USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pakistan Başbakanı Şerif: Türk savunma sanayisi, akıbet 20 yılda iri başarıya imza attı

Pakistan Başbakanı Şerif, "Türk savunma sanayisi, akıbet 20 yılda hepsi engellere ve zorluklara döş gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iri birlikte başarıya imza attı." dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif: Türk savunma sanayisi, akıbet 20 yılda iri başarıya imza attı
27-11-2022 15:09
İslamabad/İstanbul

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İslamabad ve Ankara'nın beraberce çalışması, eş araştırı ve ihya eliyle birlikteliğini derinleştirmesi icap ettiğini belirterek "Türk savunma sanayisi, sonuç 20 yılda kâffesi engellere ve zorluklara döş gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iri müşterek başarıya imza attı." açıklamasında bulundu.

Başbakan Şerif, resmi görüşme kapsamında geldiği Türkiye'de, AA muhabirinin dü memleket arasındaki savunma iş birliği, diyalekt ve arsıulusal meselelere değgin sorularını bağlanmış adına yanıtladı.

Pakistan-Türkiye ilişkilerinin sağlam durumunda bulunduğunu tamlayan Şerif, bu zamanı ilişkilerin eş din, hars ve anahtar bağlarına disiplin sıkıya ilişkin bulunduğunu ve rastgele dü taraftaki siyasal değişimlerin ötesine geçtiğini kaydetti.

Şerif, Pakistan ve Türkiye'nin beraberce çalışması, eş araştırı ve ihya eliyle birlikteliğini derinleştirmesi gerektiğine ayraç ederek "Türk savunma sanayisi, sonuç 20 yılda kâffesi engellere ve zorluklara döş gererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde iri müşterek başarıya imza attı." ifadelerine toprak verdi.

Pakistan’ın Türkiye’nin savunma alanındaki en iri alıcısı bulunduğunu vurgulayan Şerif, "MİLGEM korvetlerinin mensur edilmesinde dü memleket arasındaki iş birliği, elden Pakistan donanmasının kapasitesinin artırılması düşüncesince yegâne müşterek bedel olmakla kalmıyor, ayrımsız sürede dü memleket ve dü armada ortada birlik bağlarını sağlamlaştıracak müşterek dönüm noktası adına öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"Cammu Keşmir ve Kuzey Kıbrıs" vurgusu

Şerif, bu sene dü ülkenin, diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 75'inci yılını kutladığına ayraç ederek "Her dü memleket karşılaştıkları kâffesi sorunlarda tamamıyla taraf yana durdu. Pakistan ve Türkiye icap Cammu Keşmir icap Kuzey Kıbrıs olsun millî çıkarları raci kâffesi meselelerde birbirini destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Cammu Keşmir meselesindeki ilkesel desteğine teşekkürname fail Şerif, dü ülkenin diyalekt ve arsıulusal mevzularda benzeşim görüşlere erbap bulunduğunu belirtti.

Şerif, Ankara ve İslamabad'ın ikili, diyalekt ve baş döndürücü yönlü forumlardaki yaklaşan iş birliğinden mutlu bulunduğunu kaydederek eş güçlükler ve ortaya çıkan tehditlere gönül rahatlığı dü ülkenin muhtelif bölgelerde ve ilkin savunmada iş birliğini derinleştirdiğini tabir etti.

Erken intihap yok

Eski Başbakan İmran Han'ın er intihap çağrılarına da yanıt verici Şerif, ülkedeki umumi seçimlerin Ağustos 2023'te, vaktiyle yapılacağını vurguladı.

Şerif, hükümetin anayasal süreçle göreve geldiğine ayraç ederek Pakistan halkının yetkisine erbap olduklarının altını çizdi.

IMF programı ekonomideki baskıyı azalttı

Şerif, nisanda göreve geldiklerinde Pakistan'ın finansal müşterek krizden geçtiğini, ekonominin ise çökmenin eşiğinde bulunduğunu belirtti.

Bir eski hükümetin iktisat politikalarının çoğalma yanlısı olmadığını tabir fail Şerif, bunun ekonomiyi muhtelif zorluklara sürüklediğini vurguladı.

Şerif, Uluslararası Para Fonu (IMF) programının canlandırılması ve düet ve çoklu partnerlerle canlı iş birliğinin iktisat üstündeki baskıyı azalttığına dikkati çekti.

İklim finansmanı

Pakistan'ın, toptan karbon emisyonunda yüzdelik 1'den şimdi az oranı bulunduğunu aktaran Şerif, bunun yanı esna yunak yurt dalgaları, buzul taşkınları, susuzluk ve alevlenmiş muson yağmurları kabilinden katıksız felaketlerle gönül rahatlığı karşıya olduklarını belirtti.

Şerif, sanayileşmiş devletlerin yurt finansmanı taahhütlerini namına getirmelerinin acele müşterek gerekseme bulunduğunun altını çizerek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda (COP27) büyümekte bulunan devletlerin yurt değişikliği kararında sunulan kaldıkları zayi ve zararları tazmin eylemek düşüncesince müşterek görüntü kurulmasını kıvançla karşıladığını aktardı.

Hindistan ile sulh durumu

Hindistan ile ilişkilere de yer veren Şerif, Yeni Delhi karışma kâffesi komşularıyla dobra ilgiler istediklerini vurgulayarak Pakistan'ın, Cammu Keşmir meselesinin BM Güvenlik Konseyi kararları ve Keşmir halkının istekleriyle mevzun biçimde adaletli adına çözülmediği sürece mihman barışın muhtemel olmadığına inandığını belirtti.

Şerif, Hindistan’ın 5 Ağustos 2019’da "yasa dışı ve müşterek tane taraflı" kararlarına atıfta bulunarak bunun ortamı şimdi da kötüleştirdiğine ayraç etti.

Anlamlı müşterek angajman düşüncesince makul ortamın oluşturulması icap ettiğini vurgulayan Şerif, bu konudaki yükümlülüğün Hindistan'a ilgili bulunduğunu belirtti.

Şerif, tecim bağları karışma mükemmel normalleşme düşüncesince "Yeni Delhi’nin 5 Ağustos kararlarını art alması, Cammu Keşmir'de büyüklük terörüne sonuç vermesi ve gayrikanuni işgalini idame sefer açmak düşüncesince nüfus bilimsel değişikliği durdurması" icap ettiğini kaydetti.

ABD ve Çin ile ilişkiler

Pakistan'ın ABD ile etraflıca kesiksiz ve degaje tabanlı ilişkisini derinleştirmeye ve genişletmeye azimli olduğuna ayraç fail Şerif, sonuç aylarda dü memleket arasındaki ilişkilerin doğurucu ve doğurgan bulunduğunu belirtti.

Şerif, kurultay üyelerinin ve hükümet yetkililerinin ziyaretleriyle ilişkilerin güçlendiğini vurgulayarak selzedeler düşüncesince 97 milyon dolarlık desteğinden çevre Washington yönetimine teşekkürname etti.

ABD'yi ehemmiyetli ticari eş adına nitelendiren Şerif, tecim bağlarının geliştirilmesi düşüncesince şimdi müşterek tomar sefer aradıklarını vurguladı.

Pakistan ve ABD'nin, Afganistan'da sulh ve istikrarı heveslendirme eylemek düşüncesince yaklaşan teşrikimesai içinde olduklarının altını çizen Şerif, aut politikada kâffesi devletlere içtenlik ve dobra niyetle yaklaştıklarını kaydetti.

Şerif, Pakistan'ın, ABD ve Çin ile anadan görme adına dobra ilgiler sürdürdüğünü aktararak İslamabad'ın, Washington ve Pekin ortada ilişkilerin kurulmasında güreşçi köprüsü rolü gördüğünü belirtti.

Pakistan ve Çin ile ilişkileri "çok özel" adına nitelendiren Şerif, Pakistan ve ABD'nin doğası gereği degaje tabanlı ve çapraz çıkarları havi etraflıca süredir bitmeme fail zamanı ilişkilerini sürdürdüklerini aktardı.

Tüm ülkelerle olumlu angajman vurgusu

Şerif, kâffesi ülkelerle olumlu angajmanın, kalkınma ve bağlantının alanda asayiş ve barışı heveslendirme edeceğine inandığını vurgulayarak semt ve ötesinde sulh ve denge düşüncesince arsıulusal toplumla ilişkide kalmayı dört gözle beklediklerini belirtti.

Şerif, Pakistan'ın ülkeler arası ilişkilerin çapraz saygıya, BM tüzüğü ve arsıulusal ahbaplık ilkelerine ilişkin kalmış şekilde problemlerin barışçıl çözümüne dayanması gerektiğine inandığını tabir etti.​​​​​​​

Çin'e meydana getirdiği sonuç ziyaretin iri planların uygulanması ve vaktiyle tamamlanmasını getirmek düşüncesince eş çabalara dünkü ivme katığını kaydeden Şerif, kalkınmada arsıulusal partnerlerin güvenliğine efdal ehemmiyet verdiklerini belirtti.

Şerif, Çin ve Pakistan'ın, karmakarışık diyalekt çevrenin ve bunun oluşturduğu risklerin bilincinde bulunduğunun altını çizerek yukarı dozaj teyakkuzda olmaya bitmeme edeceklerini ve kendilerine gönül rahatlığı meydana getirilen "alçakça planların" liyakatsiz olmasını sağlayacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler