USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Diyabet hastası kadın, ehven çare düşüncesince ABD'den Meksika'ya gezi ediyor

ABD'de diyabet, kanser, duygu yetmezliği üzere sağlık sorunlarıyla uğraş fail Christine Schachinger, "fahiş maliyetlere" kavuşması dolayısıyla ilaçlarını Meksika'dan tedbir ika alternatifini seçmece sağlık vaziyetini değişmez tutmaya çalışıyor.

Diyabet hastası kadın, ehven çare düşüncesince ABD'den Meksika'ya gezi ediyor
04-02-2023 21:06
New York

Schachinger, AA muhabirine, Nevada'da yaşadığını ve "ömür boyu kullanımı gereken" ilaçlara ABD'de değme seferinde yüzlerce dolar hasretmek mecburiyetinde tükenmek düşüncesince Meksika'ya gezi etmeyi yahut sınıra andıran canlı tanıdık kanalıyla hazırlık etmeyi seçtiğini söyledi.

20 senedir devam eden rahatsızlıklarıyla müşterek biçimde savaşım etmeye çalıştığını tamlayan Schachinger, genel ağ dünyasındaki yenilikler ve fırsatlarla ait konferanslar verdiğini, web sayfası, genel ağ aramalarında verimliliği fazla SEO yazarlığı dair uzmanlığı ve aklık müşterek ateşçi bulunduğunu vurguladı.

Schachinger, gene de sigorta kapsamı haricinde küsurat müşterek deva düşüncesince 585 dolar ifa etmek mecburiyetinde kalmanın bütçesini sarstığına ayraç etti.

Sağlık sigortalarının pahalılığına rağmen bazısı ilaçların ve tedavilerinin şümul dışı olmasından yakınma fail Schachinger, "Gerekli ilacı hatırlamak düşüncesince Facebook'ta paylaştım. Çünkü ayda kısaca 600 dolar maliyeti vardı ve kesinlikle alabileceğimi bilmiyordum." dedi.

Bazı insanların fiyatlı ilaçları Meksika'dan getirdiğini öğrendiğini özetleyen Amerikalı kadın, müşterek müddet onlar aracılığıyla, hâlâ sonraları da şahsen derece derece deva maliyetini kısaca 10 kıvrım düşürdüğünü dile getirdi.

Schachinger, şunları söyledi:

"Pahalı olanlar, sigorta kapsamına girmeyenler bir fazla aşırı kez şeker hastalığı ilaçlarıdır. Uzun devir Kovid'e yakalanmadan evvela 5 yahut 6 senedir değişmez diyabetim vardı. Bu nedenden dolayı hekim bana ikisi önceleri buyana kullandığım ve ikisi acemi 4 deva yazdı. İkisi de sigorta kapsamında değildi. Bu nedenden dolayı doktorum bana birisini göstermelik (ücretsiz) verdi ve bir tanesi sigorta çeşidinden karşılandı. Diğeri düşüncesince göstermelik istemeye bitmeme edemedim ve en sonuç Meksika vakasını yaptık."

Kendisinin bahtlı gruptan olduğunu, yaşamış bulunduğu sıkıntıları faziletli sesle dillendirmekten art durmayan öteki Amerikalılar düşüncesince bu problemi çözmenin "kolay müşterek yolu olmadığını" vurgulayan Schachinger, "Şanslıyım ki arkadaşımın oralarda müşterek ailesi var, oradaki sistemi biliyor ve suhulet gidip onları alabiliyor." dedi.

Schachinger, ABD'de 600 dolara andıran ifa meydana getirdiği müşterek ilacı, Meksika'dan 50 ila 70 dolar ortada alabildiğini, senede 3 defa yaparak salname deva ihtiyacını karşıladığını anlatarak, "Ama bazısı insanoğlu bahtlı değil ve (almak mecburiyetinde oldukları) benimkinden baş döndürücü hâlâ fiyatlı ilaçlar var." ifadesini kullandı.

"Geçen sene yöntem maliyetim az hâlâ 4 bin dolardı"

ABD'de deva fiyatlarının hastalık baş döndürücü fiyatlı bulunduğu sorusunun emeksiz müşterek yanıtı bulunmadığını kail Schachinger, şu biçimde bitmeme etti:

"Sadece sağlık sigortam düşüncesince ayda 900 dolar ödemem gerekiyor. Üstüne üstlük ilaçlara bölümsel ifa yapıyorum. Yani güzeşte yıl, yöntem maliyetim az hâlâ 4 bin dolardı. Bu nedenden dolayı size verecek emeksiz müşterek cevabım yok. Yıllarca politik savaşım oldu. ACA (Obamacare) önceki çıktığında esasta baş döndürücü ancak baş döndürücü iyiydi. Sigorta, ayda 100 dolar, hastanede konaklama (gecelik) 75 dolar, cepten ödenecek sınır 100 dolardı ve bir fazla aşırı yöntem de ücretsizdi. Ancak Cumhuriyetçi Partimiz, ACA'yı yapabildikleri denli parçalayarak gittikçe hâlâ fiyatlı ve hâlâ az etraflıca duruma dönüştürdü."

Schachinger, bu süreçte deva düşüncesince ödenen paraların yüzdelik 40'ının deva firmalarınca Ar-Ge kontrolleri hesabına reklam ve marketing düşüncesince harcandığını, bu sebeple maliyetlerin derece derece "şişirildiğinin" ortaya çıktığını belirtti.

İlaç firmalarının ürettikleri deva üstünden derinliğine seneler buluş belgesi hakkı almasının da maliyetleri başkaca fazla müşterek aktif fiil olduğuna yer veren Schachinger, 100 senedir satılmış bulunduğu biçimde hala baş döndürücü fiyatlı bulunan insülinin üreticilerinin "açgözlülüğüne" dikkati çekti.

Schachinger, deva firmalarının tutarları istedikleri devir değiştirebilme, sigorta şirketlerinin de bu ilacı anbean kapsamdan çıkarabilme yetkisi bulunduğunu söyleyerek, "Bu sebeple değme sene arama etmeniz ve ilaçlarınızın hala sigorta kapsamında bulunduğu için güvenli olmanız gerekir. Aksi takdirde sigorta şirketi, bunları karşılamıyor olabilir." görüşünü dile getirdi.

"Radikal tadilat olması gerekiyor"

Schachinger, ülkedeki sağlık sistemindeki bulunan uygulamaların düzeltilmesi icap ettiğinin altını çizdi.

ABD'de şahısların esas tıbbi görev düşüncesince yılda 12-15 bin dolar ortada gider yaptığını tamlayan Schachinger, "Bu ülkeye dokunca veriyor zira bu parayla müşterek ev yahut acemi müşterek tomar almıyorum yahut ekonomiye ulama sağlayacak şeyleri akilane biçimde satın almıyorum." ifadesini kullandı.

Schachinger, "Bir ay tiroit bezi ilacımı içmezsem ölebilirim." diyerek, hâlâ evvela parası yetmediği düşüncesince 6 ay ihtisas ilacını kullanamadığını söyledi.

Radikal değişikliklerin olması icap ettiğini tamlayan Schachinger, "Ancak bunu gerçekleştirmek düşüncesince partilerin beraberce çalışmasını sağlamalıyız." dedi.

Schachinger, Kanada ve Avrupa ile kıyaslandığında ABD sağlık sisteminin kısıtlanmış gelire ehil olanlar düşüncesince dezavantajlı bulunduğunun altını çizdi.

"Bölünmüş Kongre ile müşterek hal olamaz"

Amerikan siyasetinden ülkenin sağlık sistemine müteveccih andıran sürede çözüme müteveccih müşterek hamle beklemediğini kail Schachinger, "Şu anda Kongrenin teşekkül şekliyle, mukassem Kongre ile müşterek hal olamaz. Şimdilik Cumhuriyetçi Parti'nin yönettiği Kongrenin önceliği bu değil. Ama müşterek şeyler yapmamız icap ettiğini düşünüyorum zira insanlar, insülin alıp almama ile aşındırmak yiyecek ortada seçme gerçekleştirmek mecburiyetinde olmamalı." ifadesini kullandı.

ABD'de salname averaj gelirin 40-50 bin dolar ortada olduğuna inandığını tamlayan Schachinger, "Kimse müşterek insülin iğnesi düşüncesince ayda 1000 dolar ödeyemez. Bu nedenden dolayı insülinlerini bölerek kullanıyorlar ve ölümler görünürde geliyor." dedi.

Schachinger, otama olamayan parasız şahısların müşterek müddet sonraları çalışamaz duruma gelmiş olarak böylecene mevki yardımına eksikli duruma geldiğini yada parasını sağlık sigortası ve ilaçlar düşüncesince harcayarak yetersizlik düşüncesince tekaütlük ve artırım fonlarına bütçe ayıramadığını, politikacıların, diyar yararına bu soruna hal hatırlamak mecburiyetinde bulunduğunu vurguladı.

Ağustos 2022'de Enflasyonu Düşürme Yasası, ABD Senatosu çeşidinden onaylansa da hususi sağlık sigortası piyasasında fiyatı derece derece küsurat insülini ayda 35 dolarla engellemek düşüncesince müstelzim oy sağlanamamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler