USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pektusta 17 yaş sınırı: 'Tedavide tam olarak başarılı oluyoruz'

Pektus Farkındalık Haftası'nda dünyanın ciharıyek yanından hekimler ameliyatları seyrederek operasyonlar üzerine bilim sahibi peyda etmek düşüncesince Türkiye'ye geldi. Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, “17 yaşından evvel ayırt edilirse cerrahi müdahale dış?

Pektusta 17 yaş sınırı: 'Tedavide tam olarak başarılı oluyoruz'
25-06-2022 13:03

Halk ortada kunduracı yahut güvercin göğsü şekilde tanıdık göğsün içe çökük ve ya dışa fırlak olması durumlarını anlatım fail pektusa huzur farkındalık peyda etmek benzeri rastgele sene 20 - 26 Haziran Pektus Farkındalık Haftası'nda türlü etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Pektus Derneği ile Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi işbirliğinde hastanede pektus hastalarına aktif yayınla cerrahi müdahale yapıldı.

Ameliyatlar huzur bilim sahibi edinmek olup, ülkesinde infaz kılmak talip Libya, Pakistan derece dünyanın nice ülkesinden Türkiye'ye mevrut hekimler de ameliyatları takibat fırsatı yakaladı. Hastalığa müteveccih açıklamalarda mevcut Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, er teşhisin önemine özen çekti. Prof. Dr. Yiyit ve Prof. Dr. Yüksel, gayrimenkul dışından hekimlerin ameliyatları takibat buyurmak düşüncesince Türkiye'ye gelmesinin alım çalım donör bulunduğunu anlatım ederken, Türkiye'nin afiyet dalında ehemmiyetli başarılar sağladığına aksan yaptı.

“Birçok cerrahın gelip Türkiye'de öğrenmesi öz saygı verici”

Göğüs bölümünde içeriye çarpıklık ve ya hariç yönde çıkıklık durumlarının pektus şekilde anlatım edildiğini özetleyen Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Yiyit, pektus rahatsızlığının çocuklarda er ayırt edilmesi dair anne babalara ehemmiyetli görevler düştüğünü belirtti. Prof. Dr. Yiyit, “Aslında pektus döş kafesinin biçim bozukluğu, toplumda baş döndürücü sık, doğan rastgele 300 çocuktan birinde görüyoruz. Ülkemizde de baş döndürücü sık, bugüne denli bu cerrahi müdahale bariz yapılıyordu bundan sonraları mestur yapılabiliyor. Dünyada da düpedüz bu mevzuda gır sahibi bulunan cerrahların bir aşırı ülkemizde, pektusla ilişik farkındalık haftası bu hafta, gayrimenkul dışından birlikte derinti operatör bugün burada misafirimiz, sabahtan ameliyatlar yapıldı. Bir baş döndürücü bebek yaşlarındaki gencin burada döş kafesi türü düzeltildi. Birçok cerrahın gelip Türkiye'de öğrenmesi bence öz saygı verici, bu işin en dobra yapıldığı ülkelerden, merkezlerden bir tanesi edinmek öz saygı verici. Vaktinde ve vaktiyle yapıldığı devir arada sırada ameliyata güçlü icap kalmayan işlemlerle bu iş çözülüyor” ifadelerini kullandı.

“17 yaşından evvela ayırt edilirse cerrahi müdahale dışı tedavide yüzde yüz başarı”

Pektus ameliyatları dair baş döndürücü deneyimli birlikte ad bulunan ve hastalığın er ayırt edilmesinin otama noktasında şişman ehemmiyet taşıdığını özetleyen Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, “Türkiye'de 300 bine DOĞRU hep parasız var, güvercin göğsü de bin doğumda birlikte görünüyor. Genetik bulunduğunu biliyoruz lakin kromozomlarda birlikte sapaklık şu asal denli bulunmuş değil. Hastalığın ameliyatla tedavisi ağız ağıza SGK çeşidinden karşılanıyor. 17 yaşından evvela bu maraz ayırt edilirse kılıç cerrahi müdahale dışı tedavide yüzde yüz başarılı oluyoruz. Onun düşüncesince ailelerin evlatlarının göğüslerine bakmaları lazım. Nasıl skolyoz düşüncesince sırtına bakıyorlar, göğsüne de bakıp çıkıklık, çöküklük mevcut mı, bizim çocuğumuzda öteki çocuklardan birlikte ayrımlılık mevcut mı, bunun gerçeklenmiş incelenmesi gerekli. Annelere babalara baş döndürücü ehemmiyetli birlikte fariza düşüyor. Çocukta şayet çöküklük mevcut ise bu çöküklük kalbe de edisyon yapıyor, bu evlatların er yorulmasına, dem nefese kalmasına faktör oluyor” dedi.

“Arkadaşlarının beraberinde üstlerini boşaltmak istemiyorlar”

Pektus hastalığı mevcut çocuklarda özgüven problemleri ve toplumsallaşma sıkıntıları olabildiğine özen çekici Prof. Dr. Yüksel, “Havuza, denize bundan sonraları değerlendirmek istemedikleri devir asal babaların şüphelenmesi lazım. Bu ayrıntılar elan sonraları dostlarının beraberinde üstlerini boşaltmak istemiyorlar. Ülkemizde ecnebi hekimlere de bu eğitimi veriyoruz. Şu anda Irak'tan, Libya'dan Pakistan'dan, Fas'tan mevrut tabip arkadaşlarımız var, uzmanlar bu ameliyatı öğrenip öz memleketlerinde gerçekleştirmek istiyorlar. Gurur verici, benim de baş döndürücü hoşuma gidiyor. En 20 ülkeye gidip bu ameliyatı yapmış olup öğrettim. Bu kırgınlık kalple ilişik sıkıntıları tetikleyebilir, çökme kalbe edisyon yapıyor zira o insanlarda his yetmezliği, aritmiler derece emraz ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle bu parasız grubunun birlikte an evvela otama olması gerekiyor” halinde konuştu.

“Türkiye'de nice tabip evren kalitesinin en fevk seviyesinde”

Libya'dan pektus ameliyatları dair kendini imar kılmak düşüncesince Türkiye'ye mevrut Dr. Husam Enaami şu şekilde konuştu: “Canlı ameliyatları takibat şansı bulduk, ayrımsız sürede öz deneyimlerimizi aktarma buyurmak düşüncesince ve ayrıksı şahısların deneyimlerini itaat buyurmak düşüncesince etkinlikler var. Türkiye'de nice hastanedeki doktor, bu mevzuda evren kalitesinin en fevk seviyesindeler. Buradaki birtakım ameliyatları evvel el gördüm, bunları öz ülkeme götürerek uygulayacak olmaktan şenlik duyuyorum, bu şişman birlikte imkan”

“Burada öğrenip ülkeme taşıyacağım”

Ülkesinde de nice hastanın bu nedenle namına başvurduğunu anlatım fail Pakistan'tan Türkiye'ye mevrut Dr. İmran Tahir, “Cerrahi dışındaki teknikleri burada öğrenip ülkeme taşıyacağım. Hastalar, cerrahiye icap kalmadan cerrahi dışı da otama olabilecek. Böyle birlikte kombinezon olduğunda rastgele devir geleceğim. Burada öğrendiklerimiz benim ve tabip dostlarım düşüncesince baş döndürücü kıymetli” niteleyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler