USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ramazan mesaisi dip geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koyu güzeşte ramazan programları ortada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in beraberinde 21 dünya lideriyle görüşürken 22 iftar zamanı vakti programında ayrımlı kesimlerden vatandaşlarla birlikte araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ramazan mesaisi dip geçti
05-05-2022 12:16
İstanbul

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazanda nice mevzuda koyu diplomasi yürüttü.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birisi ikrar kazanmak neredeyse 4, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile 2, öbür liderlerle birer el mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda da 17 gayrimenkul lideriyle telefonda görüşerek bayramlaştı.

Erdoğan, gayrimenkul liderleriyle özellikle düet ilişkiler, Rusya-Ukrayna mücadelesi ve lehçe meseleler kazanmak neredeyse nice mevzuyu ele aldı.

Ramazan kapsamında önce şekilde 1 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 4 Nisan'da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile meydana getirdiği görüşmelerde düet ilişkilerle lehçe gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devrisi gündüz Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Nisan'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinde dü gayrimenkul arasındaki ilgiler ve Rusya-Ukrayna mücadelesi engelleme lehçe mevzular ele alındı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'le 10 Nisan'da, Pakistan Başbakanı seçilen Şahbaz Şerif'le de 12 Nisan'da mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Nisan'da Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile gene müşterek musahabe yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Nisan'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ikrar etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ı görüşme etti

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müteveccih bitmeme fail ihlallerine aksülamel yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-19 Nisan tarihlerinde İsrail'in obstrüksiyon altındaki Kudüs kenti ve Mescid-i Aksa'daki saldırılarını durdurması amacıyla koyu diplomasi trafiği yürüttü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Nisan'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 18 Nisan'da Ürdün Kralı 2. Abdullah, 19 Nisan'da, ramazan arifesinde de görüştüğü İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile müşterek musahabe hâlâ gerçekleştirdi.

22 Nisan'da Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 24 Nisan'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Nisan'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ikrar etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulden dü gündüz sonradan Guterres ile müşterek de telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 26 Nisan'da meydana getirdiği telefon görüşmesinde Rusya ile Ukrayna ortada barışa revan yolun açılması düşüncesince İstanbul görüşmelerinde yakalanan müspet ivmenin devamının her insanın yararına bulunduğunu ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile ramazandaki üçüncü görüşmesini 28 Nisan'da yaptı. Erdoğan-Putin görüşmesinde Rusya ile Amerika ortada Türkiye'de gerçekleşen takasın yanı esna Ukrayna'daki harbe ilişkin gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Nisan'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud'un davetlisi şekilde Suudi Arabistan'ı görüşme etti.

İki gündüz geçindiren görüşme kapsamında Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilgiler gözden geçirildi, iş birliğinin geliştirilmesi olanakları ele alındı. Görüşmelerde başkaca düet ilişkilerin yanı esna lehçe ve arsıulusal meseleler üstüne düşünüm teatisinde bulunuldu.

Kral Selman'ın yanı esna Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la da mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, namına zevcelik fail bakanlarla Cidde'den Mekke'ye geçerek umre yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Nisan'da BM Genel Sekreteri Guterres ile ramazandaki dördüncü görüşmesini telefonda gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrımsız gündüz Umman Sultanı Heysem bin Tarık ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rastgele kesimden adamla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazanda nice gruba iftar zamanı vakti verirken Mehmetçik ve babasız evlatların yanı esna aşırı sayıda familya ve öğrencinin sofrasına da konuk oldu.

Erdoğan, ramazanın önce iftarını Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde martir yakınlarıyla yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzeri Emine Erdoğan'la ramazanın üçüncü haset Ümraniye'de 3 çocuklu müşterek ailenin evinde oruç açtı.

6 Nisan'da AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin milletvekilleriyle iftarda müşterek araya mevrut Erdoğan, 7 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda öğretmenler ve yetişek yöneticilerini iftarda buluşturdu.

İstanbul'a dönen Erdoğan, 8 Nisan'da Beşiktaş'ta 7 darülfünun öğrencisinin kalmış yer aldığı mektepli evini görüşme ederek iftar zamanı vakti yaptı.

9 Nisan'da Baltalimanı Polisevi'nde polis, jandarma, deniz boyu güvenlik, gözcü ve korucularla iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Nisan'da Hakkari'deki Mehmetçiklere şaşırtı müşterek görüşme gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK kumanda kademesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesine revan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Piyade Tümen Komutanlığında askerlerle iftar zamanı vakti yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erbaş-er yemekhanesinde askerlerle karavanadan kemirmek yedi.

Erdoğan, Yüksekova'da Mehmetçik'e meydana getirdiği şaşırtı ziyaretin peşi esna kaymakamlık merkezinde esnaf ve vatandaşlarla geveze etti.

14 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda esnaf ve sanatkarları iftarda ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde hüküm mağduru bayanların yakınlarıyla, 16 Nisan'da da Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla iftar zamanı vakti yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Nisan'da AK Parti Genel Merkezi'nde büyükelçilerle, 19 Nisan'da da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Özbek Otağı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile iftarda müşterek araya geldi.

Erdoğan, 20 Nisan'da Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü'nde düzenlenen, sporcuların da bulunmuş yer aldığı "Sporun Yıldızları İftar Programı"na katıldı.

21 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana getirilen iftar zamanı vakti programında dirimsel çalışanlarıyla müşterek araya mevrut Erdoğan, 22 Nisan'da Mimar Sinan Yurdu'nda artan öğrencilerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da Küçükyalı Çocuk Evleri Sitesi'ndeki çocuklarla iftar zamanı vakti yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Nisan'da Çankaya Köşkü'nde efdal yargı, 26 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dini ekalliyet cemaatleri, 27 Nisan'da Dolmabahçe Sarayı'nda da STK temsilcileri ile iftar zamanı vakti yaptı.

28 Nisan'da davete icabetle gittiği Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud ile tün ezanı yemeği yiyici Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Nisan'da AK Parti İstanbul İl Başkanlığının CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'ndeki iftarına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar zamanı vakti programının peşi esna fuar merkezinde İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'i ikrar etti.

Erdoğan, bu sene ramazanın sonuç iftarını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda işçilerle yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ramazan mesaisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koyu güzeşte ramazan mesaisi kapsamında nice etkinliğe katılırken kabullerin yanı esna özellikle martir yakınları kazanmak neredeyse türlü görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve beraberindeki Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini ikrar fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana getirdiği konuşmada, koronavirüs tedbirleri kapsamında muteber gizli mekanlardaki peçe istimal zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TÜRGEV heyetinin de aralarında bulunmuş yer aldığı nice isim ve grubu, Ankara ve İstanbul'da ikrar etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde 23 Nisan'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında koltuğunu 8. dershane talebesi Şükrü Emre Eren'e devretti.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde canlı dokunmabana hastası Halime Özdemir ile 19 Nisan'da telefonda görüntülü mülaki Erdoğan, 23 Nisan'da Pençe-Kilit Operasyonu'nda martir bulunan Piyade Uzman Çavuş Furkan Gök'ün babası Osman Gök'e telefonda başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Nisan'da Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a ileti gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi kabilinden 1915 olaylarının 107. yılı zımnında planlı ritüel önceleri okundu.

Erdoğan, 27 Nisan'da yaşamını kaybeden familya hekimi Merve Taşyüz Polat'ın ailesine taziyet ziyaretinde bulundu.

Suudi Arabistan'da planlı Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan branşında müşterek numara bulunan Muhsin Kara'yı kutlama kartı fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadir Gecesi piyasaya çıkan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali'nde hanek yaptı.

Erdoğan, Pençe-Kilit Harekatı'nda martir bulunan Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu'nun ailesine 20 Nisan'da, martir uygulama siper memuru Cengiz Yiğit'in ailesine 21 Nisan'da başsağlığı mesajı gönderdi.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda martir sakıt askerler ile Suriye'nin kuzeyinde martir bulunan kolluk memurunun ailelerine 23 Nisan'da başsağlığı isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Nisan'da martir kolluk memuru Zafer Mat, yarıcı yıldırı örgütü çalışanlarının füze saldırısı kararı martir bulunan kontratlı bireyler Yunus Kalkan, Fırat Canlı ve Doğukan Korkmaz'ın ailelerine de 27 Nisan'da ileti göndererek başsağlığı dileklerini iletti.

Mali, Yemen, Yeni Zelanda, Tayland, Vietnam, Küba ve Kazakistan'ın Ankara büyükelçileri, inanma mektuplarını bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

Kırklareli Pınarhisar Yolu, Malatya Çevre Yolu 1. Kısım, Pınarhisar ve Çakıllı yer yöntemleri ile Fatih Belediyesince yaşama geçirilen 25 projenin açılışlarını meydana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Mavi Vatan-2022 Tatbikatı, İstanbul Mushafı Takdim ve Tanıtım Programı, Başakşehir Millet Bahçesi'ndeki 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarınca planlı Üsküdar Buluşmaları ve Sivas'taki "Gönül Sofrası" iftar zamanı vakti programı engelleme nice etkinliğe katılarak hanek yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu Trabzonspor'u, 2021-2022 TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup Şampiyonu Sakaryaspor'u, Beyaz Grup Şampiyonu Pendikspor'u ve taraftarlarını kutlama kartı etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şetaret namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı

Ramazan Bayramı arifesinde yayımladığı videoteyp ileti ile vatandaşların bayramını kutlama kartı fail Erdoğan, "Milletimizin topu topu fertlerinden bu Ramazan Bayramı'nı ne kökene, inanca, meşrebe eş olursa olsun 85 milyonun kucaklaştığı, helalleştiği müşterek şişman vahdaniyet şölenine dönüştürmesini istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı zımnında içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda ise "Rabb'ime kavim şekilde bizleri dirimsel ve dirimsel içre müşterek Ramazan Bayramı'na hâlâ kavuşturduğu düşüncesince hamdediyorum. Milletimizle baş başa gayrimenkul haricinde canlı kardeşlerimizin, soydaşlarımızın ve topu topu İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlama kartı ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bayram namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami içre bayramlaştığı cemaate seslenme etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami uğrunda çikolata ağırlama ederek bayramlaştığı matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Bayram sabahı Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'nde mevcut Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonla mülaki Cumhurbaşkanı Erdoğan, gayrimenkul içinde, Suriye ile Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda ve münteha hattında vazifeli bütünlük komutanlarına telefonla seslenme etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Zirvin Tepe Üs Bölgesi'ndeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de musahabe meydana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, jandarma, kolluk ve asayiş korucularının bayramını kutlama kartı etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanı Soylu kanalıyla Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Üzümkıran köyü sakinleriyle de bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak Cudi Dağı bölgesinde yarıcı yıldırı örgütü mensuplarınca oluşturulan acı kararı martir bulunan Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz, Irak'ın kuzeyinde yürütme edilen Pençe-Kilit Harekatı kapsamında el inşası patlayıcının infilak etmesi kararı martir bulunan Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralananan ve otama görmüş yer aldığı hastanede martir bulunan Piyade Sözleşmeli Er Nurettin Uzun, Eren Abluka-5 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsrafil Işık Operasyonu'nda yer değiştirilmiş yer aldığı tam kayadan düşerek ağırbaşlı vurulan ve kaldırıldığı hastanede martir bulunan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün'ün ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şetaret arifesine denktaş mevrut "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" zımnında yayımladığı mesajda "Bugüne derece yer aldığı neredeyse bundan böyle da işçilerimiz özellikle kazanmak neredeyse etraflı yurttaşlarımızın indinde olmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) kuruluşunun 58'inci sene dönümü zımnında Genel Müdür Zahid Sobacı'ya tesit mesajı gönderdi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu ve Mehmet Akif İnan Vakfı ile "Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında AFAD koordinasyonunda 12 STK kabilinden İdlib'de yaptırılan briket evlerin açım ve tasdik törenine videoteyp konferansla eklenmiş bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde konuk ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin fahri arka dönüşünü sağlayacak toy müşterek projenin hazırlıkları içindeyiz. Bu projeyi, memleketimizdeki ve arsıulusal çırçıplak maşer kurumlarının yardımıyla yaşama geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 gayrimenkul lideriyle bayramlaştı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı zımnında nice gayrimenkul lideriyle telefonda görüşerek bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın önce gününde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al-Nahyan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile değişik telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak Ramazan Bayramı'nı kutlama kartı etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayrimenkul liderleriyle telefon görüşmelerine Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde de bitmeme etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci gündüz Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, üçüncü gündüz de Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefon görüşmeleri yaptı.

Görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderler aykırı şekilde şetaret tebriğinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler