USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli motosikletçilerin 2022'deki umumi performansı beniz güldürdü

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli ekipler Kaptanı Sofuoğlu, Dünya Süperbike Şampiyonası'nda Toprak Razgatlıoğlu'nun ikinciliğinin de şişman birlikte muvaffakiyet olduğunu, doğacak sene ulusal sürücünün evren şampiyonluğunu art alacağına inandığını belirtti.

Milli motosikletçilerin 2022'deki umumi performansı beniz güldürdü
05-12-2022 12:09
Ankara

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli ekipler Kaptanı Kenan Sofuoğlu ile sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, AA Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Burada açıklamada mevcut Kenan Sofuoğlu, motosiklette sportmen sayısının çoğaldığını, gelişigüzel bir tanesi elleme takımlarda bulunduğu düşüncesince beklentilerin de yükseldiğini belirterek, "2022 yılına Toprak Razgatlıoğlu evren şampiyonu adına girmiş bulunduğu düşüncesince gene evren şampiyonluğu bekliyorduk. Rakip markanın motorunu aşırı elleme yapmasından çevre az buçuk zorlandık. 14 pare birincilik almamıza karşın sezonu böke tamamlayamadık. Az ortak benek farkıyla evren şampiyonluğunu İspanya'ya kaptırdık. Tabii ki sezonu ikinci bütünlemek muvaffakiyetsizlik değil, bu da iri ortak muvaffakiyet fakat bökelik bu şeklinde hususi değil." niteleyerek konuştu.

Can, Deniz ve Bahattin ile gayesi tutturduklarını dile getiren Kenan Sofuoğlu, "Bahattin tarafında hedefin de hesabına çıktık. Can Öncü, Dünya Süpersport Şampiyonası'nı üçüncü tamamladı. Sezona evvelce bizim düşüncesince bu başarılması ağır ortak hedefti. Moto3 Şampiyonası'nda Deniz Öncü, 3 podyum yapmış oldu ve evren şampiyonasını beşinci tamamladı. Bahattin, 300 cc'den önceki kat 600 cc'lik ortak motora oturdu ve alıştırma ika şansı da yoktu. Ona karşın Avrupa şampiyonluğunu başardı. Dünya Şampiyonası'nda nice kat önceki 5'te oldu. Dereceleri hakkıyla Süpersport evren pilotlarını şaşırtıcı türdendi. O sebepten Bahattin'de az buçuk hedefin üstündeyiz." halinde konuştu.

Türk motosikletçilerin dünyada iri ikrar görür noktaya geldiğini vurgulayan Kenan Sofuoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Dünya motor şampiyonalarında popülaritesi faziletkâr 5 grup var. Bu 5 kategorinin 4'ünde sportmen yarıştırıyoruz ve gelişigüzel bir tanesi şampiyonalarını önceki 3'te, önceki 5'te bitirdi. Toprak, Superbike'ta nice yarışı kazandı. Can'ın bu sene aşırı podyumu var. Deniz'in de 3 podyumu var. Bahattin, Avrupa Şampiyonası'nda gelişigüzel yarışı kazanmıştır ve bundan hakeza evren bizi bu mevzuda tanıyor. Türkiye'den çıkan, kılıç ona "Kenan's riders" (Kenan'ın yarışçıları) diyoruz. "Kenan's riders"ı halis muhlis evren tanıyor. Büyük markalardan da teklifler, sponsorluklar almaya başladık. Bu evlatların başarısı motor sporuna âşıklı Türk evlatları düşüncesince iri ortak fırsat."

"Dünya Süperbike şampiyonluğunu arka almamız lazım"

Milli motosikletçilere ortak ay müsaade verdiklerini, ortak ay sonradan kampa başlayacaklarını dile getiren Kenan Sofuoğlu, "2023 planlarımız yüksek. Özellikle yitirmiş olduğumuz Dünya Süperbike şampiyonluğunu arka almamız lazım. O sebepten Toprak'ın yükü az buçuk ağır. Can Öncü evren şampiyonasını üçüncü tamamladı. Artık seneye evren şampiyonluğu gerekiyor. Deniz'in de bundan hakeza 2023 sezonunu böke adına tamamlaması gerekiyor ki Moto2'ye çıksın." açıklamasında bulundu.

Bahattin'den de beklentilerinin faziletkâr bulunduğunu aktaranKenan Sofuoğlu, "Bahattin'in evren şampiyonasında önceki 3'te olmasını bekliyoruz. Artık Avrupa'da değil hayattaki en elleme pilotların ortak araya geldiği kategoride yarışacak. Can'a gönül rahatlığı yarışacak. O sebepten işi zor. Önümüzdeki sene bu kategoride dü Türk pilotun rekabetini de izleyeceğiz inşallah." dedi.

Motosiklet sporunun iri bütçeler gerektirdiğine yer veren Sofuoğlu, "Ülkemizde aşırı aşina ortak spor dalı bulunmadığı düşüncesince zorlanıyoruz. Bugün bu sporcuların şampiyonlukları spor bakanlığının vermiş bulunduğu dayanak noktası yardımıyla oldu. Son 2 senedir da bu sporcular Spor Toto'nun yardımıyla yarışıyor. Tabii ki Toprak'ın bundan hakeza böyle ortak yardıma gereksinimi namevcut fakat arkadan mevrut çoluk çocuk düşüncesince bu destek sunar önemli. Başta Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Gençlik ve Spor Bakanı'mıza, Spor Toto Teşkilatına, devletimize başkaca teşekkürname ediyorum." halinde düşünce belirtti.

Türkiye'de bundan hakeza markaların da bu spora nazarıitibar gösterdiğine nazarıitibar çekici Kenan Sofuğlu, "Geleceğimiz elan da parlak. Türkiye Motosiklet Federasyonunun yetiştirmiş olduğu, başta motokros dalında, aşırı ortak tomar güre var. Oradaki dirayetli evlatları ilerleyici zamanlarda çağırma edeceğiz." dedi.

Razgatlıoğlu: "İkincilikten bahtiyar değilim"

Geçen senenin Dünya Süperbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, sezonun rakip motor markasının avantajları dolayısıyla ağır geçtiğini belirterek, "Çok çelimli başlayamamıştık. Sezonun ortasında kendimize geldik. Bu sayaç 14 konkur kazandık. Dünya şampiyonu olduğumuz sabık sayaç 13 konkur kazanmıştık. Biraz elan başarılıydık fakat rakibimizin motor adına çelimli olması dolayısıyla gelişigüzel mücadeleye girdiğimizde ferah ferah konkur kazanamadık. Rakip düzlüklerde avantajlıydı fakat gelişigüzel pistte avantajlı değildi. Bazı pistler aşırı virajlı oluyor. Bu tür pistleri değerlendirip, birincilik savaşı verdik." niteleyerek konuştu.

"İkincilikten bahtiyar değilim zira evren şampiyonu olduktan sonradan sezonu ikinci aktarmak arzu ettiğiniz hayallere ulaştırmıyor." diyen Toprak, "Şimdiden çalışmaya başlıyoruz. Haftaya testlerimiz var. 2023 düşüncesince er başlama verdik. Ben de bire ortak biçimde fasılasız antrenmanlara bitmeme ediyorum. Bir maaş koyuverme verdim fakat kusursuz da dinlence yapmıyorum. İnşallah testlerimiz dobra geçer, motor düşüncesince aşırı zerre deneyeceğiz. 2023'ta elan çelimli ortak biçimde döneriz niteleyerek düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Bir devir MotoGP'de yarışıp yarışmayacağıyla ilişik soruya Toprak, "Zaman devir Kenan abiyle bu mevzuyu konuşuyoruz. Şu anda Yamaha'nın MotoGP ile ilişik benim düşüncesince düşünceleri mevcut fakat bunu ilerleyici devirde göreceğiz. Çünkü 2023 sezonunda da Yamaha ile mutabık olmamız var. Tekrar Süperbike'tayız. 2024'te ya Süperbike kabil ya MotoGP olur, onu devir gösterecek." cevabını verdi.

Can, Deniz ve Bahattin dünkü sayaç düşüncesince iddialı

Milli motosikletçilerden Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'ndaki hedefleriyle ilgili, "Sezonun önceki yarısında aşırı kötüydüm. Sonra gökçe gökçe edebiyat kardeşim tatile gittiğinde, Kenan abiyle ortak değişmeyen aldık. İnşaatta çalıştım, çay bahçesinde çalıştım fakat bana aşırı nesne kazandırdı. Ondan sonradan sezonun ikinci yarısında az elan halis muhlis yarışlarda podyum yaptım. Oralarda çalışmam yardımıyla ortak derinti podyum yaptığıma inanıyorum. Çünkü işimin ne derece leziz bulunduğunu öğrendim." niteleyerek konuştu.

Can Öncü, "Kenan abinin yarıştığı bire ortak takımla, bire ortak motorla yarışıyorum. O sebepten halis muhlis dataları var. Biz de gerektiği devir onun ayarlarını yapıyoruz. Kenan abinin ilkin o pistlerde yarışmasının iri faydası oluyor." dedi.

Milli motosikletçi Deniz Öncü ise "Benim düşüncesince sayaç enikonu inişli yokuşlu oldu. Son turlarda esna kaybediyordum. Sürekli yarışları 4 ve 5. bitiriyordum. Sezonun önceki ½ si on paralık podyuma çıkamamıştım. Bu boyut enikonu zoruma gitmişti. O kâmil Kenan abi kardeşimi emek vermesi düşüncesince inşaata vermişti. Bana, 'Bir ahir yarışta podyuma çıkamazsan eğer, seni ortak restorana vereceğim.' demişti. Hatta işi ayarlamıştı. Ben de gittim önceki yarışta podyumu yaptım. Genel adına baktığımızda sayaç sonunu dobra kapattım diyebilirim. Son 3 yarışı 2 podyumla kapattım. Seneye inşallah böke olacağız." ifadelerini kullandı.

Sezona bökelik hedefiyle başladıklarını aktaran Bahattin Sofuoğlu da "Sezon ortasında ortak kusur geçirdim. Ondan sonradan da işimi ne derece sevdiğimin farkına vardım. Sonra Dünya Şampiyonası'nda etraflıca seneler yarışmış bulunan yarışçılarla bu arada birtakımı devir onlardan elan elleme vakitler atarak nice kat önceki 5'te arazi aldım. Avrupa Şampiyonası'nda yarışların bir çok çok dobra geçti. Avrupa şampiyonluğuna ulaştık. Hedefime ulaştığım düşüncesince aşırı mutluyum." açıklamasını yaptı.

Sofuoğlu soyadının pistlerdeki bilinirliğiyle ilişik Bahattin, "Kenan abim bildiğiniz bu şeklinde aşırı şampiyonluğu bulunan ortak isim. Padokta da bunun ayrı ortak mesuliyeti var. Kenan abimin sonsuz şampiyonlukları var. Benden de bire ortak şeyleri bekliyorlar. Ben de o soyadını yukarda tutmaya himmet ediyorum." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler