USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

NATO şoklara Türk çözümüyle hazırlanacak

Türkiye'nin uygulayım bilimi odaklı geçmiş akıl merkezi STM ThinTech, önemli şoklar karşısında değişmeyen ita süreçlerine arkalamak gibi geliştirdiği Elastikiyet Karar Destek Modeli ile NATO'ya 2 toy dış satım gerçekleştirecek.

NATO şoklara Türk çözümüyle hazırlanacak
13-11-2022 12:06
Ankara

Türk savunma sanayisi bünyesinde, pandemi, şişman kabiliyetli yalıtım kesintisi, siber saldırılar ve insanoğlu hareketleri üzere ciddi şoklar karşısında değişmeyen ödeme süreçlerine arkalamak neredeyse geliştirilen "Elastikiyet Karar Destek Modeli"yle NATO'ya toy ihracatlar yapılacak.

AA muhabirinin almış bulunduğu bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde mühendislik, uygulayım bilimi ve müşavirlik sahalarında nazik planlara ve çözümlere imza atan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, geliştirdiği değişmeyen dayanak noktası sistemleriyle arsıulusal dış satım başarısına yenilerini ekledi.

STM'nin Teknolojik Düşünce Merkezi ThinkTech, 2019'dan itibaren NATO düşüncesince geliştirdiği ciddi düzem "Elastikiyet Karar Destek Modelleri" ile hal ortağı olmaya bitmeme ediyor.

Kamudan hususi tüketicilere millî ve arsıulusal bölgede müşavirlik hizmeti sağlayıcı STM ThinkTech, NATO'ya bugüne derece 4 değişmeyen dayanak noktası sistemi geliştirdi. STM ThinkTech çeşidinden geliştirilen esneklik modelleri NATO ACT'ye (NATO Dönüşüm Komutanlığı-Allied Command Transformation) başarıyla teyit edildi.

Türkiye'nin uygulayım bilimi odaklı geçmiş endişe merkezi STM ThinTech, NATO'nun, pandemi, şişman kabiliyetli yalıtım kesintisi, siber saldırılar ve insanoğlu hareketleri üzere ciddi şoklar karşısında değişmeyen ödeme süreçlerine arkalamak neredeyse geliştirdiği Elastikiyet Karar Destek Modeli'nin 5 ve 6. projesini imzaladı.

STM ve NATO ortada imzalanan 5. plan ile STM ThinkTech'in esneklik modeli, NATO çeşidinden "çok boyutlu harekat" konseptinin konfirmasyon tatbikatında kullanılacak. STM ThinkTech, tatbikatın planlama ve infaz safhalarında faaliyete eklenmiş olan başka arsıulusal firmalarla eş güdüm içinde enerjik şekilde toprak alıyor. Söz konusu firmalarla planlı ameliyat kararında tümleşik müşterek mahsul ortaya konulacak.

Taraflar arasındaki 6. söz ise "Bütünleşik Elastikiyet Modeli"nin 2023 NATO Kriz Yönetim Tatbikatı'nda kullanılmasına bağlı NATO'ya verilecek müşavirlik hizmetini kapsıyor.

Türk çözümü NATO karargahlarında

STM Genel Müdürü hür Güleryüz, bilgelik birikimi ve yetenekleriyle STM ThinkTech'in teknolojik öngörüler, mümkün senaryolar ve değişmeyen dayanak noktası sistemleri geliştirdiğini söyledi.

Yerli ekosistemden, nazik arsıulusal organizasyonlara derece ibdai modeller ürettiklerini vurgulayan Güleryüz, şunları kaydetti:

"NATO'nun değişmeyen süreçlerine dayanak noktası bildirmek neredeyse geliştirdiğimiz esneklik modeli, şişman çaplı, karmakarışık sorunların yaratacağı etkilerin akilane analizi ve değişmeyen vericiler çeşidinden çizilecek sefer haritalarının belirlenmesi hesabına ehemmiyetli müşterek gösteriş üstleniyor. NATO'ya teyit ettiğimiz Bütünleşik Elastikiyet Karar Destek Modeli, NATO'nun yetişek ve tatbikatlarında kullanılmaya başlandı. Şimdi de NATO ile 5 ve 6. sözleşmemizi imzaladık. Bu kapsamda, STM ThinkTech'in bilirkişi ekipleri çeşidinden geliştirilen model, NATO'nun nazik birimlerince 2 ehemmiyetli tatbikatta kullanılacak. Diğer yürüttüğümüz çalışkanlık sahalarında bulunduğu gibi, müşavirlik ve değişmeyen dayanak noktası sistemi dalında kılavuz müşterek şirket olarak, NATO üzere arsıulusal askeri müşterek örgütün karargah ve tatbikatlarına, Türk mühendislerinin geliştirdiği çözümleri taşımaktan değer duyuyoruz."

Stratejik şokların yaratacağı mümkün neticeler çözümleme ediliyor

Elastikiyet Karar Destek Modeli'nde ciddi şokların etkilerinin ve yaratacağı nazik değişikliklerin ne olabileceğine ek olarak, çırçıplak ve askeri sistemlerde yaratacağı mümkün neticeler da çözümleme ediliyor. Modelde ayrıca, beklenmeyen türlerinin enerji, ulaşım, haberleşme üzere değişik altyapılarda yaratacağı sonuncu tesirleri ve mümkün riskler de senaryo tabanlı şekilde değerlendirilebiliyor.

Model, NATO'ya ciddi ölçüde değişmeyen desteği sunarken, yetkililerin atacakları adımlar ve alabilecekleri önlemler noktasında değişmeyen ödeme süreçlerini kolaylaştırıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler