USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu, milli güvenlik sorunudur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur” dedi.

Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu, milli güvenlik sorunudur'
20-11-2022 18:09


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da planlı “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net” mitinginde vatandaşlara seslendi. Sınır ötesi operasyon, 2023 seçimleri, Millet İttifakı'nın tutumu ve yıldırı mevzularına yer veren MHP Lideri Bahçeli, ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

Mitingin açılışında mütekellim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net temalı bugünkü toplantımıza dahil bulunan Samsunlu kardeşlerimizin yanı sıra, teşkilatlarımızı temsilen Cumhuriyet Meydanı'na şereflendirme fail Ordulu kardeşlerimize, Sinoplu kardeşlerimize, Giresunlu kardeşlerimize, Kastamonulu kardeşlerimize değişik körpe geldiniz, hoşgeldiniz diyorum. 2023 senesinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine az müşterek müddet kaldığında alçaltı ittifakının talibi hala arasında yoktur. Kazanacak sözlü polemiği alçaltı partilerini birbirine düşürmüştür. Bu sene zarfında dönenceli kurmuş oldukları eğmeçli bacaklı masalarda 8 kere toplanmışlar, velakin müşterek yemlik boyu resmiyet alamamışlardır. Elbette bu bap kendilerinin bileceği müşterek konudur. Esasen içerisine düştükleri buhranın bizi alakalı fail yahut edecek müşterek tarafı da yoktur. Ancak Türkiye'mizin istikbalini riziko ve tehlikeye atacak kazalı ilişkileri, sarsak irtibatları ve sıkıntılı ünsiyetleri bulunduğu için ötürü alçaltı ittifakının ayakkabı derisinden işlenmiş maskesini kırmak de bizim düşüncesince milli müşterek görevdir. Tek bildikleri, biricik söyledikleri ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme' arka deveran planlarıdır. Bunun haricinde ne müşterek projeden, ne takdire müstahak müşterek hedeften, ne de sadra iflah siyasi ve konuşu müşterek tekliften bahsettiklerini duyan, gören, tanık bulunan çıkmamıştır. 6+1 formatında müesses masada diyar ve budun sevgisinin kırıntısı yoktur. Gelecekle ait en ıvır zıvır hazırlıkları bahis konusu değildir. Her birisinin duyurulmayan ajandası, bununla içkin ayrımlı Cumhurbaşkanı adayları bulunmaktadır ve karşımızdadır. Birbiriyle anlaşamayan, birbiriyle çatışıp çelişen, birbirinin kuyusunu kazıp masadan kazanılmak düşüncesince vesile muhafız partilerin kuma akla cemaat bulunduğunu karşılama değdirmek esassız müşterek uydurmadır. Böylesi akse ve karmaşaya sapmış ucube zihniyetlere Türkiye'nin emaneti düşünülemeyecektir. Sadece yapılanı yıkmak, eskiyi yeniden bina buyurmak üzere müşterek araya gelmiş, çıkarları haricinde nazar boncuğu şeyi gözetmeyen partilere güven duyulur mu? saygınlık edilir mi? Ruhsat verilmekte mi? Tamam deriz mi? Zillet ittifakı kukladır, kuklacı ise Türkiye düşmanlarıdır” dedi.

“Zillet İttifakı ışıksız müşterek projedir”
Millet İttifakını eleştirerek konuşmasına bitmeme fail Bahçeli, “Zillet ittifakı, milletin alıngan değerleri ile oynayarak, devletin asliye kurumları ile çatışarak sokak müşterek politika şeklini seçmiştir. En özellikle CHP aşırı tehlikeli, neticeleri ciddi olacak müşterek yanlışın içerisine sürüklenmiştir. Zillet ittifakı ışıksız müşterek projedir, plan sahibi ise değme fırsatta Türkiye'ye hücumcu evcil ve ecnebi mihraklardan kurulma etmiş katabolizma lobisidir. Cumhur İttifakı'na keriz masası diyenlerin aklına ve ahlakına şaşarım, zira esas keriz masası, esas çıyanlık masası bellidir, 6+1 sayıda partinin oturmuş bulunduğu masayı altından hesabına inceleyici hepsi neyin ne olduğunu, ne emellerin kapsayan olup buyruk kurduğunu aşırı bariz görecektir. Türkiye Cumhuriyeti masada kurulmadı, karanlık faillerinin ayaklarına tutunduğu masaya da bırakılmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'ni gün sahnesine çıkartan aristokrat kâm cumhurun kişi kendine kişi iradesidir, bu iradenin kifayeti ve künhü masalar değil yengi meydanlarıdır. Tezgâh altı politikacı ilişkilerle milli geleceğimize tutu koymayı eğilim edenlerin, bu heveslerini kursaklarında bırakmaya gır verdik, ant ettik. Onlar varsın birbiriyle oynayıp günbegün oyalanıp dursunlar. Cumhurbaşkanı talibi o mu olsun, bu mu olsun niteleyerek masalara beniz sürsünler. Keyifleri yetene denli yedi düvelle çelim donanması yapsınlar. Cumhur İttifakı geçmişine bakacak, hizmetine bakacak, çalışmaya bakacak, milletine bakacak, ülkesine bakacak, şişman işler başarmaya bakacak, toptan çelim Türkiye'nin mimarbaşılığı kesinlikle olurmuş sistem aleme ispatlayacaktır” niteleyerek konuştu.

“Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Cumhur İttifakı alegori adaylarının Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Bulanık suda balık avlama merakında değiliz. Belirsizliğin rotasını strateji ika anlayışında değiliz. Makam, mevki, servet, titr devşirme arayışında on paralık değiliz. Cumhuriyet'in 100'üncü sene dönümünü cumhurun zaferiyle taçlandırmanın gayesindeyiz. Bu muhik ve zamanı mücadelemizde tarz haritamız bellidir. Türk ve Türkiye yüzyılına milli bütünlük ve vahdaniyet şuuruyla ulaşmanın azmindeyiz. 2023 senesinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini Türk milletinin değişmeyen anı, Türk tarihinin tarz ağzı, Cumhuriyet'in toy yüzyılla demokratik sözleşmesi alegori değerlendiriyoruz. Seçimlere revan süreçte adayımız belli, kararımız nettir. Karar verdik, behemehâl kılgı ve strateji edeceğiz. Cumhur İttifakı alegori beraberliğimizi sonuna denli koruyacağız. Hiçbir gevşemeye, suizanna, dil kırgınlığına izin etmeyeceğiz. Seçime denli değil Türkiye yüzyılının çatısını el birliğiyle öresiye kadar, eren milletimizi medeniyetler ve milel mücadelesinde fevk lige taşıyana denli biriz, diriyiz, beraberce cumhurun can kökü, Cumhuriyet'in sarsılmaz güvencesiyiz. Diyorum ki, Cumhur İttifakı Türkiye'dir. Cumhur İttifakı pazarlıksız, aracısız, hesapsız, hilafsız, harbi diyar türbedarı, Türk milletinin saf bahçesidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı talibi da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Birinci amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci çağında de aşırı efdal müşterek oy oranıyla seçilmesi, kalburüstü çalışmalarına boşluk vermeden bitmeme etmesidir. İkinci hedefimiz, Milliyetçi Hareket Partisi'nin mebus sayısıyla siyasi dayanak noktası seviyesini en çoklaştırmak, senelerdir müstahak olduğumuz hakkımızı milli iradenin oluruyla almaktır. Nihai arzumuz, Cumhur İttifakı'nın TBMM'de aşırı çelimli müşterek temessül olanağına kavuşmasıdır” halinde konuştu.

“Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur”

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren MHP Lideri Bahçeli, “Maalesef ekonomide kadem oyunları on paralık bitmemiştir. Küresel tefecilerin tertiplerinde müşterek eksilme görülmemiştir. Türkiye'nin faiz, düzey ve para şişkinliği sacayağında yıkımını düşleyenlerin, yönetilemeyen müşterek dünya olmasının hesabını yapanların, sokakları çalkalamak vasıtasıyla el erki dışı arayışları isteklendirme edenlerin sefihane kurgularında müşterek inhitat yaşanmamış, tersine müşterek artım gözlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle alayına çabucak aşılmaz müşterek talih çekilmiş, eksiksiz oyunlar bozulmuştur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 18 Kasım 2022 tarihinde, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği İstanbul Borsası'nın itibarına röfle düşürme, yönlendirme tasni teşebbüsü biricik kelimeyle ahlaksızlıktır. Son müşterek senedir üstün dereceli hesabına üstün dereceli bayır İstanbul Borsası Kılıçdaroğlu'nun uykularını kaçırmaktadır. Yatırımcılara Borsa'ya girmeyin çağrısı karşıcı Kılıçdaroğlu gavurun kılıcını sallayan, Türkiye'nin güvenirliğini ve imajını sakatlamaya etkin milli güvenlik sorunudur. Türk şirketlerinin kıymetini ıskat buyurmak düşüncesince kovculuklar borsası işleten, buna yanıt İstanbul Borsası'nın yükselişinden ötürü çılgına dönen Kılıçdaroğlu'nun yolu tabansızlık yoludur. Samsun'dan diyorum ki, bu Kılıçdaroğlu likidasyon memurudur, taşeron siyasetçidir; CHP, Aziz Atatürk'ün prensipleri ve Türkiye yıldırma altındadır. Bu alçaltı zihniyeti ne söylerse söylesin, ne iftiradan imdat umarsa umsun, çağ mutluluk aşırı elan güçlü, budun aşırı elan umutlu, doğacak aşırı elan aydınlıktır” ifadelerini kullandı.

“Vakit dökülen kanların hesabını selamünkavlen katre istifsar vaktidir”

Yakın sürede başlamış bulunan bitmiş ötesi harekata da yer veren Bahçeli, “Bilhassa terörle mücadelede aşırı ehemmiyetli kazanımlar elde edilmiş, bölen yıldırı örgütünün ve öteki hunriz yedeklerinin oldu kırılmıştır. PKK/YPG yıldırı örgütünün gelişim kapasitesine çarpış indirilmiştir. Güney sınırlarımız süresince ferahlamak maksut yıldırı koridoru askeri harekatlarla baltalanmıştır. Kahraman güvenlik güçlerimiz bitmiş ötesinde, taşınmazlar zarfında hainleri araya araya bularak nötr duruma getirmişledir. Ve bu etken proses bitmeme etmektedir. Terörist hemen hemen Türkiye bundan sonra orayı yıkıp geçmektedir. Tehdit nereden kaynaklanıyorsa bariz erek de orasıdır. Fakat terörizmi besleyip palazlandıran arkadaş görünümlü şaibeli ülkeler, Türkiye'nin önünü kesmek, güvenliğimizi ve huzurumuzu baltalama buyurmak düşüncesince kiralık cani kullanmaktadır. 13 Kasım'da İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanmış bulunan kasap hücum Türkiye düşmanlarının canlı olduklarının şüpheye toprak bırakmayacak en sonuç kanıtıdır. Gerek İstiklal Caddesi'nde gerekse de terörle savaş sırasında martir sakıt topu topu diyar evlatlarına müşterek kere elan Allah'tan rahmetler yalvarma ediyor, otama altında mevcut kardeşlerimize şifalar diliyorum. Dün şeb ½ si başarıyla yürütme edilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı'yla teröristlerin saklandıkları barınak, sığınak, in ve inleri isabetle tutkun ve hamd olsun kullanılamaz duruma getirilmiştir. Hainler düşüncesince nazar boncuğu toprak güvenli ve korunaklı değildir. Vakit matematik vaktidir. Vakit dökülen kanların hesabını selamünkavlen katre istifsar vaktidir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi topu topu gücümüzle destekliyor, gazaları ve mücadeleleri iyi olsun diyor, en madun rütbeden en fevk rütbeye denli hepsini çabucak kutlama kartı ediyor, başarılar diliyorum. Alemde fenalık bitmezse, Oğuz'da er tükenmez, katiyen da tükenmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli, mitingin sonundaki konuşmasında başkaca şu ifadelere toprak verdi:
"İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan cani değme şeyi hepyek açıklarken, hala CHP'sinden İP'ine denli aşina partilerin yöneticileri sanki konkre tanık peşindedir, hunriz saldırıyı örtbas etmenin amacındadır. Terörist, ‘YPG'ye katıldım, ego teröristim' itirafını yaparken, alçaltı partileri gır donanması etmişçesine ‘hayır kuruntu var' niteleyerek suyu karıştırma yarışındadır. CHP'nin müşterek kadro başbuğ vekili, ‘teröristin ne örgüte mensup bulunduğu muamma' laflarını ağzından mermi kabil çıkarmıştır. İP'in müşterek Genel Başkan Yardımcısı da, ‘terörist taşımış bulunduğu pakette ne işe yaradığını bilmiyor olabilir' iddiasını şopar tabir etmiştir. Zillet ittifakı, HDP'yi ürkütmemek, PKK/YPG'yi gücendirmemek, fena cinayetleri maskelemek düşüncesince milletimize ve şehitlerimize adeta taşlama kuyruğuna girip sem saçmayı politika zannedecek müşterek sefalete savrulmuştur. Devletin değil yıldırı örgütünün açıklamasına değer edecek denli alçalmışlardır. Teröriste yıldırıcı diyemeyen ki var ise bizim gözümüzde teröristin gelişim ve düşünüm yoldaşıdır. Bu da sefalı ve haysiyetli müşterek büyüklenme olamayacaktır. Katile cani diyemeyenlerin, bilfarz İstiklal Caddesi saldırısını iktidara tevsi ika gayreti içerisine girenlerin diyar ve budun sevgisi kalmamıştır. Nedir bunlardan çektiğimiz? Bu zillete nereye denli eğilmek durumundayız? Acılarımızı pazarlık etmek adına nifak kusanların, devleti ve hükümeti suçlama altında bırakanların dili yıldırı dilidir, propagandası yıldırı propagandasıdır, bunların dü dünyada da yatacak ve sığınacak bölgeleri yoktur. Karşımızdaki levha zillettir, rezalettir, hezimettir, hıyanettir, aleni suçlama ortaklığıdır.”

Bahçeli'ye MHP'nin "İktidara Yürüyüş" mitinginde çekilen foto bağış edildi

2023'e Doğru: Aday Belli Karar Net Mitingi düşüncesince Samsun'a mevrut MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye miting evveliyat dinlenme etmiş bulunduğu otelde, partili iş insanı Burhan Mucur çeşidinden Bahçeli'nin Samsun'a önceki kere Genel Başkan alegori geldiği 25 Nisan 1998 tarihinde ‘İktidara Yürüyüş' Mitingi'nin düzenlenmiş bulunduğu Cumhuriyet Meydanın da çekilen fotoğrafını, kiraz ağacından el işçiliği ile meydana getirilen üzerinde üç yeni ay ve yanlarında MHP yazısı mevcut fotoğrafı hususi söve arasında bağış etti.

Erdi Demir-Cem Güngörmüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler