USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ergin Ataman: "Bir kez daha Euroleague Kupası’nı Türkiye’ye getirmek istiyoruz”

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Euroleagu'de ortak kez daha kupayı alıp Türkiye'ye getirmek istediklerini tabir ederken, daha ilk Galatasaray'da riyaset hayaliyle ait planlarını nadasa aldığını söyledi.

Ergin Ataman:
10-05-2022 00:28

Euroleague'de Final-Four'a kalmış şekilde 19 Mayıs'ta Sırbistan'ın Belgrad şehrinde nısıf bitiş mücadelesinde Olympiakos ile karşılaşacak bulunan Anadolu Efes'te Euroleague iletişim araçları haset gerçekleştirildi. Burada müşterek mülakat oluşturan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, “Bir kez daha Final-Four'da olduğumuz düşüncesince Anadolu Efes yerine heyecanlıyız. Üst üstüne üstlük üçüncü kez Final Four'da Avrupa basketbolunun en iri organizasyonunda şampiyona savaşı vereceğiz. İlkinde finalde yenildik, güzeşte sene da böke olduk. Bu sezonda kızgın müşterek kütle maratonu sonucunda, daha sonraları da kızgın güzeşte play-off serisi sonucunda müşterek kez daha Final Four'da oynama hakkı kazandık. Bunlar aşırı iri başarılar. Sürdürülebilirlik, istikrar, zirvede olabilmek bire müşterek kol ve ekiple. Şimdi de bu Final Four'a giderken de sonuç böke unvanıyla, en önce nısıf bitiş müsabakasını geçip finale uzanıp ondan sonraları böke gelişmek istiyoruz. Ciddi rakipler var. Güzel müşterek Final Four olabileceği kesin. Bir tarafta nısıf finalde Türk - Yunan derbisi var, dü güzel kulüp. Diğer nısıf bitiş serisinde de El Classico'nun Euroleague deki nısıf bitiş serisi olacak. Rakipler aşırı çelimli ama bizde kendimize aşırı güveniyoruz. Heyecanımıza, tecrübemize güveniyoruz ve en önce nısıf finali geçip, finali oynayıp müşterek kez daha kupayı Türkiye'ye getirmek istiyoruz” biçiminde konuştu.

"Üzerimde edisyon hissetmiyorum"

Final Four oynaması ile ilgilendiren edisyon hissedip hissetmediğiyle ilgili soruya karşılık verici Ataman, "Bende müşterek edisyon yok, alıştım artık. Bu benim 5. Final Four'um. Üst üstüne üstlük bu takımla 3. Final Four. İlk finale çıktığımızda aşırı heyecanlıydık. İkinci finale çıktığımda kazanacağıma aşırı güveniyordum, daha sakindim. Bu kere müşterek kez daha tashih etmek düşüncesince heyecanı yansıtacağız ama üzerimizde edisyon yok. Zor müşterek mevsim geçirdik. Sezonun evvel yarısında buralara gelemeyeceğimiz düşünülüyordu. Bu takımın misyonunu doldurmuş olduğu konuşuluyordu. Sezonun ikinci yarısında ibreyi yukarıya çevirdik ve Final Four'a kaldık. Tecrübemiz, oyunculara emniyet ve meslek var. Bugün ayın 9'u, nısıf bitiş maçı 19'unda daha 10 devir var. Belki Belgrad'a giderken gene müşterek matbuat toplantısı düzenlenirse daha baskılı, ateşli olabiliriz. Şu andaki heyecanım çarşamba haset başlamış olacak bulunan Türkiye Ligi Play-off'u üzerine. Şu anda edisyon hissetmiyorum" ifadelerini kullandı.

“Beaubois ve Simon'u Final Four'a yetiştirmeye çalışıyoruz”

Rodrigue Beaubois ve Krunoslav Simon'u Türkiye Ligi Play-offlarında kullanmayacaklarını söyleten Ergin Ataman, "Micic'in ferah sakatlığı var, karşılaşma saatinde bakacağız. Sağlık kadrosunun verdiği bilgiye layıkıyla Beaubois ve Simon'u Final Four'a yetiştirmeye çalışıyoruz ama 1.5 aydır karşılaşma oynamıyorlar. Ama en azından bizlere 10, 15 zaman yardım verecek seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta kökeninden itibaren kol antrenmanlarına müdahale ika planımız var, ondan sonraları göreceğiz" diyerek konuştu.

"Galatasaray başkanlığı hayalini nadasa aldım"

Galatasaray'a müşterek devir reis gelişmek istediği lafı hatırlatılan Ataman, "Şu anda Anadolu Efes Başantrenörü yerine güç müşterek süreçteyiz. mühim müşterek fariza üstlenen durumdayım. Bunun hesabına A Milli Takım rolü verildi ve orada da aşırı iri hedefle yola çıkıyoruz. Hedefimiz evvel Avrupa Şampiyonası'nda böke olmak. Şu anda Galatasaray başkanlığını nadasa aldım. Son zamanlarda kongrelere de gitmedim. Uzaktan izlem ettim. Çok canım sıkıldı. Şu andaki oluşan düzlem ve kargaşa süreci de aşırı dirilik sıkıcı. Onun düşüncesince bu düşüncemde sıradan müşterek fren yaptığımı söyleyebilirim. Her spor adamı düşüncesince böylesine iri kulüplerde, peşinde milyonlarca taraftarı bulunan takımlarda reislik gerçekleştirmek aşırı iri hayaldir. Ben Galatasaray Kongre Üyesi yerine müşterek devir oralarda mümkün miyim, 30 senedir Avrupa da sporun zirvesinde müşterek spor adamı yerine buradayım. Hep bunu düşünüyordum, hastalık olmasın bizden biri diye. Şu kargaşa ortamını, umumi kuruldaki çekişmeleri gördükten sonraları az buçuk soğudum. 2026 demiştim ben, önümüzde 3, 4 sene var. Belki taraflar yatışır" diyerek konuştu.

Bryant Dunston: "Hedefimiz güzeşte sene kazandığımız başarıyı tekrarlamak"

Anadolu Efes Basketbolcusu Bryant Dunston da derinliğine ve güç müşterek sezonu geride bırakmış olduklarını söyleyerek, "Sezona ferah zorluklarla başlamış olsak da kol içi mülakat ve ayarlamalarla fevk çıktık. Zor müşterek Milano serisini geride bıraktık. Hedefimiz geçtiğimiz sene kazandığımız başarıyı tekrarlamak. Olympiakos kabil güç müşterek rakiple karşılaşacağız, kızgın esinti olacak. Bu sima maçlara aşırı alışığız. mühim bulunan odaklanmış müşterek halde sahada gelişmek olacak. Eski kol dostlarımla ve emektar koçumla karşılaşacağım. Ancak iklim atışından sonraları sahada rastgele müşterek ayaktaşlık kalmıyor" değerlendirmesini yaptı.

Ozan Buğra Koşar - Yunus Kılıç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler