USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca'nın 58 hekimle buluşmuş olduğu toplantının bilgileri muhtemelen oldu

Dört bölümden oluşan degaje şümullü toplantıda, hekimler düşüncesince meydana getirilen ve emek harcamaları devam eden tensikat karşı bilgelik sağlayan Bakan Fahrettin Koca, "Türkiye'de hekimliğin toy ortak devre girdiği" mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca'nın 58 hekimle buluşmuş olduğu toplantının bilgileri muhtemelen oldu
24-06-2022 11:04
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 58 hekimle birlikte araya geldiği toplantıda, sağlık çalışanlarına müteveccih dünkü tensikat kendince bilgelik vererek, hekimlerin konuşu şartlarının iyileştirilmesine müteveccih yasanın yürütüm yönetmeliği çıktığında sonuçların beklentileri aşacağını düşündüklerini belirtti.

AA muhabirinin Bakanlık kaynaklarından edinmiş olduğu bilgilere layıkıyla Koca, 21 Haziran Salı haset Türkiye'nin değişik illerindeki hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında değişik branşlarda fariza karşılayıcı 58 hekimle birlikte araya geldi.

Bakanlık binasındaki toplantıya dahil bulunan hekimler, kendilerinin ve meslektaşlarının sıkıntıları hasebiyle henüz evvel Bakan Koca ile yazışma kuran baş döndürücü sayıdaki hekim arasından seçildi.

Dört bölümden oluşan degaje şümullü toplantıda, hekimler düşüncesince yaşama geçirilen ve emek harcamaları bitmeme fail dünkü tensikat kendince bilgelik verici Koca, "Türkiye'de hekimliğin dünkü birlikte çağa girdiği" mesajını paylaştı.

Hekimler dünkü düzenlemelere bağlı sorularını yöneltti

Sağlık Bakanı Koca, toplantının ikinci bölümünde, sağlık mensuplarının anlaşılan çivi problemlerine getirilen çözümleri etraflıca birlikte sunumla anlattı.

Toplantının üçüncü bölümünde ise hekimler, Koca'ya dünkü düzenlemelere bağlı sorularını yöneltti.

Sağlıkçılara müteveccih şiddetin önlenmesi, YANLIŞ tıbbi yürütüm (malpraktis) zımnında sağlık çalışanlarına oluşturulan davalarda istek olmadıkça tazminatı devletin üstlenmesine bağlı hükümler ile sağlıkçıların mali ve mahiyet haklarının iyileştirilmesine müteveccih dünkü düzenlemeler, toplantının anne ruzname maddelerini oluşturdu.

Düzenlemelere bağlı nikbet edilen ve uygulayım olması hasebiyle mükemmel anlaşılamayan mevzular da bu kısımda açık halde hekimlere aktarıldı.

"Sağlık çalışanlarımız düşüncesince yapılanlar 85 milyon insanımız düşüncesince yapılmıştır"

Bakan Koca, toplantının akıbet bölümünde icra ettiği değerlendirmede, düzenlemelerin DOĞRU değişiklikleri barındırdığına, hekimleri cümle hayatları dair karamsarlığa iten problemlerin sonunda çözüme kavuşturulmasının amaçlandığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda bu düzenlemelerin müjdesini verdiğini anımsatan Koca, hekimlerin konuşu şartlarının iyileştirilmesine müteveccih yasanın talimatname hazırlıklarının sürdüğünü, yönetmelikle ortaya çıkma sonuçların beklentileri aşabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Koca, "Hekimlerin kavuştuğu olanaklar etraflıca zamandır hak edilmişti. Sağlık çalışanlarımız düşüncesince yapılanlar, ayrımsız sürede 85 milyon insanımız düşüncesince yapılmıştır. Yapılanların, ayrımsız zamanda, salgınla mücadelenin bu kahramanlarına milletimizin teşekkürü anlamını ihtiva ettiği de düşünülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca'dan hekimlere, hususi gereksinimli erat düşüncesince "hassasiyet" çağrısı

Sağlık çalışanlarına müteveccih mesajlarını da görüşmede paylaşan Koca, salgınla savaşım devrinde yayınlanan özveriye ayraç ederek, "Sağlık kuruluşlarının kapısından derun etap atan gelişigüzel hastalanmış benim hastamdır." ifadesini kullandı. Koca, sağlık sistemindeki problemlerin teşrikimesai ortamında çözüme kavuşturulmasının önemini vurguladı.

Bakan Koca başkaca sağlık cümle grupları ortada teşrikimesai ve uyuma ehemmiyet verilmesini, hastalara müspet yaklaşılmasını, yaşlılar, engelliler ve kollar kabilinden hususi gereksinimli kişilere sağlık hizmetlerinde hususi dikkat gösterilmesini istedi.

Yeni tensikat neler getiriyor?

Öte yandan, DOĞRU sürede Meclisten geçip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren üç dünkü yasa, Türkiye'de tabiplik mesleği açısından da dünkü birlikte çağa ayraç ediyor.

12 Mayıs'ta yürürlüğe giren, sağlık çalışanlarına müteveccih şiddetin önlenmesine bağlı kanunla, sağlıkta şiddet suçlarının cezası artırılırken, güzel çözüm indirimi de kaldırıldı. Darp suçu, düşünülerek eş kanlı kabilinden en ağırbaşlı suçları içeren içindekiler taksirat kapsamına alınırken, bu suçu işleyenlerin bundan sonra vakfedilmiş yargılanması yasada düzenlendi.

Aynı tarihte çıkarılan birlikte öbür yasayla ise malpraktis davalarında, savlayıcı taraf, yerinde bulunması yerinde mahkemenin belirlediği tazminatı sağlık mensubu hesabına devletten alacak. Bu noktada hapishane cezası mucip "kasten dokunca verme" hali, kanunda ağız ağıza ayrı tutuldu.

16 Haziran'da yasalaşan ve talimatname hazırlıkları süren, sağlık mensuplarının mali ve mahiyet haklarında ıslah sağlayıcı düzenlemelerle ise hekimlerin avlu standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bu düzenlemelerle değişik hastanelerde ancak ayrımsız işi karşılayıcı hekimlerin maaşları istikrarlı bir duruma getirilirken, çakılı aylık haricinde küsurat gelirde artışın önü açılıyor. Sözleşmeli grup ile dünkü olanaklar sağlanarak, bilirkişi hekim açığı bulunan hastanelerde fariza almanın da özendirilmesi hedefleniyor.

Yapılan düzenlemeler, sağlık mensuplarının henüz güzel düzentileme şartlarına kavuşturulması, sağlıkta ihtimam kalitesinin henüz güzel birlikte noktaya gelmesine ehemmiyetli katkılar sağlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler