USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cezayir'de etkin Türk işçilerle müşterek araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2021 yılı sonu itibarı ile türkiye firmalarının ülke haricinde gerçekleştirdikleri yatırımın kapital konumu 46,5 bilyon dolara ulaşmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cezayir'de etkin Türk işçilerle müşterek araya geldi
26-06-2022 04:03
Oran

Cezayir'in Oran şehrinde müşterek Türk firmasının çıpa polat endüstri Cezayir istihsal tesisini gezen ve yetkililerden bilim meydan Oktay, arkası sıra tesiste etkin Türk işçilerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek konuşmasına başlamış bulunan Oktay, Afrika'nın en iri demir-çelik tesisine emeğiyle kuvvet veren çalışanlarla müşterek arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Oktay, Türkiye ve Cezayir'in 5 yüzyıllık zamanı bağlara eş bulunduğunu belirterek, arkadaş ve ahi iklim Cezayir ile ilişkilere maksimum ehemmiyet atfettiklerini aktardı.

Türkiye'nin Cezayir ile ilişkilerinin hoppadak dü ülkenin değil, bulunmuş olduğu bölgenin barış, muvazene ve refahı itibarıyla elzem bulunduğunun altını çizen Oktay, şunları söyledi:

"İki iklim arasındaki ilişkiler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Abdülmecid Tebbun'un önderliklerinde tedricen henüz da gelişiyor. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Sayın Tebbun'un ülkemizi ziyareti ve Sayın Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirdiği temaslar, arkası sıra katıldığımız iş forumundaki sinerji, bunu kemiksiz adına göstermiştir. İlişkilerimizde yakalanan ivmenin sürmesi düşüncesince dü iklim iş insanlarının iş birlikleri ve bu iş birliklerinde oranı bulunan tamamı personelin yegâne hiçbir hikayeleri, ehemmiyetli ve etkilidir. Dünyada kadem basılmamış arazi bırakmayan, aut envestisman karşılayıcı ve dayanıklı aşırı ülkede istihdam gerçekleştiren hususi sektörümüzle alım çalım duyuyoruz. Bizi dünyanın ciharıyek indinde anabolizma fail siz çalışanlarımızla alım çalım duyuyoruz. 2021 yılı sonu itibarıyla türkiye firmalarının emlak haricinde gerçekleştirdikleri yatırımın kapital konumu 46,5 bilyon dolara ulaşmıştır. Kuzey Afrika ülkelerinin yekûn içindeki oranı yüzdelik 4,1 düzeyindedir.

Bugün Cezayir'deki Türk yatırımları 5 bilyon dolara başarmış durumda, halen de artarak bitmeme etmektedir. Bu Türkiye'nin de büyüklüğünün müşterek göstergesidir. Yeter mi? Yetmez. Yapılan yatırımları görüyoruz. Şimdiye derece meydana getirilen yatırımların müşterek bu kadarını henüz bitmeme fail tesislerde görüyorsunuz. 2 bilyon dolarlık arttırma müşterek yatırımdan bahsediyoruz. Bir Türk iş insanının çalışanlarıyla baş başa müşterek başka ahi ülkede kurduğu aşırı çelimli müşterek bağdır bu. Bir başka ahi iklim üstünden dünyaya açıldığı başka müşterek geçek merkezdir ve ülkenin ihracatının 4'te 1'ini müşterek Türk firmasının gerçekleştiriyor olması parlak müşterek alım çalım kaynağıdır. Öyle müşterek tesiste çalışıyorsunuz ki, burada sizin emeğiniz var. Geçtiğimiz köprüde, iklim yolunda, yağız yolunda, çıpa yolunda, etrafta gördüğünüz tamamı dünyada sizin müşterek biçimde emeğiniz var."

"Ülkede çalışkanlık yayınlayan 1400'den müşterek tomar Türk firması var"

Oktay, Cezayir'in Türkiye ile müşterek başıboş yahut tercihli tecim anlaşması yapılmaksızın Türkiye'nin Afrika'daki yatırımlarının iri kısmına ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Bir de düşünün tercihli tecim anlaşmasını imzaladığımızı yahut başıboş tecim anlaşmasını imzaladığımızı önümüzde hiçbir kimesne duramaz." dedi.

Cezayir'in ve Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin, bunun önüne müşterek engel, sekil çekmeye çalışacağını bildiklerini kaydeden Oktay, şunları dile getirdi:

"Buna karşın tığ bu evliliği gerçekleştireceğiz. İki iri gücü müşterek araya getireceğiz ve inşallah bu kalkınma hamlesini hem Türkiye’den hem Cezayir’den hem Afrika kıtasından tamamı dünyaya duyuracağız. Önümüzde hiçbir kimesne duramayacak. Ülkede çalışkanlık yayınlayan 1400'den müşterek tomar Türk şirketi, 30 bini müşterek tomar Cezayirli kardeşimize de istihdam sağlıyor. Cezayir'deki en iri ecnebi yatırımcı, saha yağı ve saf katıksız gürültü yağı lambası dışarı tutulduğu devir ne bahtiyar ki bizim ülkemizdendir. Tosyalı Holding, Tayal SPA ve Hayat Kimya denli ülkemizin sektöründe önder şirketler Cezayir'de ayrımlı sektörlerde ehemmiyetli yatırımlarda bulunmakta, ülkenin ihracatına da ulama sağlamaktadır. Cezayir yönetimi de şirketlerimizin Cezayir ekonomisi düşüncesince taşımış olduğu önemin farkında. İnşallah önümüzdeki dönemde, bulunan tabloyu henüz da büyütecek, aykırı acemi envestisman projeleriyle bu sayıları henüz da ileriye taşıyacağız."

"Bu tesis, girişimcilerimizin ufkuna ve vizyonuna değgin beklenti donör müşterek örnektir"

Fedakar ve özveren çalışanların emekleriyle birinci sınıf ürünlerin, kompetitif tutarları ve güvenilirlikleriyle tedricen aşırı henüz müşterek tomar ölçüm topladığının altını çizen Oktay, ülkenin en iri demir-çelik üreticisi bulunan şirketin Cezayir ekonomisine iri ulama sunan koskoca tesisin Türk iş dünyası düşüncesince müşterek balya oluşum ettiğini söyledi.

Oktay, Cezayir'deki en iri ecnebi yatırımı oluşum fail bu tesisin, girişimcilerin ufkuna ve vizyonuna değgin beklenti donör müşterek kip olduğuna dikkati çekerek, şu biçimde bitmeme etti:

"Tosyalı denli örneklerin artarak çoğalması düşüncesince gerekseme duyulan, ahacık buradaki coşku ve motivasyondur. Ülkemizin aydın yarınlarına bulunan inancımızı güçlendiren bu dinamizmdir. Türkiye öz sınırları içerisine sisli müşterek iklim değildir. Dost ve ahi coğrafyalarda ekonomik, içtimai ve kültürel bağlarımızı henüz da güçlendiriyoruz, güçlendirmeye de bitmeme edeceğiz. Küresel ölçekte iş karşılayıcı firmalarımızın sayısının artmasına desteklerimizi Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürdüreceğiz. Türkiye'den, ailelerinizden ve sevdiklerinizden uzakta, hakkında teriyle ekmeğinizi yöneltmek düşüncesince hız gösteriyorsunuz. Sizlerin buradaki varlığı bizim düşüncesince alım çalım kaynağıdır. Tosyalı markasının buradaki başarısı, siz kıymetli üyelerimizin emekleriyle belkili olmaktadır. Hepinizin sağlığı, selameti ve talepleri düşüncesince Büyükelçiliğimizin kapısı sizlere değme devir açık. İnşallah andıran müşterek vakitte faaliyete geçecek Oran Başkonsolosluğumuzla da devletimizi daima yanı başınızda bulacaksınız. Böylece değme ayrışık konsoloshane işlemlerinizi Oran şehrinde temin olanağına kavuşacaksınız. Geçtiğimiz haftalarda Oran-İstanbul seferleri de baştan başladı. İnşallah en endamsız müddette lüzum pervaz sayılarında, gerekse de bilet fiyatlarında müstevli evveliyat şartlarını baştan yakalayacağız."

Akdeniz oyunları

Türkiye'nin 19'uncu Akdeniz Oyunları kapsamında, 321 sporcuyla Cezayir'de bulunduğunu aktaran Oktay, okçuluktan biniciliğe, halterden güreşe 24 ayrımlı branşta anabolizma edileceğini belirtti.

Oktay, en iri temennisinin sporcuların Akdeniz Oyunları podyumunda, İstiklal Marşı'nı gururla dinletmesi ve ay bulutsuz bayrağı en fevkani göndere çekmeleri bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müsabakaları izlem ederek bu coşkuya eş olacağınıza şüphem yok. Sporcularımız, Oran'da sahaya, ringe, mindere çıktığında yüreklerimiz daima baş başa onlarla atacak. Türkiye Akdeniz Oyunları kafilesinin değme müşterek üyesine başarılar diliyorum. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık. Sadece Cezayir'de değil tamamı Afrika'da Türk girişimcisinin itibarını en akıllıca biçimde anabolizma ediyorsunuz. Bu vesileyle bu tesisi kurmaya müteveccih azim ve gayretlerinden çevre Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı'yı, kadrosunu ve siz kalburüstü mensupları müşterek kere henüz kutlama kartı ediyorum. Önümüzdeki çağda Cezayir'deki Türk yatırımlarının enerji, sürdürülebilir enerji, madencilik, bankacılık, ekincilik ve afiyet sektörlerinde de yoğunlaşmasını bekliyoruz."​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler