USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fuat Çapa: 'Elimizdeki kadro ile ilk 4 sıra içerisinde oluruz'

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz. Her nesne uğrunda giderse 5. yada 6. olmayız ancak ilk 4'te arazi alırız” dedi.

Fuat Çapa: 'Elimizdeki kadro ile ilk 4 sıra içerisinde oluruz'
18-01-2022 21:45
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da Teknik Direktör Fuat Çapa matbuat çalışanları ile lakırtı toplantısında birlikte araya geldi. İlk devreyi değerlendiren ve ligin ikinci yarısındaki hedefleri üzerine bilgiler sağlayan Çapa, ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz”

Hiç para aktarımı yapmasalar üstelik ligi ilk 4 içerisinde tamamlayacaklarına inandıklarını kail Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Bizim ligde şu anne denli ne kulüpler istediği yada beklediği futbolcuları aldı? Herkes en idealinin olmasını hacısı hocası ister, ego de iterim ancak işler o denli emeksiz değil. Adanaspor 2 sene oynamayan birlikte aktör (Jordan Ibe) aldı. Onu kılıç alsak ne yazılırdı? O sebepten bu süreçte para aktarımı gerçekleştirmek yada istediğin oyuncuyu kabul etmek ince güç. Bugüne denli illet 4 yılda 60 topçu geldi-gitti. Bir şeyi acemi yapmış olduğunuz devir fire olanı tamamlıyorsunuz, dolaşım oluyor. Aradan muhtemelen birlikte müddet geçince açık başlı birlikte çatı oluşuyor. Yeni oluşumlarda bu cins gelgitler olabilir. Sezon böylecene nasıl sonuçlanacağını ego de bilmiyorum. Şunun sözünü verebilirim; ilk geldiğimiz günkü liberalizm ve coşkudan daha fazlasına sahibiz. 17 maçımız daha var. Bu süreçte neler yaşanılacak bilinemez. Elimizdeki kadro ile ilk 4 içerisinde oluruz. Her bilinçlilik uğrunda giderse 5. yada 6. olmayız ancak ilk 4'te toprak alırız” diyerek konuştu.

“Türkiye'de evcil aktör transferinde 75-80 oyuncudan oturmuş birlikte havuz var”

Transfer edilebilecek aşırı sayıda evcil oyuncunun olmadığına nazarıitibar çekici Fuat Çapa, “Başkanımız para aktarımı işinin içerisinde. Çünkü parayı sağlayan o. Benim tahsil edilen aktörleri strateji şansım olmadı. Pandemi şartlarında örtüsüz gözle aktör izleyemedim. Gözlemcilerin izlediği aşırı aktör vardı. Bizim yapmış olduğumuz şey; Boluspor maçından sonradan fire bulunan mevkilerle ilişik tutanağı yönetime sunmuştuk. Yönetim gerekeni yaptı. Türkiye'den 2 aktör ile muhtemelen seviyeye mevrut görüşmeler, anlaştığımız oyuncular akıbet haftalarda elleme oynaması kararı transferler gerçekleşmedi. O sebeple öbür alternatiflere yöneldik. Yabancı oyuncularla da görüştük ancak kimi ecnebi oyuncular, ‘Türkiye'de 5 ecnebi ilk 11'de oynayabiliyor, 2 redif var, sizin kadronuzda aşırı ecnebi var, onların sözleşmesi feshedilmeden doğmak istemiyoruz' dediler. Devre arası bulunduğu düşüncesince sistemimize ve bütçemize makul ne aktör mevcut bu bağlamda akım etmemiz gerekiyor. Sadece 1 yabancıya lisans çıkarttık. Yeni aktörleri tehyiç etmek düşüncesince kadroda ara oluşturmamız gerekiyor. Yerli aktör anmak da aşırı zor. 75-80 oyuncudan oturmuş birlikte aktör havuzu var. Bu oyuncular da 8-9 kadro çeşidinden paylaşılıyor. Böyle olunca da muhtemel transferler gerçekleşmiyor. Böyle birlikte proses yaşıyoruz. Bir an ilk doğacak oyuncuların takıma katılıp, ulama sağlamasını istiyoruz. Benim düşüncesince en elleme aktör elimizdeki oyunculardır. Gelecek aktörleri da takıma katıldıktan sonradan değerlendireceğiz” halinde konuştu.

“Ülkemizde kazanırsanız iyi, kaybederseniz çirkin oynamış sayılırsınız”

Türkiye'de futbola ayn açısının oynanan oyuna layıkıyla değil, tahsil edilen neticeye endeksli olduğuna nazarıitibar çekici Çapa, “Türkiye'de izleyenleri istiğna edecek futbolu ki oynuyor? Türkiye'de diyar şartlarına layıkıyla ayak topu sallanmak zorundasınız. Türkiye'deki ayak topu bu. Sizin beğenmediğiniz futbolu ötekisi beğenebilir. Bu göreli birlikte kavramdır. Elimizdeki aktör grubu ile en iyisini istiyoruz. Son haftalarda Tomane'nin alternatifi mevcut mıydı? Son 3 maçta stoperimiz yoktu. Bunları mazeret yapmadım. Bu aktör grubundan en iyisini çıkartmaya çalıştık. Şu anda oynadığımız düzen mükemmel şekilde beni de istiğna etmiyor. Oynamak arzu ettiğiniz oyunu elinizdeki oyuncular ve rakibe layıkıyla oynamanız gerekiyor. Türkiye'de düzen değil meyve önemli. Kazanırsanız elleme oynamış, kaybetmişseniz çirkin oynamış olursunuz. Biz Türkiye'de maçlara nüsha odaklı bakıyoruz. Oyun ikinci planda kalıyor” ifadelerini kullandı.

“Kadroya ilk ilk Osman Çelik'in adını yazarım sonradan öbür 10 futbolcunun adını yazarım”

Osman Çelik'in gösterdiği başarım ve öfke ile baştan sona ilk 11'de oynamayı doğruluk ettiğini dile getiren Çapa, “Ali Ülgen'in al kartı bizi de üzdü. Vukan Savicevic temaslı bulunduğu düşüncesince takımda toprak almadı. O sebepten ekibe alınmadı. Hasan Kılıç ile ilişik dava görmedim. Her gündüz Hasan Kılıç ile görüşüyorum. Diğer futbolcularla da görüşüyorum. Bir başağrısı yok. İlk geldiğimde ‘27 puanla devreye girelim' desem sevinirdiniz. Son 3 karşılaşmada aşırı canımız acıdı. Tuzla, İstanbulspor maçları da canımızı acıttı. Devreye 3-4 nokta daha birlikte tomar girsek aşırı ayrımlı şeyler konuşurduk. Bu açığı bloke etmek düşüncesince daha birlikte tomar çalışacağız. Geçen sene Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor'un durumundan çevre 3 kadro 70'er nokta aldı. Bu mevsim 2 karşılaşma daha birlikte tomar oynanacak bulunmasına karşın bu puanların yakalanacağını düşünmüyorum. Çünkü güzeşte seneye nazaran aşırı fırtınalı birlikte küme geçiyor. Osman Çelik dair ise Osman gelişigüzel devir 11'de olacak ancak talih o andaki ihtiyaca layıkıyla muhtemelen olacak. Sağ bek, kesici yada mutedil sahada oynayacak ancak stabil şekilde ilk 11'de oynayacak. evvel Osman'ın adını ilk 11'e yazacağız peşi sıra öbür futbolcuların adları ekibe yazacağız” açıklamasında bulundu.

Transfer konusu

Yeni transferler ve gelebilecek oyuncular üzerine da bilim sağlayan Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Yunus Emre Çift, daha kendini ispatlamadı. Sadece oynuyor. Ben de gençlere talih hasretmek istemiyorum. Talha Ülven'in transferinde Ali Ülgen'in cezası can alıcı oldu. Alaaddin'in de sözleşmesi kiralık. Elimizde birlikte katışıksız katı alternatifi olsun diyerek aldık. Tolcay Ciğerci de Türk statüsünde oynuyor. Onu da takımımızda değerlendireceğiz. Amilton dair müstelzim izah yapıldı. Atabey Çiçek'i Başakşehir çıkarmak istemiyor. Daha ilk de burada oynadı, Samsun'a doğmak de istiyor. 8 Şubat'a denli para aktarımı bitmeme ediyor, daha aşırı bilinçlilik değişir” dedi.

“Ahmet Çalık'ı meraklı şekilde oynatan ilk beceri adamım”

Yakın sürede geçirdiği gidiş geliş kazası ile 27 yaşlarında yaşamını kaybeden Konyaspor'un savunma oyuncusu Ahmet Çalık'ın meraklı olma öyküsünü de özetleyen Çapa, şunları söyledi:

“Ahmet Çalık'a Allah yağmur eylesin. Gençlerbirliği'nde beceri direktörken altyapıdan A Takım'a ilk kere çıkartan hocayım. 2 sene bu arada çalıştık. Hangi süreçten ne sürece geldiğini kıymetlendirmek benim düşüncesince aşırı sevindiriciydi. Evladım kabilinden üzüldüğüm birlikte arkadaşımız oldu. Ahmet Çalık, ilk yıllarında aykırı demet ameliyatı olmuştu. A2'de idmanlara başladı. Sözleşmesi sonlanıyordu ve hile de imzalamamak düşüncesince bastırıyordu. Devre arası kampında İlhan Cavcav'ı da kandırma yazar Ahmet Çalık ile acemi kavil imzalamıştık. Fenerbahçe maçında ilk kere onu oynattım ve meraklı kariyerine başladı. Bir geçmiş sene Türkiye'de aldatma davası olmuştu. Başkan maçtan ilk sordu; ego de stoperde gene Özgür'ü oynatmayı düşünüyordum.

Ahmet Çalık'ı maçtan ilk çağırıp, namına Fenerbahçe maçında ilk kere talih vereceğimi söyledim. Bunu babasına üstelik söylememesini söyledim. Stada giderken İlhan Cavcav, gine stoperde birtakımı oynatacağımı sordu. Ahmet Çalık'ı oynatacağız dedim. Başkan Cavcav da bana güzeşte sene aldatma davası bulunduğunu ve ilk kere şekil giyen birlikte aktör ondan sonra çirkin meyve alırsak durumun ayrımlı anlaşılabileceğini söyledi. Ben de ‘Ahmet bugün elleme oynarsa derinliğine seneler yararlanırsınız' demiştim ve ilk maçında aşırı dobra oynadı. Bu sezonun peşi sıra da Ahmet Çalık Türk futboluna derinliğine seneler misyon etti. Sahadaki kişiliği haricinde meydan haricinde da aşırı beyefendi birlikte insandı. Hepimiz aşırı üzüldük.”

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler