USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Dünya şampiyonu yumruk oyuncusu Hatice Akbaş'ın muvaffakiyet hikayesi 'Dangal' filmine benziyor

İstanbul'da planlı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda altın madalya elde eden Hatice Akbaş'ın muvaffakiyet hikayesi, Hindistan inşası "Dangal" filmine benziyor.

Dünya şampiyonu yumruk oyuncusu Hatice Akbaş'ın muvaffakiyet hikayesi 'Dangal' filmine benziyor
18-06-2022 15:03
Ankara

Henüz 9 yaşlarındayken babasının Malatya'nın Akçadağ ilçesinde açmış bulunduğu spor salonunda boksla tanışan Hatice, 2022 senesinde evvel 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda hâlâ sonradan da Dünya Boks Şampiyonası'nda almış bulunduğu altın madalyaya, tek de bedava sıfır birlikte yoldan ulaştı.

Dangal filmimizde dünyaca adlı sanlı oyuncu Aamir Khan, kızını böke gerçekleştirmek talip emektar birlikte pehlivan babayı canlandırıyordu. Hatice'nin babası Kerem Akbaş da Türkiye şampiyonu bulunmasına rağmen, filmdeki ata kadar arsıulusal bölgede basamak elde edememenin üzüntüsünü yaşıyordu. Dangal filmindeki kadar "Kendim olamadıysam kızım olur." düşüncesiyle yola çıkan Kerem Akbaş, antrenörlüğünü meydana getirdiği kızından Babalar Günü hediyesini altın madalyalarla aldı.

Dünya şampiyonu Hatice Akbaş, boksa başlayışını şöyleki anlattı:

"Babam birlikte yumruk oyunu salonu açtı. Biz de 3 ahi şekilde beraberinde spora başladık. Babam küçüklükten buyana bizi yetiştirmeye başladı. Aslında öteki kardeşlerim de ego de dobra sonuçlar elde ettik. Diğer kardeşlerim bitmeme etmedi ego yoluma bitmeme ettim. Küçük birlikte ilçede yaşadığımız düşüncesince tezvir yalan aşırı oluyordu. 'Kız evladı şort, atlet giyer mi?' diye. Benim şansım babamdı, zira ayrımsız sürede antrenörümdü. Kim ne derse desin kulak arkası ettik."

Babasının gözlerinin içerisine şişman birlikte dostça icra vekili 21 yaşındaki ulusal boksör, "Kazandığım eksiksiz başarıların mimarı babamdır. Desteğini tek devir esirgemedi. Kısa sürede dü altın madalya getirdim. Babalar Günü hediyesi şekilde önceleri babama sunma ettim. Aileme ve ülkeme bu gururu yaşattığım düşüncesince aşırı mutluyum." niteleyerek konuştu.

Ordu'da Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda babasıyla yaşamış bulunduğu anıyı unutamayan Hatice, "Final maçım İngiliz boksörleydi. Çok iyiydi. Kazandığımda babamla birbirimize feryat figan koştuk ve sarıldık. O hatırat tek devir unutamam. İlk şişman şampiyonluğumdu. Çok dobra duygulardı." niteleyerek o anları dile getirdi.

En şişman hayalinin bundan sonradan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bökelik bulunduğunu tamlayan Hatice, "Buselerin başarısından sonradan Türk boksu dünyada encam birlikte seviyeye taşındı. Paris'te ego de altın madalya bildirmek isterim ülkeme. Olimpiyatlara tek hezimet almadan kıymetlendirmek istiyorum." dedi.

Kerem Akbaş: "Bizi yöntemince 'Dangal' filmine çevirdiler"

Baba Akbaş ise kızıyla ilişik öyküsünü gözleri dolarak anlattı.

2010'da boksta Türkiye şampiyonu bulunduğunu aktaran Kerem Akbaş, şunları kaydetti:

"Ben böke olduğumda kızlarım hâlâ 8-9 yaşındaydı. Oğlum da 10 yaşındaydı. İlçemizde birlikte spor salonu açtım. İnşaat biçiminde birlikte yerdi. Malzememiz azdı, eldivenimiz yırtıktı. Çok ağırlık çektik. Sonra zat kendime düşündüm, 'Ben Avrupa evren şampiyonu olamadım keşke çocuklarımı yapayım.' dedim. Bütün turnuvalarda gelişigüzel daim böke oldular. Hatice, 2016'da Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda böke oldu. Zorluklar he ancak aşmasını bildik. 5 Türkiye şampiyonluğu yaşattı ve bu sene Avrupa ve evren şampiyonu oldu. Hayalimizi gerçekleştirdi. Bunun en şişman mimarı Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'tir. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da bizle aşırı ilgilendi. Şimdi yetkililerden Malatya'da ilçemize Hatice Akbaş namına dobra birlikte yumruk oyunu salonu istiyoruz."

Kızının başarısıyla şişman alım çalım yaşadığını aktaran Akbaş, "Bizi yöntemince 'Dangal' filmine çevirdiler. Aynı o filmdeki 'baba-kız gibisiniz' dediler. Bende 'evet' dedim. Kızımın kalburüstü şekilde kız çocuklarına kip olmasını istedim. Çok kail he 'olmaz' niteleyerek ancak hiçbirine kulak asmadan bugünlere getirdim. O da beni gururlandırdı, rabbime şükürler olsun. Bu madalyaya mükemmel 12 sene himmet verdik. Bu madalyada mutluluk, yaş gelişigüzel bilinçlilik var. " şeklinde konuştu.

İstanbul'daki Dünya Şampiyonası'nda Hatice'nin böke bulunduğu anlarda yaşamış bulunduğu duyguyu da özetleyen Akbaş, "Dünya şampiyonası esnasında yargıcı kazananı açıklarken, aşırı heyecanlandım. Hala içiş içime sığmıyor anlatırken. Kalbim az hâlâ yerinden çıkacaktı. 'Allah'ım ne kabil olsun' dedim. Havalara sıçradım, gururlandım. 12 salname gayretimiz aklıma geldi. Kızım beni gururlandırdı. Allah işini enerjisini tesadüf getirsin. Bundan ahir gayemiz olimpiyatlar. Türk bayrağını göndere çektireceğiz. Vatanımızı aşırı seviyoruz, hedeflerimiz hâlâ büyük" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler