USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hasan öğretmen önceki atandığı il bulunan Bayburt'ta 30 senedir fariza yapıyor

Fen bilgisi öğretmen Hasan Dohman, 30 sene ilk göreve başladığı Bayburt'ta öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Hasan öğretmen önceki atandığı il bulunan Bayburt'ta 30 senedir fariza yapıyor
23-11-2022 19:09
Bayburt

1992'de Yatılı Bölge Ortaokuluna atanarak mesleğe evvel adımı atan, şu anda Bayburt Merkez Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulunda fariza karşılayıcı Dohman, 30 sene süresince aşırı sayıda mektepli yetiştirdi.

Hasan öğretmenin yetiştirdiği öğrencilerden birileri vali, kaymakam, doktor, avukat, öğretmen oldu.

Evlenmeyen Dohman, öğrencilerin harçlıkları, servis ücretleri, giysi ve besin mevzusundaki ihtiyaçlarının karşılanmasına iane etti.

Dohman, başta Kovid-19 salgını devrinde hayırseverlerin de yardımıyla elektronik beyin ve tablet almış bulunduğu onlarca öğrencinin tahsilden arka kalmaması düşüncesince şişman efor harcadı.

Çalışmalarıyla velilerin yanı esna ekol yöneticileri ve öğretmenlerin sevgisini elde eden 62 yaşındaki Trabzonlu Hasan Dohman, AA muhabirine, 1992'de göreve başladığı okulda çoğu kez rustik kesimden öğrencilerin bulunduğunu anlattı.

O fasıl nice öğrencinin öğrenime bitmeme edebilmesi düşüncesince maddesel yardıma gerekseme duyduğunu, zımnında onlara iane etmeyi kendisi düşüncesince ıztırar gördüğünü dile getiren Dohman, "Tayinim memleketim Trabzon'a çıkmış bulunduğu şekilde tek gitmedim. Çocukları bahtiyar geçirmek için, onlara okulu sevdirebilmek düşüncesince elimden mevrut çabayı harcadım. Onlar bahtiyar bulunduğu devir dünyalar benim reşit kabilinden bahtiyar oluyorum. Sorsalar bana 'Neyin var?' diyerek 'Lojmanda ortak odam, otobüste ortak koltuğum, lokantada ortak masam var.' derim ancak bunun indinde binlerce öğrencim bulunduğunu söylerim." ifadelerini kullandı.

Dohman, okula başlayıp yaz tatiline denli maddesel imkansızlıklar hasebiyle ailesinin yanına gidemeyen öğrenciler gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim de onlara araştırma görevlisi olmamız gerekiyordu. Onların dertlerini, problemlerini çözmediğimiz devir kendimizi sorgulamamız lazım. Çocukların bizden aşırı beklentisi vardı. Onlara nite araştırma görevlisi olalım, dayanak çıkalım, onların yaşama atılabilmesi düşüncesince nite efor harcayalım? Burada ortak çocuğun elinden yakalayıp onu yaşama henüz güzel koşullarda alıştırmak beni bahtiyar ediyordu. Bundan çevre bu kentte 30 sene kaldım. Benim tek şeyim namevcut ancak kollar bahtiyar bulunduğu düşüncesince ego de mutluyum."

Öğrencilerin muhtelif harcamalarını istikbal yapmak düşüncesince nice hayırseverin de namına dayanak bulunduğunu dile getiren Dohman, yardımlarından naşi hepsine teşekkürname etti.

Dohman, yetkilendirilmiş etmiş bulunduğu öğrencileriyle karşılaştığında gururlandığını anlatım ederek, "Öğrencilerimizle muhtelif talih dairelerinde, sokakta yahut rastgele ortak yerde karşılaştığımız devir dünyalar bizim oluyor. Yani gittiğimiz yerde 'Hocam kılıç sizin öğrenciniziz.' dedikleri devir kılıç de bahtiyar oluyoruz." diyerek konuştu.

"Öğrencilere yaşamın rastgele dalında ulama sağlıyor"

Okul müdürü Adil Kacır ise Dohman'ın kendini öğrenime ve öğrencilere adamış aşırı zikıymet ve sağlam öğretmen bulunduğunu söyledi.

Dohman'ın topu topu imkanlarını seferber ederek 30 yılda binlerce insanoğlu yetiştirdiğini tamlayan Kacır, "Hocamızın öğrencilere yardımı çabucak ortak öğretmenin derse girmiş bulunduğu 40 dakikalık müddet içinde vermiş bulunduğu bilgiyle hudutlu değil, hocamız öğrencilere yaşamın rastgele dalında ulama sağlıyor. Özellikle hilekârlık ve uygulayım bilimi dalında ufaklıklara ilmî bilim aktarırken amma velakin yaşama hazırlama, yaşamı tanışıklık hususunda aşırı şişman ortak fedakârlık ve gayretle çalışıyor." dedi.

Kacır, Hasan öğretmenin öğrencilerin gerekseme duyduğu bilgisayar, tablet kabilinden anahtar gereçlerin yanı esna giysi, kıyafet, şekil ve spor malzemelerini de kişi olanaklarıyla gerçekleştirme ettiğini söyledi.

Hasan Dohman'ın aylığını bugüne denli daima öğrencilere harcadığına dikkati çekici Kacır, şu şekilde konuştu:

"Harçlığı tükenmiş köyüne, evine gidemeyen mektepli var ise onların harçlığını gerçekleştirme eder. Okulumuzda muhtelif spor dallarında kıymettar öğrencilerimiz var. Bu ufaklıklara da materyal noktasında ulama sağlar. Bir öğrencimizi 2 ay evvela dünya dışına gönderdik. Yine onun gestalt vürut harcamalarını üstlendi. Yani rastgele bölgede çocuklarımıza raci ortak öğretmen. Rabbim hakeza öğretmenlerimizin sayısını artırsın. Hasan sarıklı bizim düşüncesince aşırı altın ortak meslektaşımız. Kendisi rastgele devir en şişman sermayesinin yetiştirdiği talebeleri bulunduğunu söyler. Ülkenin rastgele sathında, ayrımlı bölgesinde yurdumuz düşüncesince etkin mücahede fail yetiştirdiği canlı nesiller var."

Adil Kacır, Hasan Dohman'ın kendini ülkesine mektepli beslemek düşüncesince vakfetmiş ortak insanoğlu bulunduğunu vurgulayarak, "Emekliliğinden sonradan bu okulda kendisini öğrenime ve öğretime adamış bir tanesi şekilde anılacak. Sanıyorum onun düşüncesince en şişman kadir madalyası da budur." ifadesini kullandı.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Cemalettin Mehmetoğlu da Hasan Dohman'la 12 senedir baş başa çalışmaktan itibar duyduğunu dile getirerek, "Onun en şişman sorunu ortak çocuğun yüzünü güldürmek. Sokakta baş başa gezdiğimizde emektar öğrencileriyle karşılaşıyoruz. 'Hocam beni dershaneye gönderdi, bana montgomer aldı, bana pabuç aldı.' diyen ortak güruh insanoğlu var. Yani bugüne denli okulumuzda dokunmadığı mektepli yok. Okul haricinde da gene güçlük içinde okumaya etkin öğrencilere elini uzatıyor." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler