USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Şehir hastanelerimiz yetişek ve esenlik muayeneleri üssü olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir hastanelerimizin herhangi bir bir tanesi yurttaşlarımıza esenlik hizmeti sunmanın yanında özlük ekolünün sahibi, arsıulusal tanınırlığı bulunan birer yetişek ve esenlik muayeneleri üssü olacak." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Şehir hastanelerimiz yetişek ve esenlik muayeneleri üssü olacak
28-09-2022 19:01
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acemi çağda site hastanelerinin ilmî hasep ve niceliklerini olgunlaştırmaya odaklanacaklarını belirterek, "Şehir hastanelerimizin değme birisi yurttaşlarımıza esenlik hizmeti sunmanın yanı esna zat ekolünün sahibi, arsıulusal tanınırlığı bulunan birer yetişek ve esenlik kontrolleri üssü olacak." dedi.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla meydana gelen Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a esenlik sistemini 20 sene ilkin baştan kuran politikalar ve ilkin Kovid-19 salgınından sonradan esenlik personellerinin küsurat maddesel ve içsel hakları dair gösterdiği hassasiyetten çevre teşekkürlerini ileten Koca, Ankara Etlik Şehir Hastanesinin biricik yerleşkede birleşen 8 hastaneden oluştuğunu aktardı.

Koca, "Ankara Etlik Şehir Hastanesi, yekûn 1000 polikliniğe, 125 ameliyathaneye, 4 bin 50 döşek kapasitesine sahip. Bu sayıların değme birisi milletimiz düşüncesince birer alım çalım vesilesidir. Ankara'mız ikinci iri şifahane kompleksine kavuşuyor." ifadesini kullandı.

13 site hastanesinin inşası bitmeme ediyor

Etlik Şehir Hastanesinin hizmete oluşturulan 20'nci site hastanesi olduğuna dikkati çekici Koca, 13 site hastanesi yapımının ise bitmeme ettiğini bildirdi.

Bakan Koca, "Yapamazsınız, işletemezsiniz, ürün alamazsınız denilen hastanelerin, elbette yapıldığını, işletildiğini, ürün alındığını değme daim bu arada rüyet ettik. Hayal edersek başlayabilirmişiz. Başlarsak en iyisini yapabilirmişiz. 'Yapamazsınız' ile başlamış bulunan cümlelerin sahiplerinin, vatandaşımızın manzara kurmasına caba tahammülü yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Beyaz Reformun müşterek ahir adımı, esenlik bilimi ve teknolojileri alanında"

Sağlıkta başlatılan "Beyaz Reform" çalışmalarıyla esenlik personelleri düşüncesince en iyisinin yapılmaya çalışıldığını, vatandaşın almış olduğu hizmetin kolaylaştırılması namına ehemmiyetli adımlar atıldığını vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Şimdi, müşterek site hastanemizi şimdi kullanıma alarak, vatandaşımızın gene hizmetindeyiz. Beyaz Reformun müşterek ahir adımı, esenlik bilimi ve teknolojileri dalında göstereceğimiz atılımla olacak. Bunun için, aslını attığımız 'Hıfzıssıhha' altyapımız ve namına yeten müşterek Türkiye düşüncesince esenlik sahasına müteveccih çalışmalarımız, değme güzeşte gündüz olgunlaşmakta ve sonuç vermeye apiko bir duruma gelmektedir."

"Şehir hastanelerimiz birer yetişek ve esenlik kontrolleri üssü olacak"

Sağlık Bakanı Koca, site hastaneleri ile esenlik tesisinin indinde acemi hekimleri yetiştirecek, ilmî çalışmaların gerçekleştirileceği, millî bazda tanınırlığının arsıulusal tanınırlığa dönüşeceği, müşterek eğitim, araştırı ve misyon külliyesi de mensur ettiklerinin altını çizdi.

Koca, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bundan ahir adımlarımız, site hastanelerimizin, ilmî hasep ve niceliklerini olgunlaştırmaya odaklanacak. Şehir hastanelerimizin değme birisi yurttaşlarımıza esenlik hizmeti sunmanın yanı esna zat ekolünün sahibi, arsıulusal tanınırlığı bulunan birer yetişek ve esenlik kontrolleri üssü olacak.

Bugün açılışını yaptığımız Ankara Etlik Şehir Hastanesinde, hizmette bulunan yahut inşası bitmeme fail başka site hastanelerinde iftihar kaynağı, cihazlar ve binalar değildir. Gelip felah bulan kişilerin saadetidir. Hastanın, elinden felah bulmuş olduğu hekime, esenlik çalışanına, devletine, minnettarlığıdır. Hekiminse hekimliğini en gelecek standartlarda yürütme edebilmesi gururudur."

Sağlık Bakanı Koca, bu kapsamda esenlik çalışanlarıyla baş başa mevcut kuvvetleriyle çalışacaklarının altını çizdi.

Günde sayı farkı 750 ameliyat, 40 bin dirlik muayenesi yapılacak büyüklükte

Öte taraftan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda da Ankara Etlik Şehir Hastanesinin özelliklerine bağlı şu detayları paylaştı:

"Ankara Etlik Şehir Hastanesi günde sayı farkı 750 ameliyat, günde sayı farkı 40 bin dirlik muayenesi yapılacak ve 4 bin 50 hastanın yatırılarak otama edilebileceği büyüklükte.

Ankara'nın en şümullü Klinik Araştırma Merkezi, ilkin Hibrit ameliyathanesi, en iri Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi, en iri Uyku Bozukluğu Tanı ve Tedavi Merkezi, kamuda ilkin Otizm Merkezi, Türkiye'nin en iri Kronik Yara Bakım Merkezi, Cyberknife Teknolojisi Etlik Şehir Hastanemizde."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler