USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Minikler düşüncesince okulu 'ameliyathane', bahçesini 'kazı alanı' kabil düzenledi

Gaziantep'te okulun koridorunu ve bahçesini ayrışık mesleklere mucibince tasarım fail anaokulu öğretmeni Sümeyra Erdoğan, sınıfındaki küçük öğrencilerin hayallerindeki meslekleri kılgılı kendisine anlatıyor.

Minikler düşüncesince okulu 'ameliyathane', bahçesini 'kazı alanı' kabil düzenledi
12-06-2022 13:04
Gaziantep

Şahinbey ilçesine ilişkin Bahçelievler Mahallesi'nde 330 talebesi mevcut Naime Durdu Doğmuş Anaokulu'nda fariza karşıcı Sümeyra Erdoğan, tahminî 2 senedir muallimlik mesleğini sürdürüyor.

Erdoğan, sınıfında mevcut 20 mektepli düşüncesince okulun içini ve bahçesini adeta dizge atölyesine çevirdi.

Minik öğrencilerin imgesel bulunan doktorluk, astronotluk, polislik kabil meslekleri haftanın belli başlı günlerinde kılgılı yerine özetleyen Erdoğan, evlatların hayallerine dokunmayı başardı.

Okulun koridorundaki ortak kısmı maket anahtar ve gereçlerle mini "ameliyathane" ve "acil servis" kabil tasarım fail Erdoğan, öğrencilere temsili yerine muayene, laboratuvar ve cerrahi müdahale ortamını yaşatıyor.

Öğrenciler bahçede açılan hafriyat dalında ise bilirkişi hafriyat bilimci eşliğinde küçük aletlerle hafriyat yapmayı öğreniyor.

Öğrendikleri mesleğe akla yatkın giyinen öğrenciler, enikonu mülevven güzeşte etkinliklerde düşkünlük ettiklerini öğretmenlerine ve derse eklenmiş bulunan mevzunun uzmanlarına sorarak öğreniyor.

Sümeyra Erdoğan, AA muhabirine, dallar düşüncesince yaparak ve yaşayarak öğrenmenin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Çocukların ilgiyi sebebiyle bu uygulama eğitimlerine başladıklarını tamlayan Erdoğan, "Bir devir bahçede öğüt yaparken evlatların özlük aralarında toprağı kazıp ortak bilinçlilik bulduklarında aşırı heyecanlandıklarını gördüm. Bunu yetiştirmek istedim." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp dalında uzmanları okula çağırma ettiklerini özetleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uzman hafriyat bilimci eşliğinde küçüklere sakladığımız kemikleri ve mozaikleri buldurduk ve dallar aşırı sevindiler. Daha sonradan bunu ayrımlı dizge gruplarıyla çeşitlendirmek istedim. Okulun içerisine ortak şifahane ve ameliyathane kurdurduk. Orada acil, poliklinik ve ameliyathane oluşturduk. Çocuklar adeta gerçekmiş kabil heyecanlanıp simgesel yerine cerrahi müdahale yapıyorlar. Kartondan uzay adamı giysisi yaptık, uzaya gittik onunla. Tüm bunlardan sonradan küçüklere 'Ne peyda etmek istiyorsunuz' dediğimde 'doktor, astronot, arkeolog' peyda etmek istediklerini söylediler zira evlatların dört başı mamur meslekleri bu yaşta kılgılı yerine öğrenmeleri aşırı önemli."

Yaptığı kılgılı eğitimi sarıklı arkadaşlarına özetleyen Erdoğan, kimi dostlarının fariza meydana getirdiği apayrı okullarda da benzeşim uygulamaların yapılmaya başlandığını dile getirerek, "Umarım değme yere yayılır zira dallar hakeza yaşayarak henüz elleme öğreniyor ve esenlik alıyorlar." dedi.

Malzeme temini dair velilerden ağırbaşlı dayanak aldığını ve sonsuz müspet arka dönüşlerle karşılaştığını tamlayan Erdoğan, evlatların hayaline dokunmanın gururu ve mutluluğu ortamında bulunduğunu anlatım etti.

Gün düşüncesince bitirdikleri uygulamanın evlatların üstünde ağırlık bıraktığını dile getiren Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Astronomi etkinliği yaptık ortak gün. Çocuklar evde koltuktan koltuğa zıplayıp roketle uzaya uçtuklarını manzara ediyorlarmış. Aynı biçimde cerrahi müdahale etkinliğinden sonradan evlatların bütünü hekim peyda etmek istedi. Arkeoloji etkinliği yaptıktan sonradan dallar sonsuz toprağı kazıp ayrımlı ortak bilinçlilik bulma çabasına giriyorlar. Trafik polisi uygulama eğitiminden sonradan dallar ailesini sonsuz otomobilde uyarmaya başladı. Kemer takmadıkları yahut telefonla ilgilendikleri devir doğrudan ailelerini uyarmaya başlıyor. Her mevzuda çarpıcı olmakta bu uygulamalar."

Öğrencilerin sevinci

Öğrencilerden Eray Kemal ise aktiflik yaparken aşırı eğlendiğini anlatım ederek, "Bahçede zamanı asar bulduk, hafriyat yaptık, uzaya gittik. Kartonla füze yaptık, uzay adamı giysisi yaptık aşırı güzeldi." halinde konuştu.

Mina Kileci de "Çok dobra oyunlar oynadık, etkinlikler yaptık. Ben büyüyünce hekim olacağım. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı aşırı seviyorum ve aşırı eğleniyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler