USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Memorial meme kanserine ‘Ayna Karşısında 5 Dakika’ sloganı ile dikkat çekti

Memorial, meme kanserinde farkındalık ve er tanının önemine dikkat döşemek düşüncesince ‘Ayna karşısında 5 dakika' sloganı ile ehemmiyetli müşterek etkinliğe imza attı. Pembe gözgü projesi, sağlam aşırı etkinliğin müşterek arada bulunduğu festivale dönüştü.

Memorial meme kanserine ‘Ayna Karşısında 5 Dakika’ sloganı ile dikkat çekti
02-10-2022 11:00

Memorial Sağlık Grubu'nun, meme kanserinde farkındalık ve er tanının önemine dikkat döşemek düşüncesince ‘Ayna karşısında 5 dakika' sloganı ile yaşama geçirdiği aktiflik derin ortak katılımla gerçekleştirildi. Pembe gözgü projesi, sağlam aşırı etkinliğin ortak arada bulunduğu festivale dönüştü. Festivalde, meme kanserinin anlatıldığı bilirkişi hekim söyleşilerinin yanı sıra, kanserle mücadelesini kazanarak sağlığına kavuşanların muvaffakiyet hikayeleri de katılımcılara esin oldu. Ayrıca kanserde güdeleme ve yoga etkinlikleri, katılımcılar düşüncesince gülgûn aynadan yansıdı.

Meme sağlığını ne koruruz? Kendi kendine meme muayenesi ne yapılır? Meme kanserinde bediiyat yaklaşımlar söyleşisi; Prof. Dr. Fatih Aydoğan, Prof. Dr. S. Kerem Okutur, Prof. Dr. Halit Yılmaz, Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı, Doç. Dr. Pelin Özgen, Op. Dr. Atilla Eyüboğlu, Dyt. Nihan Yakut'la birlikte, Memorial Farkındalık Festivali'nde gerçekleştirildi. ‘Meme kanserinde insana hususi şimdiki tedaviler' söyleşisi ise, Prof. Dr. Bülent Çitgez, Prof. Dr. Serkan Keskin, Uz. Psikolog Gizem Mine Çölümlü ve Uz. Dr. Özge Yıldırım'la katılımcılardan nazarıitibar gördü.

Ünlü oyuncu-sunucu Zeynep Beşerler'in moderatörlüğünü yaptığı, kanserle mücadelesini elde eden esas avlu öykülerinin kahramanları bulunan ve 11 sene arayla kanserle tanışan Bahar-Mehmetcan Karacan ailesi, dü yabanlık mücadelede periyodunu katılımcılarla paylaştı.

“Genç yaşlarındaki hanımlarında tedavisi şimdi havadan olabilmesi düşüncesince er aşinalık önemli”

Ekim ayında kâffesi dünyada meme kanseri farkındalığı kendisine türlü etkinliklerin yapıldığını vurgulayan Prof. Dr Fatih Aydoğan, “Ekim ayıyla baş başa etkinliklere başladık. Aslında ortak tane ortak ayak tabanı sınırlanmış kalmamalı, sene boyu bitmeme etmeli zira meme kanserinde er aşinalık otama başarısını enikonu arttırıyor. Türkiye'de Batı'ya gereğince 40 gözyaşı altındaki meme kanserlerinin payı enikonu fazla. Batı'da meme kanseri tanısı meydan değme 20 hanımdan ortak tanesi 40 yaşın altındayken, bizim memleketimizdeki 6-7 hanımdan ortak tanesidir. Genç gözyaşı hastamız aşırı fazla. Genç yaşlarındaki hanımlarında tedavinin şimdi havadan olabilmesi düşüncesince er aşinalık önemli. Yıllık tahminî 25 bin hanıma kanser tanısı konuyor ancak şanslıyız ki meme kanserlerinin tedavisi öteki kanser türlerine gereğince şimdi havadan ve otama başarısı enikonu yüksek. Yeni ilaçlar, acemi tedaviler ile bilgi kendini yeniliyor ve havadan ortak biçimde otama şansımız var. Meme kanseri riski azaltılabilir, ilkin familya öyküsü olanlarda yahut riziko grubundaki hanımlarda er aşinalık ile kanserin gelişim göstermesi engellenebilir. İkincisi ise kimi ömür seçimi değişiklikleridir. mesela egzersizler ibu riski azaltmaktadır ve haftada üç sayaç idman yapmalarımı hanımlarımıza öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Benim yanımda değme devir durdu”

11 sene evvel haya kansere yakalandığı tamlayan Mehmetcan Karacan, “ Kansere yakalandığım çağda eşimle acemi evlenmiştik. Tedavim 9 ay sürdü, sonrasında cerrahi müdahale oldum, şimdi sonraları ise kimyasal otama tedavisi ile bitmeme ettik. Yakınlarım dayanak evet ancak eşim beni yaşama tutunduran ad oldu. Benim yanımda değme devir durdu. Eşime “İstersen şahıs dolayısıyla bakabilirsin, benden vazgeçebilirsin” demiştim. Eşim bana “Benim başıma gelse benden vazgeçer misin?” demişti. Şimdi de benzeri Bahar Karacan'a da meme kanseri tanısı konuldu. Ardından birbirimize dayanak kendisine bu arada kanseri yendik” biçiminde konuştu.

“Erken canlandırma değme devir aşırı önemli”

Doğum gününde meme kanseri tanısı konulduğunu vurgulayan eş Bahar Karacan, “Rutin kontroller sırasında ayırt ettim göğsümdeki kitleyi. O nedenden dolayı doğrudan doktora gittik. Bu süreçte kanser tanısı aldım. İlk kendisine kimyasal otama aldım ve arkası sıra cerrahi müdahale oldum. Sonrasında ışın tedavisi ve şu anda ise siper sağaltım alıyorum. Bu süreçte en şişman destekçim eşim Mehmetcan Karacan oldu. Testis kanserini yenen eşim değme devir yanımdaydı. Buradan her insana kanser dair er teşhisin değme devir aşırı ehemmiyetli bulunduğu mesajını hasretmek isterim” dedi.

“Ayna karşısında iptidai dakika nâkil bayanların nice şeyi değiştirebileceğine inanıyoruz”

Meme kanserinin aşırı münteşir ortak kanser şekli bulunduğunu tamlayan aktör Zeynep Beşerler, “Aslında tez önlenebilir kanser türü, en ehemmiyetli nesne geç ise kalmamak. “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” isminde sanlı sloganımız mevcut ve bu sloganı esasen gene beyan etmek istiyoruz. Ayna karşısında iptidai dakika nâkil bayanların nice şeyi değiştirebileceğine inanıyoruz. tedbir düşüncesince söylenileceğimiz ortak tane şey, er canlandırma şu demek oluyor ki hakeza ortak nesne mevcut ise hakkıyla çekinmeden derneşik muayenelerini değme ay yaparak bu kanser çeşidini atlatabilirler. Biz lazım meme kanseri etkinliklerinde gerekse aza bağışı düşüncesince planlı etkilerde bulunuyoruz. İnsanların behemehâl bilinçlenmesi gerekiyor” niteleyerek konuştu.

Ekim ayının meme kanseri farkındalık kocaoğlan bulunduğunu anlatım fail Doç Dr. Kezban Nur Pilancı, “Bu kocaoğlan bu biçimde etkinliklerl geçirmemizin sebebi, hanımlarda farkındalığı, kendiliğinden meme muayenesi ve salname rutin araştırmaları gündeme getirebilmek. Erken aşinalık avlu kurtarıyor” biçiminde konuştu.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler