna mevrut karaciğer yağlanmasına bağlı açıklamalarını sürdüren Prof. Dr. Yaprak, “İşlenmiş nice yardım maddesini içeren apiko besinlerin, glukoz şurubunun, früktozun münteşir kullanımı, fastfood, hareketsizlik, obezite, diyabet, faziletkâr kolesterin çağdaş son zamanların rahatsızlığı bulunan karaciğerde yağlanmayı da birlikte getirmiştir. Türk halkı özelinde konuşacak olursak, beylerde 100 santim alamet çevresi, hanımlarda ise 85 santim üstünde alamet ve rahim etrafı insanlarda müşterek karaciğer yağlanması olup olmadığını kestirim ettirir. Karaciğerde yağlanma saptanan kişilerde beden ağırlığının yüzdelik 10 kadarını verecek müşterek rejim ve idman programı ile yağlanma giderilebilmektedir. Karbonhidrattan varlıklı gıdaları, fastfood ürünlerini, meşbu yağ içeren gıdaları azaltılıp Akdeniz tipi beslenmeye geçilmesi önerilir. Akdeniz rejimi meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, bakliyat, fındık, zeytinyağı, balık ve az oranda faziletkâr birinci sınıf motorin ve etten oluşur. Karaciğere güzel mevrut besinlerin eş niteliği antioksidan içermesi, E vitamini veya glutatyon depolarını artırıyor olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Kahve, brokoli, ıspanak, fındık ve balık tüketin”

Prof. Dr. Yaprak, karaciğere en güzel mevrut gıdaları şu biçimde sıraladı: “Günde 3-4 fincan içilmesi kaynak edilen kıraathane iltihaplanmayı azaltırken karaciğerdeki antioksidan seviyelerini arttırır. Karaciğerde sertleşmeyi azaltır. Ayrıca karaciğer hastalığı, dokunmabana ve semiz karaciğer ihya riskini azaltmaya araştırma görevlisi olur. Brokoli, lahana, karnabahar, turp, şalgam kabil turpgiller ise karotenoid (beta-karoten, lutein), vitamin C, E, K, folat ve mineraller kabil besin bileşenleri açısından varlıklı olup güzel müşterek çökelti kaynağıdır. Buna ek namına glukozinolatlar namına bilenen kibrit içeren kimyasalları içermektedir. Bu kimyasallar biberli haz ve aromadan sorumludur. Ispanak, tere, roka kabil yeşil yapraklılarda gene biberli aromadaki sebzelerdir. E vitamini açısından zengindirler başkaca glutatyon depolarını artırarak detoksa araştırma görevlisi olurlar. Her gündüz 30-40 gr. tüketilmesi kaynak edilen fındık omega 9, jale badem ise E vitamini vasıtası ile zengindir. Antioksidan rolü gören fındık ve jale badem karaciğere de güzel gelir. Omega-3 açısından varlıklı semiz balık yemenin ise karaciğer düşüncesince nice faydası vardır.”

Zeytinyağı, sarımsak, zerdeçal, enginar ve yulaf ezmesi

Prof. Dr. Yaprak, şöyleki bitmeme etti: “Araştırmalar zeytinyağı tüketiminin karaciğerdeki yağ seviyelerini düşürmeye, çağ akışını artırmaya ve karaciğer enzim seviyelerini iyileştirmeye araştırma görevlisi bulunduğunu gösteriyor. Sarımsak ise antioksidandır. Kükürt ihtiva eder ve glutatyon depolarını yükseltir. Zerdeçaldaki enerjik bileşen bulunan kurkumin, çelimli antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere haizdir ve karaciğer sağlığı düşüncesince yararları bulunduğu gösterilmiştir. Çalışmalar zerdeçalın hoppadak 8 hafta sonraları karaciğer enzimlerinin çağ seviyelerini ve karaciğerdeki yağ miktarını azalttığını bulmuştur. Birçok faydası bulunan enginar da karaciğerinizden dokuncalı toksinlerin atılmasına araştırma görevlisi bulunan balast üretimini artırır.

Bilim adamları, enginarda mevcut antioksidanların (sinarin ve silimarin, quercetin, kolin ve C vitamini) bu faydalardan mesul bulunduğunu düşünüyorlar. Kolin baş döndürücü donanımlı müşterek antioksidan bulunan klorojenik asid öncüsüdür. Yağlı karaciğer rahatsızlığı bulunan 90 insanlarda meydana getirilen müşterek deneme, dü ay süresince günde 600 mg enginar aslı tüketmenin karaciğer fonksiyonunu iyileştirdiğini ortaya koydu. Yaban mersini, ağaç çileği ve kızılcık, avokado, üzüm müdahale kazanmak az daha katı baş döndürücü derin mülevven sonuç de karaciğeri hasardan korumaya araştırma görevlisi olabilecek polifenol ismi maruz antioksidanlar içerir. Son namına varlıklı tel deposu bulunan yulaf beta glukan içerir. Beta glukan deneyli çalışmalarda karaciğere müfit bulunmuş ayrımsız sürede LDL kolesterin ve kilogram ita üstünde de yulaf ezmesinin yararları bulunduğu belirtiliyor.”

 

 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler