USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Neuchatelli kedi Tombi'den İzmir'deki emektar derslik arkadaşlarına karne sürprizi

İzmir'de öğrencilerin sınıfta 2 sene bakmış olduğu Tombi, sahibiyle 3 sene geçmiş yerleştiği Neuchatel'den devre içi bağlantıyla emektar dostlarının karne heyecanına kuma oldu.

Neuchatelli kedi Tombi'den İzmir'deki emektar derslik arkadaşlarına karne sürprizi
21-01-2022 11:33
Izmir

İzmir'de beşinci dershane öğrencilerinin sınıfta bakmış olduğu ve hikayesiyle uyanıklık çekici "Tombi", sömestir tatiline başlamış olacak eski dershane dostlarıyla 3 sene aradan sonradan özlenti giderdi.

Bayraklı ilçesinde 5 sene ilkin Ticaret Borsası İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri kabilinden sınıfta bakılan, müşterek velinin endişesi hesabına uzaklaştırılan ve toplumsal medyadaki paylaşımların arkası sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün devreye girmesiyle baştan okula dönen Tombi, dü sene bire müşterek sınıfı paylaşmış olduğu dostlarını karne heyecanında bekâr bırakmadı.

Hikayesiyle arsıulusal basında da uyanıklık gören ve sahibi bulunan hoca hasret Pınar İvaşçu'yla 3 sene ilkin İsviçre'ye yerleşen cana yakın kedi ile çocuklar, müşterek velinin evinde devir içi bağlantıyla buluştu.

Eski öğrencilerine karne sürprizi gerçekleştirmek talip İvaşçu, hem öğrencilerin karnelerini sordu bununla birlikte onlara Tombi'nin dünkü yaşamını anlattı.

Yıllar sonradan kediyi gören çocuklar, mutluluklarını Tombi'ye el sallayarak ve muhabbet sözcükleriyle dile getirdi. Tombi'yle ilgilendiren iptila ettiklerini soran çocuklar, onunla sınıfta yaşadıkları elleme anları anlattı.

Bu tam da Tombi, görüntülük karşısında dostlarını izledi.

"Hayvan sevgisini Tombi'den öğrendim"

Tombi'nin konusunda ehemmiyetli gösteriş oynayan 7. dershane talebesi Ozan Arda Pusa, AA muhabirine, 3. sınıftayken yağmurlu müşterek günde meslek kapısı uğrunda zerrin müşterek kedi gördüğünü, ıslanmış olması ve gözündeki enfeksiyon dolayısıyla giriş döndürücü üzülerek onu kucaklayıp okula götürdüğünü söyledi.

Okul bahçesine bıraktığı kedinin, arkasından sınıfa gelmesiyle Tombi'nin yaşamının değiştiğini anlatım fail Pusa, "Sınıfa girdiğimde hasret Hoca onu ayırt etti. Gözüne, enfeksiyonu düşüncesince selamünkavlen damlattı. Daha sonradan daim sınıfa gelmeye başladı. Bize sevgisi oldu. Bir gündüz öğüt yapıyorduk, öğüt bitene genişliğinde yanımda durdu. Sanki bana dayanak oldu. Onunla ilgilendiren unutmadığım müşterek gündü." ifadelerini kullandı.

Pusa, Tombi'yi 3 sene sonradan görmenin cümbüş donör bulunduğunu belirtti.

İlkokuldan sonradan Muğla'ya taşınan 7. dershane talebesi Selen Bekdemir de Tombi'nin ülke dışına gittiği sene kendisinin de Muğla'ya taşındığını, orada da Tombi'yi arkadaşlarına anlattığını söyledi.

Hayvanları giriş döndürücü sevdiğini ve kapik sahiplendiğini anlatım fail Bekdemir, "Aldığımız en elleme karne hediyesi oldu. 3 sene sonradan onu kullanmak bizim düşüncesince manalı müşterek hediye." dedi.

Enes Dağ da efsanevi sevgisini Tombi ile öğrendiğini aktararak, "İlk el müşterek kediye bu genişliğinde yaklaşmıştım. Onu giriş döndürücü özlüyorum. Büyüdüğümüzde İsviçre’ye gitmeyi istiyoruz onu kullanmak için. Çok elleme müşterek karne sürprizi oldu." sanarak konuştu.

İsviçre'deki ilkin günlerinde giriş döndürücü zorlandı

Sınıfta Tombi'ye icra vekili ve hâlâ sonradan sahip çıkan hoca hasret Pınar İvaşçu da Tombi'nin İsviçre'nin Neuchatel kentinde bahtiyar müşterek avlu sürdüğünü anlattı.

Üç sene önce, Tombi hâlâ 2,5 yaşlarındayken İzmir'den ayrıldıklarını dile getiren İvaşçu, şunları kaydetti:

"Tombi ve başka üç kedimizle İzmir'den Neuchatel kentine taşındık. İlk eyyam biz düşüncesince güç evet lakin anlaşılan Tombi aramızda en giriş döndürücü zorlanandı. Çünkü o, İzmir'de dü sene süresince daim çocuklarla birlikteydi ve onlarla saat geçirmeyi giriş döndürücü seviyordu. Onlardan boşanmak ilkin ona giriş döndürücü güç geldi. Bu sebeple ilkin günlerimizde, burada da onu benzeşim ortamlara götürmeye çalıştım. Sosyal yönü giriş döndürücü ümranlı bulunan Tombi, endamsız müddette buradaki çocuklarla bulunan ortamı da giriş döndürücü sevmiş oldu ve onlara doğrudan uzlaşma sağladı."

İvaşçu, Kovid-19 salgını başladıktan sonradan hâlâ giriş döndürücü evde saat geçirdiklerini vurgulayarak, "Salgının tesirini hâlâ az hissettiğimiz şu günlerde Tombi'nin en sevilmiş olduğu obje balkonda güneşlemek ve komşuya gidip oradaki çocuklarla oynamak. Tombi'yle oynamaktan sonuç adım sağlık düzlük kollar da kalın pıtrak onu öz oyunlarına engelleme ediyorlar. Yani Tombi'nin çocuklarla kurduğu o hususi bağ, İsviçre'de de bitmeme ediyor." ifadelerini kullandı.

Daha ilkin yazdığı ve giriş kahramanı Tombi bulunan bebek kitaplarını kaleme almaya bitmeme ettiğini tamlayan İvaşçu, emektar öğrencilerinin de hikayede toprak aldığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler