USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emekli öğretmen çift yaşamlarına düet bisikletle afiyet ve sevinç katıyor

Edirne'de emekli öğretmen çift, ilerleyici yaşlarına karşın tandemleriyle (iki yabanlık bisiklet) değişik illerdeki bisiklet festivallerine katılıyor. Bisikleti erişim ara bulucu kendisine da kullanan çift, bu sayede hayatlarına afiyet ve sevinç katıyor.

Emekli öğretmen çift yaşamlarına düet bisikletle afiyet ve sevinç katıyor
22-09-2022 13:03
Edirne

Bisikletle beşinci sınıf yıllarında tanışan 69 yaşındaki Tacettin Erişmiş, o vakitten buyana bisikletten kopmadı. 2006 senesinde emekli olduktan sonradan dü tekerlekliye şimdi aşırı devir ayıran Erişmiş, çıkmış bulunduğu derinlemesine soluklu turlarda benzeri evde bekâr kalmasın niteleyerek onu da bisiklete motivasyon etti.

Eşiyle tandem kullanmaya başlamış bulunan 68 yaşındaki Nezaket Erişmiş, eşinin 60 salname bisiklet tutkusuna kuma oldu.

Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği (EBİS) üyesi bulunan Erişmiş çifti, tandem kullanmaya başladığı günden bu yana katı aşırı bisiklet festivaline katıldı.

Emekliliklerinin en dobra günlerini bisiklet sürerek canlı Erişmiş çifti, dü tekerlekliyi hem erişim tıpkı zamanda spor gayeli kullanıyor.

Tacettin Erişmiş, AA muhabirine, bisiklet sürmenin kendisi düşüncesince eş meslek tarzı bulunduğunu söyledi.

Küçük yaşlarda bisiklet sürmeye başladığını anlatım fail Erişmiş, "4'üncü sınıfa giderken dayımın Almanya'dan getirmiş bulunduğu eş bisikleti vardı, önceki el ona bindim. Ondan sonradan bırakamadım. Daha ahir zamanlarda öğretmen okuluna gittiğim devir babam, sınıfı mürur hediyesi şekilde bisiklet aldı. Öyle bitmeme fail eş ihtiras benim için." dedi.

Bir müddet motor de kullandığını tamlayan Erişmiş, emekli olduktan sonradan bisiklet istimal alışkanlığını şimdi da ilerlettiğini üyesi bulunduğu EBİS ile ülke içi ve haricinde nice organizasyona katıldığını anlatım etti.

"Biz sopa kullanıyoruz, sen şimdi bisiklet kullanıyorsun"

Erişmiş, çıkmış bulunduğu bisiklet turlarında avlu arkadaşını geride tutmak düşüncesince tandem kullanmaya başladıklarını dile getirdi.

Yaşamın gelişigüzel dalında bulunduğu kabil bisiklet kullanırken de baş başa olduklarını özetleyen Erişmiş, şunları kaydetti:

"Eşim evde bekâr kalıyordu. Onu kırmamak ve bekâr tutmak namına çift şahsiyet tandem almaya değişmeyen verdim. Kulübümüzün başkanı da tandem kullanıyordu, o bizlere az buçuk öğüt verdi. Biz de tandem kullanmayı şimdi sonradan geliştirdik. Eşimle Düzce, Eskişehir, Balıkesir ve Kırklareli'nde bisiklet festivallerine katıldık. Bizi görenler 'sizleri canı içtenlikle kutlama kartı ediyoruz', 'gayet iyisiniz, ne bahtiyar size' niteleyerek onurlandırıyorlar. Bizim de hoşumuza gidiyor. Bunun indinde sağlığımız da aşırı yerinde. Eşimle baş başa kıç ağrısı, bellik ağrısı hepsini unuttuk."

Bisiklet sürmeyi yaşama benzeten Erişmiş, "Bisiklette durduğun an düşersin. Hayatta da durduğun an düşersin. Onun düşüncesince bisiklet, yaşama dü elle alışmak gibidir. Yaş bakımından kendimi elleme hissediyorum. Bazı arkadaşlarımız 'biz sopa kullanıyoruz, sen şimdi bisiklet kullanıyorsun' diyorlar. İşte hareketliliğin yararları bunlar, ne bahtiyar bisiklet sevenlere ve bisiklet dostu olanlara." dedi.

Erişmiş, tandem bisikletin biricik şahsiyet bisiklete layıkıyla farklılıkları bulunduğunu ve 47 salname evliliklerindeki uyumu tandem bisiklet sürerken bitmeme ettirdiklerini anlatım etti.

Eşiyle bisiklet kullanmaya başlayınca yaşamın şimdi dobra bulunduğunu vurgulayan Erişmiş, "Eve geldiğimizde o da bahtiyar oluyor. Ama biricik şahsiyet bisikletle gittiğim devir 'nerelere gittiniz, neler yaptınız' niteleyerek soruyor. Ama ikimiz bire eş anda bisiklet sürdüğümüz devir aşırı bahtiyar oluyoruz ve evdeki rahat artıyor." niteleyerek konuştu.

"Bisiklet insanı gençleştiriyor"

Nezaket Erişmiş ise bisiklet sürmeye başladıktan sonradan kilogram verdiğini ve rahatsızlıklarının azaldığını söyledi.

Bisikletin hayatlarına gösteriş kattığını dile getiren Erişmiş, "Tandemle gelişigüzel devir birlikteyiz. Eşim biricik bisiklet kullandığında ego evde bekâr kalıyordum, canım sıkılıyordu. Şimdi beraberiz, gelişigüzel yere bu arada gidip bu arada geliyoruz. 5 yıldan buyana tandem bisiklet kullanıyoruz. Bisiklet sürmekten esenlik alıyorum. Bisiklet sebebiyle kilogram verdim. Nereye gidecek olsak bisikletle gidiyoruz. Bisiklet insanı gençleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Erişmiş, bisiklet kullanmanın yaşı olmadığını vurgulayarak, olanağı bulunan her insana bisiklet laden tavsiyesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler