USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan "12 Kasım'daki zelzele tatbikatına katılım"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Düzce depreminin 23. senesinde 12 Kasım'da yurt genelinde yapılacak "Çök, tuzak ve tutun" tatbikatına katılma çağrısında bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan
10-11-2022 16:09
Bolu

Çataklı, İçişleri Bakanlığına müteallik şirketlerin ve dışarlık teşkilatlarının kurumsal yapılarının, yürüttükleri faaliyetlerin ve karşılaştıkları hastalıkların durumunda görülmesi, raporlanması ve tarz teşkilatıyla bağlarının güçlendirilmesi şartıyla hazırlanmakta olan İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında Bolu'ya geldi.

Valiliği görüşme fail Çataklı, Vali Erkan Kılıç ve tören düzeni üyeleri kabilinden karşılandı.

Ziyaretin peşi sıra izah önleyen Çataklı, İçişleri Bakanlığının aşırı açık ortak bölgede amme hizmeti verdiğini söyledi.

Çataklı, vatandaşlara maruz hizmetlerin hâlâ dişi yürütülebilmesi, yurttaş memnuniyetinin hâlâ yukarılara çıkartılabilmesi düşüncesince gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgilendiren mahallinde kıymetlendirme muktedir olmak düşüncesince ortak izlem kıymetlendirme sistemi yürüttüklerini anlattı. Bütün kentlerde bu emek harcamayı yaptıklarını dile getiren Çataklı, bu kapsamda illeri görüşme ettiklerini söyledi.

Gazetecilerin "çök, tuzak ve tutun" tatbikatına müteallik sorusu üstünde Çataklı, Türkiye'nin hareket yönünde ciddi ortak kuşakta da toprak aldığına dikkati çekerek "Türkiye namına çabucak facia bulunduğu anda değil, öncesinde afetlere tertiplenmek itibarıyla şişman ortak himmet ortaya koyuyoruz." dedi.

Çataklı, facia anına hazırlanmanın, facia aceleten mıhlı müdahalelerde bulunmanın önemine ayraç ederek "Bu çerçevede başta Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında şişman mesafeler katedildi. Buna tığ sonuç devirde yürüttüğümüz çalışmalarla facia öncesini de derin namına ekledik ki hepsi illerimizde İl Afet Risk Azaltma Planlarımızı tamamladık. Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'nı bitirdik. Geçen sene bilinmiş bulunduğu kabilinden Türkiye'de Afet Eğitim Yılı anons edilmişti. 56 milyon vatandaşımıza bu çerçevede ulaştık. Bu sene da eğitimlerimi yaptırdığımız yurttaşlarımıza ortak de manevra yaptırarak bunu perçinlemek istedik. Bu yılı da Afet Tatbikat Yılı anons ettik." halinde konuştu.

"Amacımız farkındalığı geliştirmek"

Türkiye genelinde tatbikatların derin ortak biçimde bitmeme ettiğini dile getiren Çataklı, esbak AFAD ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü iş birliğiyle mektepli yurtlarında hareket boşaltma tatbikatı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Çataklı, 12 Kasım'daki tatbikatın ise Türkiye'de ilkin el yapılacağını belirterek "Aslında dünyada aşırı çoğunlukla meydana getirilen ortak uygulama. Özellikle de Japonya'da. Aynı anda ülkenin tamamında 'çök-kapan-tutun' tatbikatı yapacağız. Buradaki hedefimiz da farkındalığı geliştirmek. Afetlere hazırlığa ortak yardım sunmak. Bu yolla farkındalık oluşturacağız ve buradan elde ettiğimiz dinamizmi apayrı bölgelerde da afetle mücadelede katlayarak bitmeme ettireceğiz. Bunu dirimsel ortak düzentileme namına görüyoruz. Tüm yurttaşlarımızın da buna duyar olmasını, katılmasını istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugünün 10 Kasım bulunduğunu anımsatan Çataklı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve saygıyla nazikâne gönül borcuyla yad ettiğini, 6 sene ilkin Mardin'in Derik ilçesindeki yıldırı saldırısında rolü başındayken martir edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile hepsi şehitleri rahmet ve saygıyla andığını kaydetti.

Çataklı, hâlâ sonraları Vali Kılıç, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili Albay hür Kılıç ve ilgilendiren amme kuruluşlarının yetkilileriyle "Güvenlik Ön Değerlendirme" toplantısına katıldı.

Bolu ziyareti kapsamında Çataklı'nın, Valilikte "Bakanlık Hizmetlerini Değerlendirme" toplantısına, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında "Meslek Odaları ile Değerlendirme" toplantısı ile "STK'lar ile Değerlendirme" toplantısına alınması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler