USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Kazandığımız ve akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz'

Ziraat Türkiye Kupası akıbet 16 turu maçında deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 aşınmış fail Galatasaray'ın uygulayım direktörü Okan Buruk, "Kazandığımız ve akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz. İki kulvarda da hedeflerimiz bitmeme ediyor." dedi.

'Kazandığımız ve akıbet 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz'
18-01-2023 06:06
Antalya

Buruk, maçın ardından planlı matbuat toplantısında bugün elleme ortak takıma erinç oynadıklarını söyledi. Rakibin, takım namına elindeki en elleme 11 oyuncuyu sahaya sürdüğünü özetleyen Buruk, "Oyuna da elleme başladılar. Bizden hâlâ elleme başladılar. Devamında oyunu ele aldık. İlk nısıf 2 gol, nice konum ve topun hâlâ aşırı bizde bulunduğu ve domine ettiğimiz ortak karşılaşma oldu. 2. nısıf makul bölümlerde rakibimize aşırı ortak tomar konum verdik. Bugün huzursuz olacağım şey, rakibimize verdiğimiz pozisyonlar. Zaman devir hile bizim istediğimiz kabilinden gitmedi." dedi.

Buruk, ikinci yarıda rakip ukubet bölgesine önceki yarıya nazaran hâlâ az girdiklerini belirterek, maçın sön bölümünde konuma girdiklerini fakat pozisyonlar da verdiklerini kaydetti.

Günün böylecene istedikleri tuğra ulaştıklarını özetleyen Buruk, "Hem oyuncularımı tıpkı sürede rakip Alanyaspor'u kutlama kartı eylemek gerekiyor. Genele baktığımızda küme maçı kabilinden zevkli, konum kırcı ve futbolun elleme bulunduğu ortak şeb ezanı yaşattılar. Kazandığımız ve sonuç 8'e kaldığımız düşüncesince mutluyuz. İki kulvarda da hedeflerimiz bitmeme ediyor. İnşallah dü kulvarda da hedeflerimize ulaşacağız." niteleyerek konuştu.

"Biz çabucak futbol ekibi değiliz"

Buruk, ortak gazetecinin "Kupa ve küme engelleme 11 maçtır kaybedilmemesinin formülü nedir?" sorusuna "8 lig, 3 kıta yürek maçı oynadık. Arka arkaya 11 yengi almamız hem iktisap alışkanlığımızın bulunduğunu tıpkı sürede hile yönünde elleme işler yaptığımızı ve deprem kaydettiğimizi gösteriyor." cevabını verdi.

Oyuncularının performanslarını bulmalarının birtakımı kimi devir aldığını dile getiren Buruk, "Geç oluşan ortak takımdık. Biz oyuncularımızı elleme tanıyoruz, oyuncularımız bizi elleme tanıyor. Türk futbolunu ve ligini aşırı hâlâ elleme tanıyorlar. Bugünde rotasyonumuz vardı. Oynayan oyuncular en iyisini hazırlamaya çalıştı. Hem insancasına tıpkı sürede futbol yönünde nitelikli oyuncular ile çalışıyorum. Onlar da kişiliklerini sahaya koyuyorlar. Maçtan ve antrenmandan evvela ne istediğimizi, rakibimizin ne oynadığını hepsini akilane ortak halde söylemeye çalışıyoruz. Onların verdiği reaksiyon aşırı önemli. Biz çabucak futbol ekibi değiliz. Başkanımız, idare kurulumuz burada." dedi.

"Biz meydan içinde işlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz"

Buruk, taraftarın ve kulübün bu yıl oluşturduğu fazlalık ortamın skorlara da aşırı müspet ortak halde yansıdığını anlatarak, bu yıl Galatasaray'ın şampiyona ve muvaffakiyet düşüncesince odaklandığını vurguladı.

Oluşturulan bu fazlalık havanın takıma aşırı müspet ortak halde yansıdığını kaydeden Buruk, "Biz meydan içinde işlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Saha dışı unsurları da bizim düşüncesince önemli. Özellikle taraftarımızın bizlere verdiği destek. Bugün gine buradaydılar. Takımı rastgele maçtan sonradan tribüne çağırıyorlar. Bu desteği veriyorlar. Bu fazlalık iklim bizi hedeflerimize en elleme halde götürecektir." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin kendisinin Hatay maçındaki yargıcı eleştirilerine müteveccih sorusuna, "Hakeme eleştiride bulunmadık." cevabını sağlayan Buruk, Alanyaspor ile oynadıkları küme maçında hakeme müteveccih ortak eleştirisinin bulunduğunu belirtti. Buruk, önceki Alanyaspor maçında hakemin aşırı kupkuru ortak yazık yaptığına değinerek, "Burada 11 galibiyeti konuşurken, 12'inci galibiyeti konuşacaktık. Kimse lehine ve aleyhine yazık yapılmasını istemiyor. Lehime de aleyhime de yazık yapılmasın. Bu hile içinde yanlışlar oluyor. Bunu da cidar olmak şu an düşüncesince zor. Bugünkü yargıcı performansını ise maçtan ahir görüntüleri kupkuru ortak halde gördükten sonradan değerlendirebiliriz." dedi.

Alanyaspor maçında meydana getirilen rotasyonu da değerlendiren Buruk, oynamayan ve karşılaşma eksiği bulunan oyunculara müddet vererek, oyuncularının ortak ahir pik hâlâ da anık duruma gelmesini istediklerini vurguladı. Oyuncuları daima anık tutmanın önemine yer veren Buruk, "Bugün Muslera'yı getirmedik. Okan Kocuk ve Jankat Yılmaz vardı. Kendine sakıt rolü en elleme halde yaptı. Birçok aktör düşüncesince bunu söyleyebiliriz. Hem oyuncularımızı anık tutuyoruz tıpkı sürede performanslarını geliştiriyoruz. Son karşılaşma oynamayan Mertens'i bu maçta 50 dakika kullandık." niteleyerek konuştu.

Özellikle sonuç 2 iç meydan müsabakasını 4-1 ve 5-0 nail çelimli ortak takıma erinç oynadıklarını kaydeden Buruk, "Bu sebepten kazandığımız düşüncesince de mutuyuz. Oyuncalarımızı da kazanıyoruz. Maç atmosferi yaşıyorlar, karşılaşma kondisyonu yakalıyorlar. Kim çıkarsa çıksın misyonumuz doğrultmak ve bunu bugün de gösterdik." ifadelerini kullandı.

"Takımımın reaksiyonu inanılmazdı"

Ziraat Türkiye Kupası sonuç 16 turu maçında evinde Galatasaray'a 2-1 yenik bulunan Corendon Alanyaspor'un uygulayım direktörü Francesco Farioli, elleme savaş ettikleri karşılaşmada aldıkları neticeden çevre ümitsiz olduklarını söyledi.

Farioli, maçın ardından planlı matbuat toplantısında hakeza ortak yenilginin ardından çıkıp konuşmanın hazırlop olmadığını anlatım etti. Maça başladıktan aşırı endamsız ortak müddet sonradan 3 kıta nasip yakaladıklarını ve 4 köşe konumu bulduklarını özetleyen Farioli, "İyi başlamıştık pik güçlükle elbette ki Galatasaray kabilinden nitelikli ortak takıma erinç oynadığınızda önemsiz detaylarla maçı çözebiliyorlar. Bir kıta duran top, biricik emniyetsiz ferdî dirayetli ortak oyuncunun öz başına yarattığı pozisyon. Bunlara bariyer olamadık güçlükle takımımın reaksiyonu inanılmazdı." dedi.

"Bazı eke pozisyonları bence münakaşaya bariz pozisyonlardı"

Bazı bölümlerde Galatasaray'ı öz alanlarına hapsettiklerini kaydeden Farioli, şunları söyledi:

"Çok ortak tomar nasip ürettik. Bunun haricinde karşılaşma içinde ortak dü hareket oldu. Benim kitapta okuduğum kurallarla sahada gördüğüm kavait birtakımı kimi ayrımsız olmuyor. Özellikle ortak ukubet vuruşu konumu ve birtakımı eke pozisyonları bence münakaşaya bariz pozisyonlardı güçlükle gine de ego takımımla alım çalım duyuyorum. Sahaya yansıttıkları enerji, tutku, gaz yuvarı inanılmazdı. Aynı sürede taraftarlarımıza da teşekkürname eylemek istiyorum. Onlar da bugün emniyetsiz ortak gaz yuvarı yarattılar. Çok iri ortak şova çevirdiler maçı bizim için. Tabii ki neticeden çevre üzgünüz. Bence bugün az buçuk hâlâ ortak tomar şeyi adalet etmiştik."

"Her devir adalet fail kazanmıyor"

Bir gazetecinin karşılaşma esnasında redif kulübesinden taraftara müteveccih hareketin ne olduğuna müteveccih soruya Farioli, "Taraftarlarımızdan extra ortak bilinçlilik istedim. Çünkü oyuncularımdan hâlâ fazlasını isteyemezdim. Özellikle Yusuf 2 bin metrelik efdal süratte koşun seviyelerine ulaştı. Sadece Yusuf değil nice oyuncumuz. Şu anda kişi vermekte zorlanıyorum. Taraftarlarımızdan da önemsiz ortak extra istedim. Aslında istediğim buydu bizi az buçuk hâlâ ittirsinler, bizlere az buçuk hâlâ çelim versinler. O sebepten yardımcım Alican'a söyledim gitsin ve taraftarlarla konuşsun diye. Onlardan da extra ortak çaba istedim gerçekte gayem buydu." cevabını verdi.

Farioli, maçla ilgilendiren aşırı şikayetinin olmadığını, ligin liderine erinç kaybettiklerini anlatım ederek, "Herkesi yenen ortak takıma kaybettik, kaybederken de onların işini aşırı zorlaştırdık. O sebepten ego takımımla aşırı alım çalım duyuyorum. Taraftarlarımız da emniyetsiz ortak nümayiş oluşturdular. Biz de buna elleme ortak tempoyla cevap verdik. Dediğim kabilinden üzgünüm. Çünkü az buçuk hâlâ fazlasını adalet ediyorduk güçlükle futbolda birtakımı kimi hakeza şeyler oluyor. Her devir adalet fail kazanmıyor." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler