USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Edirne'deki Karaağaç Yerleşkesi zamanı ve tabii güzellikleriyle turizm destinasyonuna dönüştü

Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, müzeleri, zamanı gar binası, nostaljik esmer treni, Lozan Anıtı ve doğasıyla Edirne'nin en aşırı ziyaretçi çekici turizm destinasyonlarından birine dönüştü.

Edirne'deki Karaağaç Yerleşkesi zamanı ve tabii güzellikleriyle turizm destinasyonuna dönüştü
02-10-2022 16:01
Edirne

Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bulunmuş olduğu yerleşke, Mimar Kemaleddin çeşidinden meydana getirilen zamanı gar binasında şekillenirken, mekân yapılarıyla içre barındırdığı müzeleri, konuşma galerisi, zamanı alanlar ve abide ağaçları ile kültür, sanat, doğa, gün ve terbiye başlıklarını müşterek arada sunuyor.

Yerleşke, içre barındırdığı kültürel ve gezinsel öğelerle yerel ve ecnebi turistlerin takdirini çekiyor.

Edirne'ye mevrut ziyaretçilerin ortada olmaksızın gitmediği, şehrin Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerinin oluşturduğu "Altın Üçgen" bölgesinden ahir en ehemmiyetli turizm destinasyonu durumuna mevrut kampüs turizme ulama sunuyor.

Yerleşke, Tarihi Gar Binası, İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi, Güngör-Rifat Arıbal Koleksiyonu kabil değerlere ev sahipliği yapıyor. Lozan Barış Antlaşması ile Karaağaç'ın gene Türk topraklarına kazandırılmasını temsilen Trakya Üniversitesi ile Edirne Belediyesinin öncülüğünde meydana getirilen Lozan Anıtı da yerleşkede bulunuyor.

Statüsü değişti

Trakya Üniversitesi yönetimi orak ayı ayında, Edirne'nin en ehemmiyetli gezinsel destinasyonlarından birisi bulunan ve tarihten doğaya, kültürden sanata, tahsilden turizme derece nice bileşeni içerisinde bulunduran Karaağaç Yerleşkesi'nin korunması, kollanması ve doğacak kuşaklara aktarılması namına Karaağaç kampüsünü "Özel Korunaklı Destinasyon Alanı" duyuru etti.

Alan yönetiminin almış olduğu kararlar doğrultusunda esirgeme ve restorasyon çalışmaları, sene sonuna derece tamamlanacak.

Yapılacak çalışmaların peşi sıra "Müze kampüs" niteliğindeki alana girişler ücretlendirilecek ve bahis konusu alan, site kültürüne bedel katacak biçimde korumaya alınacak.

Binlerce gezgin ziyaret ediyor

Trakya Üniversitesi İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi Sorumlusu Müslüm Özcan, AA muhabirine, turizm destinasyonu bulunan Karaağaç Yerleşkesi'nin herhangi müşterek sene binlerce ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Yerleşkenin bulunmuş olduğu Karaağaç Mahallesi'nin, Lozan Barış Antlaşması'nda Yunanistan'dan harp tazminatı şekilde kırgın olmasının alana ayrı müşterek hasiyet kattığını dile getiren Özcan, "Burası Edirne turizmi düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli müşterek bölge. Edirne'de 4 semt turizm düşüncesince önemli, birincisi Selimiye Camisi, ikincisi Edirne Yeni Sarayı, üçüncüsü II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi ve burası. Edirne'ye gezinsel gayeli mevrut kişilerin yol uğrağı noktası müşterek arazi burası. Tarihi, doğası ve müzeleriyle burada şişman müşterek karmaşa var." diyerek konuştu.

Özcan, yerleşkenin hususi Korunaklı Destinasyon Alanı duyuru edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kısa devir içre Doğa Tarihi Müzesi de ziyarete açılacak. Burasını belirgin iklim müzesi şekilde da tanımlayabiliriz. Çünkü Güzel Sanatlar Fakültesi de buraya baş döndürücü ehemmiyetli ulama sunmaktadır. Öğrencilerimiz ve hocalarımızın meydana getirdiği asar belirgin bölgede sergilenmektedir. Karaağaç Yerleşkesi'ni turizm düşüncesince mevrut konuklarını kültürel ve sanat içerikli şekilde inandırıcı veriler sunan müşterek arazi şekilde tanım edebiliriz. Yerli ve ecnebi turistler özen gösteriyor. Özellikle pandemi evveliyat 400-600 bin ziyaretçi potansiyelimiz vardı. Pandemi zamanında 200 binlere derece sakıt ziyaretçi sayısı, turizmdeki canlanmayla beraberce derece derece artıyor."

Özcan, yerleşkedeki müzelerde bulunmaz konuşma eserlerinin olduğunu tabir etti.

İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi'nde 850'ye benzeyen konuşma eserinin sergilendiğini dile getiren Özcan, "Türkiye'deki hususi müzelere bakılınca en ehemmiyetli koleksiyonlardan birine sahibiz. Eserlerimiz ince değerli." dedi.

Ziyaretçiler yerleşkeyi candan geziyor

Ziyaretçilerden Abdülkadir Kaya, yerleşkede değişik kültürel yapıları bire müşterek yerde gezip müşahede olanağı bulduklarını dile getirdi.

Doğayla iç içe ziyaretlerde bulunduklarını tamlayan Kaya, "Ailemle geldim. evvel Lozan Anıtı'nı gezdik, deminden katar garını geziyoruz. Yerleşkenin, halkın ziyaretine belirgin olması baş döndürücü güzel. Öğrencilerin indinde ziyaretçiler de bu güzelliklerden faydalanıyor." dedi.

İstanbul'dan mevrut Münevver Özcan da yerleşkenin zamanı ve kültürel güzellikleri barındırdığını tabir etti.

Tarihi Gar Binası ve müzelerle geçmişe seyahat yaptıklarını özetleyen Özcan, kente mevrut turistlere yerleşkeyi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler