USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ömer Erdoğan: 'Her iki takım oyuncularını da tebrik ederim'

Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan maçın peşi sıra konuştu. Her iki ekibi da tebrik fail Erdoğan, takımlarında golcülerin can alıcı olmasını da “Hücum futbolunu dost ortak uygulayım adamım” niteleyerek özetledi

Ömer Erdoğan: 'Her iki takım oyuncularını da tebrik ederim'
19-03-2022 23:07

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Erdoğan, “Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok güzel birlikte savaşım sergilediler. Maçın çetince geçeceğini biliyorduk. Hava koşulları da maçı zorlaştırdı. İki takım oyuncularını da kutluyorum. Ayakta üstelik durmanın çetince bulunduğu birlikte yol vardı. Biz rakibi bekleyip intikal oyununu acele gerçekleştirmek istedik. Bu yıl intikal oyununda başarılıydık ve buna bulanıklık verdik. Beşiktaş'ın rakipler ikinci alanda durduğu devir oyun kurmakta zorlandığını gördük. İkinci alanda hepsi kazanıp acele atak kılmak istedik. Gole denli bunu yapamadık. Beşiktaş baskılı başladı. İlk departman bizim nısıf bölgemizde geçti. Ne devir ki golü yedik ve oyuncuların üstündeki bası azaldı, kılıç de oyunu değiştirdik. Güzel de birlikte golle 1-1'i yakaladık. İkinci yarıda rakibi pasa değil levent boylu toplara zorladık. Yeteri denli vesile bulduk lakin penaltı alanı içerisindeki bitiş paslarını ve sonuç vuruşları şimdi güzel yapabilseydik 3 nokta alabilirdik. Maçın birlikte o kalede birlikte bu kalede bulunduğu birlikte karşılaşma izlettiğimizi düşünüyorum ve oyuncularıma teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Sezon başlangıcında Avrupa maksadımız yoktu lakin bundan hakeza sonuna denli kıymetlendirmek istiyoruz”

Takımın artan haftalarda Avrupa maksadı düşüncesince savaşım edeceğini tabir fail Erdoğan, “Açıkçası bizim sezona önceden Avrupa maksadımız yoktu. Bunu şimdi ilkin de belirttim. Hedefimiz sıfırdan kurulan birlikte takım namına evvel 10'da olmaktı. İnişli mezun birlikte dönemimiz oldu. Oyuncularımızın Afrika Kupası'na gittiği çağda birlikte sansasyon oldu. Son haftalarda da toparladık. Takım içerisindeki özgüven artışından sonraları hakeza birlikte vesile var ise sonuna denli kıymetlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki maçlarda bu gayeye ulaşacak olanaklar sunulursa, sonuna denli mahkûm etmek istiyoruz. Maçların ağırlık derecesi de artıyor. Üst grubu zecrî birlikte kol var. Alt tarafta da tartışmalı bağlam var. Her karşılaşma bizim düşüncesince bitiş ayrıcalığı taşıyacak. Oyunumuzu imar düzeltmek açısından, aktörleri imar düzeltmek açısından bunu bitmeme ettireceğiz” dedi.

“Sözleşmesi sona erecek bulunan oyuncudan yararlanmak isteriz”

Sezon böylece sözleşmesi sona erecek bulunan oyunculardan Munir'in seçenek hakkını kullandıklarını tabir fail Ömer Erdoğan, Traore, Ribeiro ve Diouf ile ilgilendiren namına da “Munir'in opsiyonu vardı ve bunu kullandık. Diğer oyuncularla da sürdürmek istiyoruz. Kendilerine ve menajerlerine bu arzumuzu ilettik. Oyuncular da az buçuk müddet istediler. Geçen yıl yaşadığımız deneyim var. Yönetimimize ayrı birlikte ayraç açmamız gerekiyor. Bazı kulüplerde söz uzatmayan oyuncular oynatılmıyor, ekip dışı bırakılıyor. Bunu köpoğluluk dönemimde de yaşamıştım. Biz buna hakeza bakmıyoruz ve mevsim sonuna denli çekmek istiyoruz. Tekliflerimizi yapıyoruz ve bekliyoruz. Umut ederim bu ihvan bitmeme eder. Ben de öğretmen namına sıfırdan birlikte takım ihdas düzeltmek istemiyorum. Sezon bitiyor, evvel 11'den 8 oyuncu ayrılıyor ve gene bina kılmak mecburiyetinde kalıyorsunuz. Benim yeğleme ettiğim birlikte gidiş değil bu lakin oyuncular da durmak isterlerse güzel olur” açıklamasını yaptı.

“Hücum futbolunu dost birlikte fen adamım”

Hücumda biçim giyen adların Süper Lig'deki en güzel üçlüsü olduğun kail Ömer Erdoğan, “Bizim ilerideki oyuncularımız Süper Lig'in en güzel kadrosu gibi. Diouf'un verdiği performansı münakaşaya lazım yok. Saba Lobjanidze aşırı güzel durumda. El Kaabi de kraliyet yarışında lider. Hava koşulları ağırdı ve karşımızda da Beşiktaş derece şişman birlikte takım vardı. Yine de ellerinden geleni yapmış oldu oyuncularımız. Bugün Saba'nın serbest vuruş golüyle 1 nokta aldık. Beşiktaş heyecanlı birlikte takım. Onlarla ilgilendiren kıymetlendirme yapmam akla yatkın olmaz. Ama bu statta lehtar uğrunda sallanmak çetince oluyor” dedi. Oyuncuların özlük yeteneklerinin de hücumda bu denli can alıcı olmalarını sağladığını kail Erdoğan “Aynı sürede öğretmen namına oyun anlayışı namına atağı aşırı seviyorum. Antrenman metotlarım da hücuma dayalı. Bir anda gayeye gidecek egzersiz yapıyoruz. Bu da oyuncularda alışkınlık oluşturuyor. Hatta arada sırada antrenmanlarda aktörleri durduruyorum zira herhangi birlikte devir hücuma gidilmez, az buçuk takımın dinlenmesi gerekiyor. Oyuncularda bundan hakeza alışkınlık oldu, kazanılan herhangi birlikte topta hücuma gidiyorlar. Bu beni bahtiyar etse de ayak hepsi bu ve 90 dakika daim atak yapamazsınız. 90 dakika süresince hem rakibi üzerinize getirip düzlük oluşturmanız gerekiyor aynı sürede rakibin peşinde şimdi dosdoğru atak etmeniz gerekiyor niteleyerek birlikte düşüncem var” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Önder Karaveli: Kazanamayınca güzel oyunun manası kalmıyor lider Karaveli: 'Kazanamayınca güzel oyunun manası kalmıyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler