USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

En Güzel Cuma Mesajları| 2 Aralık anlamlı kısa resimli cuma mesajları ve sms'leri!

En Güzel resimli Cuma Mesajları, en kısa ve en anlamlı cuma mesajlarını sizler düşüncesince hazırladığımız bu haberimizde bulabilirsiniz. 2 Aralık 2022 En iyi Cuma haset mesajları, smsleri ve Cuma haset lafları aha burada arazi alıyor...

En Güzel Cuma Mesajları| 2 Aralık anlamlı kısa resimli cuma mesajları ve sms'leri!
02-12-2022 09:09
En dobra cuma mesajlarını sizler düşüncesince bu haberimizde biraraya getirdik. derledik. 2 Aralık 2022 Cuma mesajları, 2022 Anlamlı Kısa Resimli WhatsApp cuma smsleri üzere aradığınız ve yakınlarınız ile paylaşabileceğiz en dünkü ve en gündeş cuma mesajları bu haberimizde sizler düşüncesince toprak alıyor. İşte En dünkü cuma mesajları 2022...

RESİMLİ CUMA MESAJLARINA ULAŞABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya (aleyhisselam), ailesine ve dostlarına yağmur eyle ve onların katındaki hürmeti düşüncesince dualarımıza icabet et. Amin, cumamız lahut olsun.

Sağanak boğanak yağmur yağsın yuvanıza, melaike amin desin dualarınıza! Dualarda karşılaşmak dileğiyle, iyi Cumalar.

Ey Rabbim, bizlere Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize coşkun kokusunu duyurma. Amin, iyi cumalar dilerim.

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı baht eyle, amin. Hayırlı Cumalar.

Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün aleyhisselam sevgisini kem etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurani kıl. Amin. Hayırlı cumalar.

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden gülümseme eksilmesin. Rabbim, sevilmiş olduğu kullarından eylesin sizleri ve yayıncı ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

Bizi dostlarına dost, düşmanlarına antagonist olanlardan ve katlanan ve şükredenlerden eyle! İşinde direşme eden, nimetine şükreden, ibadetini dobra yapan, akıllıcasına konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.

"Allah'ım! Dillere destan, yüreklere küşayiş bulunan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin topu topu Müslümanların cuması lahut olsun. Hayırlı, bereketli, rahat ve esenlik kırcı eyyam dilerim. "

“Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu beraberinde güneş hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, kibar edim verir duaya. Cuma çağımız lahut olsun.”

“Duaların art çevrilmeyeceği bugünde rabbim dualarımızı onaylama etsin. Bizleri rahmetinden yoksun bırakmasın dobra Mevlam.”

“Allahım! Bilerek yahut yanlışlıkla isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi affet. Bizlere acıma buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.”

Dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

Ey iri Allah'ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, fakat sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma! Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Akşama ulaştığımız üzere sabaha, sabahleyin ulaştığımız üzere de akşama ulaşmayı baht eyle. Sağlımızı koru ve hastalara iflah ver. Hayırlı çoğalan cumalar dilerim.

Gökten ne yağdı da toprak onaylama etmedi. Toprağa ne ekildi de bitmedi. Bu Dünya'ya ki geldi de gitmedi. Hangi ağrı ne başağrısı bitmedi. Allah'ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi. Kim Allah dedi de O yetişmedi. Kim duyurulmayan bilinmeyen yalvardı da O işitmedi. Kim Rabbim dedi de O buyur kulum demedi. Rabbimizin buyur kulum hitabıyla müşerref olanlardan olmamız dileğiyle... Hayırlı Cumalar.

-Ömrüne dirim katılsın, Gönlüne briz saçılsın. Bu lahut günde melaike dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne inanç dolsun..! Hayırlı Cumalar.

-Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler atıfet et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan art çevir. Evlerimize devlet atıfet eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve eksikli koyma. Amin

-Rabbim, avantaj getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doyunmak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o biçimsiz beraberinde arkadaştır hıyanettenki o ne biçimsiz sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, metfen azabından, yaşamın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.

-Ey Rabbim! Dinimizden çevre bizi zillete düşürmeye güç kullanma edenlere vesile verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar

-Cuma Mesajları, Bütün güzeliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim" Hakkımızda en iyi kilitleri aç… Amin. Cumamız neşe tadında olsun inşallah…

-Mübarek Cuma haset yapılacak ibadetlere, gayrı günlerde yapılanların, minimum dü sert verilmektedir. Buna edim ise ,Cuma haset meydana getirilen seyyiat da dü büküm yazılmaktadır. Cuma gününü en hayırlısı ile eylemek dileğiyle cumanız lahut olsun.

-Ey insanlar! dalgınlık uykusundan uyanın!bekliyor bizi bu dehşeti günler… tevbe edin kardeşler… Allah ihtimal affeder. Hayırlı cumalar.

-Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler her insanın olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede yâran unutulsun. cumanız lahut olsun.

-Allahım Sen benim Rabbimsin; Senden bambaşka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ego senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana bulunan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki lütuflarını itiraf eder; günahlarımıda bildirme ederim. Beni affet. Zira günahları affeden fakat Sensin. Cumamız hümayun olsun. Hayırlı Nurlu Cumalar…

-Nasıl yaşarsan anca ölürsün. Öyle beraberinde yaşaki Rabbim, kulum senden razıyım desin…Hayırlı Cumalar!

-Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma dost bulunan ve topu topu gönüllerin ağrı ortağısın. beni benden uzağa at, senden uzağa atma. cumanız lahut olsun.

-Ettiğin herhangi beraberinde afsun derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine dirlik getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.

-Allah'ım! Ruhumu daraItma, kaIbimi karartma, darda koyup aratma, Hak yoIundan saptırma. Amin. HayırIı cumaIar..

-Önce yoIIar uzanır hakka üşüşmek için; tomurcukIar, güIIer açar onu değerlendirmek için, afsun fail bir tanesi mevcut senin için… Sen de afsun et Allah için… Cumanız lahut oIsun.

-ÖyIe beraberinde afsun et ki günahın tövbenin büyükIüğünden ağIasın. Şeytandan yaradana sığınki nefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı CumaIar.

Cuma gününün önemi

Sual: Cuma gününün önemi nedir?

CEVAP

Cuma, müminlerin bayramıdır. Cuma haset meydana getirilen ibadetlere dü büküm ücret verilir. Bugün işlenen seyyiat da dü büküm yazılır. Bilhassa Cuma gününü, günahlardan kaçarak ibadetle geçirmeye çalışmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cuma haset vebal işlemeden esenlikle geçerse, gayrı eyyam de esenlikle geçer.) [İmam-ı Gazali]

(Sevaplar içre Cuma haset ve gecesinde yapılandan şimdi kıymetlisi, seyyiat içre de Cuma haset ve gecesinde işlenilenden kötüsü yoktur.) [Ramüz]

(Cumadan efdal neşe bulunmaz ve o günkü dü rekat namaz, Cuma haset dışındaki bin rekattan efdaldır.) [Deylemi]

(Cuma, fakirlerin haccıdır ve müminlerin bayramıdır ve feza ehlinin bayramıdır ve Cennette de neşe günüdür. Günlerin en iyisi, en şereflisi Cumadır.) [Ey Oğul İlmihali]

(Cuma haset iyiliklerin hazinesidir ve dobra şeylerin menbaıdır.) [Ey Oğul İlmihali]

(Cuma haset geldiği düşüncesince sevinen beraberinde mümine, kıyamete denli herhangi beraberinde gün, o denli ücret verilmekte ki, adedini Allahü teâlâ bilir.) [Ey Oğul İlmihali]

(Cuma haset yahut gecesi Duhan suresini okuyana Cennette beraberinde kasır atıfet edilir.) [Taberani]

(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe denli beraberinde nurla aydınlanır. İki Cuma ortada işlediği seyyiat da affolur.) [Tergib]

(Cuma gecesi dü rekat salat kılıp, herhangi beraberinde rekatta beraberinde Fatiha, beraberinde Âyet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup esenleme verdikten sonradan bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür.) [Şir'a]

(Cuma haset sabahleyin namazından önce, üç yol Estagfirullah elazim ellezi la tanrıça beraberinde durum hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın, kendinin ve anasının ve babasının halis muhlis günahları af olur.) [Tergib-üs-salat] (Kul haklarını ve kazaya küsurat farzları ika etmek ve haramlardan caymak şarttır.)

(Allahü teâlâ, bugünden itibaren kıyamete denli size Cumayı farz kıldı. Adil yahut kıyak beraberinde imam, başbuğ eskiden beğenmeyerek yahut örtmece ederek Cumayı bırakma edenin dü yakası beraberinde araya gelmesin! Böyle beraberinde kimesne tevbe etmezse, onun namazı, zekatı, haccı, orucu ve tek ibadeti onaylama olmaz.) [İbni Mace]

(Cuma namazı kılmak; köle, kadın, çocuk, pestil hariç, herhangi beraberinde müslümana farzdır.) [Ebu Davud, Hakim]

(Bir Müslüman, Cuma haset boy abdesti abdesti alıp, Cuma namazına giderse, beraberinde haftalık günahları af kabil ve herhangi beraberinde adımı düşüncesince ücret verilir.) [Riyadun-nasıhin]

(Özürsüz üç Cumayı kılmayanın kalbi mühürlenir, doğrusu esenlik yapması imkansız olur.) [Hakim]

(Cuma namazı kılmayanın kalbi mühürlenir, aymaz olur.) [Müslim]

(Cuma namazı uğrunda ayakları tozlanana Cehennem ateşi haramdır.) [Tirmizi]

(Cuma namazından sonra, yedi el ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, beraberinde hafta, kazadan, beladan, biçimsiz işlerden korur.) [İbni Sünni] [İhlas, Kul hüvallahü ehaddır. Muavvizeteyn, köle euzülerdir.]

Cuma Namazını kılıp afsun ettikten sonra, Fatiha, Kâfirun, İhlâs, Felak ve Nas surelerini yedişer el okuyan, beraberinde hafta, kaza, bela ve sıkıntılardan kurtulur. (S. Ebediyye)

Allahü teâlâ, Cuma gününü Müslümanlara belli kılmıştır. Cuma suresi sonundaki âyet-i kerimede mealen; (Ey inanç etmekle şereflenen kullarım! Cuma günü, öğlen vakti ezanı okunduğu zaman, hutbe uymak ve Cuma namazı restore etmek düşüncesince camiye koşunuz. Alışverişi bırakınız! Cuma namazı ve hutbe, size, bambaşka işlerinizden şimdi faydalıdır. Cuma namazını kıldıktan sonra, camiden çıkar, evren işlerinizi gerçekleştirmek düşüncesince dağılabilirsiniz. Allahü teâlâdan rızk durup durup çalışırsınız. Allahü teâlâyı aşırı hatırlayınız ki, kurtulabilesiniz!) buyuruldu. Namazdan sonra, talip işine harcama çalışır. İsteyen camide kalıp, namaz, Kur'an-ı kerim, afsun ile çalışır olur. (Riyadun-nasıhin)

Cuma günleri duanın onaylama olabileceği beraberinde an vardır. Bu an, hutbe ile Cuma namazı içindedir diyenler çoktur. Hutbe dinlerken, afsun kalbden olur. Ses boşaltmak caiz değildir. Bu an herhangi beraberinde site düşüncesince başkadır. Cuma günü, gecesinden şimdi kıymetlidir. Gecesinde yahut gündüzünde (Kehf suresini) kıraat etmek aşırı sevaptır. (Tefsir-i Mazheri)

Bir hadis-i şerifte, (Cuma günlerinde beraberinde an bulunur ki, müminin o anda etmiş olduğu afsun red olmaz) buyuruldu. Bazıları, bu an, ikindi ile tün ezanı ezanları arasındadır, dedi. (Riyadun-nasıhin)

Cuma günü, ervah toplanır ve birbirleriyle tanışırlar. Kabirler görüşme edilir. Cehennem, Cuma haset aşırı yunak olmaz. Âdem aleyhisselam Cuma haset yaratıldı. Cuma günü, Cennetten çıkarıldı. Cennettekiler, Allahü teâlâyı Cuma günleri göreceklerdir. Cuma haset metfen azapları durdurulur. Bazı âlimlere göre, müminin azabı bundan böyle başlamaz. Kâfirin Cuma haset ve Ramazan kocaoğlan hariç, kıyamete denli azabı bitmeme eder. Cuma haset ölen müminler, tek metfen azabı görmez. (S. Ebediye)

Cuma haset denince, gecesi de anlaşılır. Ramazan kocaoğlan denince de, geceleriyle baş başa beraberinde ay anlaşılır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cumartesi günleri Yahudilere, alışveriş günleri nasaraya verildiği gibi, Cuma günü, Müslümanlara verildi. Bugün, Müslümanlara hayır, bereket, esenlik vardır.) [Riyadun-nasıhin]

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler